Mε το Σούπερ Καπ ξεκινάει η νέα σεζόν

Η νέα αγωνιστική περίοδος είναι έτοιμη να ξεκινήσει, με τα πρώτα επίσημα παιχνίδια της χρονιάς να είναι για το ΟΠΑΠ Σούπερ Καπ, στις κατηγορίες των Ανδρών και των Γυναικών.

Ο αγώνας των Ανδρών θα γίνει την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου στο "Κίτιον Αθλητικό Κέντρο" στην Λάρνακα, στις 19:00, και θα είναι τηλεοπτικός από την Cytavision, ενώ για τις Γυναίκες θα γίνει την Κυριακή 25 Οκτωβρίου στο "Αφροδίτη" στην Πάφο, στις 16:00.

Το πρωί της Τετάρτης (21/10) πραγματοποιήθηκε η Δημοσιογραφική Διάσκεψη, με πρώτο τον πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης να καλωσορίζει τους δημοσιογράφους και τους εκπροσώπους των ομάδων που παραβρέθηκαν, και στην συνέχεια ανέφερε:

"Φέτος θα έχουμε το 30ο Σούπερ Καπ, μεταξύ μεγάλων σωματείων με πλούσια ιστορία στην Καλαθόσφαιρα. Ευχόμαστε να απολαύσουμε αγώνες, μακριά από επεισόδια. Σε συνεργασία με την αστυνομία θα έχουμε επιτήρηση των αγώνων, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα. Θέλω να συγχαρώ όλες τις ομάδες που βρίσκονται στο Σούπερ Καπ και να τους ευχηθώ καλή επιτυχία".

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΕΘΑ, Πανίκος Κωνσταντίνου: "Θα ήθελα και εγώ με την σειρά μου να ευχηθώ σε όλες τις ομάδες, καλή χρονιά ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος. Για την ομάδα μου θέλω να πω ότι είναι με μεγάλη περηφάνια που συμμετέχουμε σε ακόμα ένα αγώνα Σούπερ Καπ. Μέσα από ένα μικρό προϋπολογισμό καταφέρνουμε και επιβιώνουμε, αλλά και να κατακτούμε τίτλους. Θεωρώ ότι οι δύο ομάδες που συμμετέχουν στο Σουπερ Καπ φέτος, είναι οι πιο πετυχημένες της πενταετίας στην Κύπρο".

Εκπροσωπώντας επίσης την ομάδα της ΕΘΑ, ο προπονητής της ομάδας Νικόλας Παπαδόπουλος ανέφερε: "Ένα παιχνίδι ισοδυναμεί με ένα τρόπαιο. Δεν είμαστε το φαβορί στο παιχνίδι, όμως θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να κατακτήσουμε τον τίτλο. Διαθέτουμε ένα καλό ρόστερ που αποτελείται από νεαρούς και έμπειρους παίκτες, και πιστεύω ότι με σκληρή δουλειά θα έχουμε μία αξιόλογη πορεία, τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στην Ευρώπη".

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε η ομάδα με της Πετρολίνα ΑΕΚ, με τον προπονητή της ομάδας, Γιώργο Κετσελίδη να αναφέρει: "Είναι το εναρκτήριο παιχνίδι της χρονιάς. Αρχής γενομένης από το Σούπερ Καπ εύχομαι να έχουμε ένα καλό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, καλύτερο από πέρσι. Θέλουμε πολύ την βοήθεια του κόσμου, που πρέπει να προσπαθήσει να γεμίζει τα γήπεδα. Κάτι που θα δώσει δύναμη στους αθλητές και τις ομάδες να συνεχίσουν, αλλά και για την Ομοσπονδία, για να δει ότι οι προσπάθειες που κάνει έχουν ανταπόκριση στο κοινό".

Τελευταίος για το ΟΠΑΠ Σούπερ Καπ Ανδρών μίλησε ο αρχηγός της Πετρολίνα ΑΕΚ, Ιάκωβος Παντελή: "Να έχουμε μία καλή χρονιά, χωρίς έκτροπα, χωρίς τραυματισμούς. Να δούμε κόσμο ξανά στα γήπεδα. Πιστεύω ότι το παιχνίδι την Παρασκευή θα είναι πολύ δυνατό, χωρίς ωστόσο οι δύο ομάδες να είναι έτοιμες 100%. Δεν υπάρχει φαβορί για το παιχνίδι".

Όσο αφορά το ΟΠΑΠ Σούπερ Καπ Γυναικών, την αρχή έκανε ο πρόεδρος της Καλαθοσφαιρικής ΑΕΛ, Κώστας Χριστοδούλου: "Εύχομαι να γίνει ένα ωραίο παιχνίδι και ο καλύτερος ας κερδίσει. Καλή επιτυχία στην ομάδα της Πάφου -που είμαστε φιλικά σωματεία- για όλη την περίοδο".

Έπειτα τον λόγο πήρε η προπονήτρια της ΑΕΛ, Κάλια Παπαδοπούλου: "Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες. Είναι ωραίο να βρίσκονται τα δύο σωματεία ξανά. Βρεθήκαμε στον τελικό του κυπέλλου στην Πάφο, στο γήπεδο "Αφροδίτη", όπου θα γίνει και το ΟΠΑΠ Σούπερ Καπ. Εύχομαι σε όλους τους αθλητές να έχουν υγεία, γιατί είναι πολύ σημαντικό για να πάει καλά η περίοδος. Ελπίζω να διεξαχθεί ένα καλό παιχνίδι και εύχομαι ο κόσμος να βρεθεί στο γήπεδο για τον αγώνα". 

Την ομάδα του ΑΠΟΠ Πάφου εκπροσώπησε ο Κωνσταντίνος Πογιατζής, αναφέροντας ότι: "Είναι ιδιαίτερη τιμή για οποιοδήποτε σωματείο, αλλά και για το σωματείο του καλαθοσφαιρικού ΑΠΟΠ να συμμετέχει σε ένα τελικό, και ιδιαίτερα στον πολύ σημαντικό θεσμό του Σούπερ Καπ και θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τον φίλαθλο κόσμο της καλαθόσφαιρας ότι θα δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας για να προσφέρουμε θέαμα. Είμαι σίγουρος ότι ο προπονητής, το τεχνικό τιμ, οι καλαθοσφαιρίστριες μας και με την βοήθεια του κόσμου θα τα δώσουν όλα ώστε να σηκώσουμε το τρόπαιο στην Πάφο. Θα ήθελα να καλέσω των φίλαθλο κόσμο της καλαθόσφαιρας να βρεθεί την Κυριακή (25/10) η ώρα 16:00 στο στάδιο "Αφροδίτη" στην Πάφο".

Κλείνοντας, ο προπονητής του ΑΠΟΠ Πάφου Εντβάρντα Βετράνκ, ανέφερε: "Πρώτα απ' όλα θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ΑΕΛ που κατέκτησε την πρώτη θέση στο περσινό πρωτάθλημα. Είχα την ευκαιρία να δω ένα παιχνίδι της ΑΕΛ πριν μερικές ημέρες. Πιστεύω ότι είναι μία δυνατή ομάδα, με καλή προπονήτρια και καλές παίκτριες. Επίσης έχουν δύο πολύ έμπειρες παίκτριες. Η ομάδα μου είναι πολύ νεαρή και δεν έχουμε τόση εμπειρία, όμως έχουμε πάθος και ενέργεια. Την Κυριακή η ΑΕΛ θα είναι το φαβορί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάμε να χάσουμε. Πάμε να παλέψουμε. Πιστεύω στην ομάδα μου και στις παίκτριες μου, και υπόσχομαι ότι θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Εύχομαι καλή επιτυχία στην ΑΕΛ και όπως και οι δύο ομάδες να παίξουν καλά και να δούμε ένα καλό αγώνα". 

Δειτε Επισης

To IAME Series Cyprus προσφέρει τρία εισιτήρια για τον Παγκόσμιο Τελικό στη Valencia
Την Κυριακή το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Τριάθλου στην Πάφο
Ξεκινάει η ημιτελική φάση της OΠΑΠ Basket League
Ψυχωμένος Παναθηναϊκός, απάντησε εμφατικά στη Μακάμπι με one man show του Σλούκα!
Στην έκτη θέση ο Κοντίδης στο Hyeres μετά την 7η ιστιοδρομία
Βόμβα στην Red Bull-Φεύγει ο Άντριαν Νιούι!
Ο ΚΟΑ θα τοποθετηθεί αφού ενημερωθεί από Επιτροπής Δεοντολογίας για ΣΚΟΚ
Ανοιχτό το ενδεχόμενο διάθεσης συστήματος Crotale στη Γαλλία εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Σε Ολυμπιακούς Αγώνες για τρίτη φορά στην καριέρα του ο Μάριος Γεωργίου (pics)