Αποφάσεις κατόπιν εορτής

Όπως αποκάλυψε ο Γιώργος Αχιλλέως στη συνάντησή του με τα ΜΜΕ, η συμμετοχή του στην επερχόμενη Ολυμπιάδα δεν είναι σίγουρη. Για όσους δεν γνωρίζουν, στη σκοποβολή μέσα από διάφορους αγώνες οι αθλητές κερδίζουν κάρτες πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς και η αρμόδια αρχή της κάθε χώρας αποφασίζει ποιος θα την εκπροσωπήσει.

Χωρίς να υπολογίζει άλλα κριτήρια, η κυπριακή ομοσπονδία μέχρι στιγμής αποφάσιζε να δίνει την κάρτα σε αυτόν που την κέρδιζε. Για παράδειγμα, στη φετινή σεζόν, έχει αποφασισθεί ότι ο Ανδρέας Χάσικος θα πάει στο Ρίο, από τη στιγμή που αυτός έφερε την κάρτα. Ο Αχιλλέως, όμως, αντιδρά, καθώς θεωρεί ότι είναι σε καλύτερη φόρμα σε σχέση με τον συναθλητή του.

Όπως ο ίδιος εξήγησε, δεν τα έχει με τον Χάσικο. «Από τη στιγμή που έρχεται ένας αθλητής και λέει πως “εγώ πήρα την κάρτα στο γήπεδο, εγώ θα πάω”, δεν μπορείς να του βρεις άδικο», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Αχιλλέως, ο οποίος τα βάζει με την ομοσπονδία, λόγω της απουσίας ξεκάθαρων διαδικασιών, η οποία προκαλεί παρεξηγήσεις μεταξύ των αθλητών. Εξάλλου, παρόμοιο περιστατικό είχε να αντιμετωπίσει και το 2012 (στη γυναικεία κατηγορία) και παρ’ όλα αυτά δεν ίδρωσε το αυτί κανενός αρμοδίου προκειμένου να γίνει διευκρινιστική υποσημείωση για τους όρους συμμετοχής των αθλητών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σε άλλες ομοσπονδίες σκοποβολής γίνονται αγώνες μεταξύ των καλύτερων αθλητών προκειμένου να αναδειχθούν αυτοί που θα πάρουν τα εισιτήρια για την Ολυμπιάδα. Με την τακτική αυτή εξασφαλίζεται ότι η χώρα θα εκπροσωπηθεί με τον αθλητή που βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση πριν από τους αγώνες. Στην Κύπρο δεν σκέφτηκαν ποτέ να ακολουθήσουν αυτή τη διαδικασία. Εμμένουν στην επιλογή της παράδοσης της κάρτας στον αθλητή που την κέρδισε στο γήπεδο. 

Η ουσία είναι ότι ο Γιώργος Αχιλλέως βρίσκεται σε στάση αναμονής μέχρι το τέλος Μαρτίου, οπότε και θα δοθούν από την παγκόσμια ομοσπονδία 3-4 wild card στο σκιτ. Δεν είναι δεδομένο ότι θα συμμετάσχει για πέμπτη συνεχόμενη φορά στους Ολυμπιακούς, μιας και με τους νέους κανονισμούς (που θα αλλάξουν σύντομα) έμειναν εκτός και άλλοι πρωτοκλασάτοι σκοπευτές.

Πάντως, είναι εμφανές ότι και στα ενδότερα της ομοσπονδίας αντιμετωπίζουν την κατάσταση με αμηχανία. Ο αντιπρόεδρος της ΣΚΟΚ, κ. Προκόπης Γαβριηλίδης, παραδέχθηκε δημόσια –για πρώτη φορά– ότι η ομοσπονδία έχει ευθύνη για το γεγονός ότι ο Γιώργος Αχιλλέως, ένα από τα δυνατά «όπλα» της κυπριακής αποστολής, δεν πήρε εισιτήριο για το Ρίο. Προανήγγειλε αλλαγές για να μην υπάρξει ξανά σύγχυση. Ελπίζουμε να προχωρήσουν σ’ αυτές, έστω και κατόπιν εορτής, γιατί είναι κρίμα να πάνε χαμένοι οι κόποι των αθλητών, αλλά και να υπάρχουν παρεξηγήσεις μεταξύ τους.

stelios.steliou@imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Ξέσπασμα Αταμάν-«Αν δεν πάμε F4 δε θα 'μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»
Ούτε και τώρα ο Τσιτσιπάς-Τέταρτη ήττα σε τελικό στη Βαρκελώνη
ΒΙΝΤΕΟ: Χάος στην εκκίνηση, συγκρούσεις μεταξύ των Hypercar
Χωρίς απουσίες η Μακάμπι στην Ελλάδα για τα ματς με τον Παναθηναϊκό
Εκπληκτική κίνηση και κάρφωμα από τον Τζοέλ Εμπίντ στην κορυφή του Top-10 της βραδιάς
Το Top 10 του Παναθηναϊκού στη Regular Season έχει φάσεις που έγραψαν ιστορία!
Χαρτ, Μπράνσον και ΜακΜπράιντ βγήκαν μπροστά και οι Νικς έκαναν το 1-0 κόντρα στους Σίξερς
Αισιόδοξος ο προπονητής των Μπάκς για τον τραυματισμό του Αντετοκούνμπο-«Ελπίζω ότι θα είναι έτοιμος»
Η Σάκκαρη ανέβηκε στο Νο 6 του κόσμου, παρέμεινε στο Νο 12 ο Τσιτσιπάς
Ιστορική επίδοση Λεμπρόν, στα χνάρια του Τζόρνταν-«Δεν έχω πολύ καιρό ακόμη»