Μεγαλύτερη ντροπή από το 9-0

Όσα ακούγονται για το περασμένο παιχνίδι της Νέας Σαλαμίνας με τον Εθνικό δεν τιμούν κανένα που ασχολείται με το κυπριακό ποδόσφαιρο. Αρκετοί από τους φίλους της ομάδας της Αμμοχώστου, μετά το ματς, εκφράζουν τη ντροπή τους για όσα εξελίχθηκαν μέχρι η μπίλια να κάτσει στο ισόπαλο 2-2. Ο κόσμος βούιξε για στημένο παιχνίδι.

Παραθέτουμε κάποια σχόλια που αλιεύσαμε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Κάποτε έλεγα περήφανη Σαλαμιναία, σήμερα λέω ντροπή που είμαι Σαλαμίνα», «Τι στο καλό μας βάλατε να έρθουμε στο γήπεδο. Το μόνο κόκκινο ήταν ο… φάκελος της ΟΥΕΦΑ», «Πρώτη φορά στη ζωή μου ντρέπομαι που είμαι Σαλαμίνα». 

Ένας άλλος έγινε ακόμη πιο κατατοπιστικός. «Γιατί σήμερα, μετά από καιρό, ο πρόεδρός μας δεν κάθισε στο πέταλό μας και βρισκόταν στις κερκίδες της Άχνας; Υπήρχε ο φόβος των αντιδράσεων;» έγραψε ανάμεσα σε άλλα. Η σχετική ανάρτηση κοινοποιήθηκε και στον πρόεδρο των ερυθρολεύκων, Πάρη Ανδρέου, ο οποίος δεν απάντησε, ενώ σε κάποια φάση το σχόλιο διαγράφηκε. Αυτά είναι κάποια ενδεικτικά σχόλια που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και προσβάλλουν σε μεγάλο βαθμό το σωματείο της ομάδας της Αμμοχώστου. 

Πέραν της τροπής που πήρε ο αγώνας, ο προπονητής των ερυθρόλευκων, Γιαν ντε Γιόνκε, αποχώρησε για τα αποδυτήρια πριν από το σφύριγμα της λήξης, ενώ στη συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσε ξαφνικά ότι στο τέλος της χρονιάς θα φύγει από τη Νέα Σαλαμίνα. Επιπλέον, στοιχηματικές εταιρείες έφραξαν το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης – ο Εθνικός προηγήθηκε 2-0 (71', 81') και στη συνέχεια η Νέα Σαλαμίνα ισοφάρισε (84', 90'). Γεγονότα που ενίσχυσαν τη φημολογία για ύποπτο παιχνίδι.

Δεν ξέρω αν αυτές οι αναφορές έχουν βάση και αν ευσταθεί ότι ο αγώνας όντως ήταν προσυνεννοημένος. Όλα αυτά που ακούγονται όμως στιγματίζουν αρνητικά τη Νέα Σαλαμίνα. Το δυστύχημα για την ομάδα της Αμμοχώστου ήταν ότι κανείς από τους ιθύνοντες δεν βγήκε δημόσια να υπερασπιστεί την καθαρότητα της ομάδας. Στάση που ενδεχομένως να ενισχύει τα όσα ακούγονται για το συγκεκριμένο ματς.

Αυτή είναι μεγάλη ντροπή για ένα σωματείο και όχι μία ήττα με 9-0 από τον ΑΠΟΕΛ. Συγκρίνουμε τις δύο περιπτώσεις, επειδή τότε (26 Οκτωβρίου 2015) ο πρόεδρος της ομάδας, Πάρης Ανδρέου, βγήκε για δηλώσεις και ανάφερε: «Μας πήρε πολλά χρονιά πίσω, γίναμε ρεζίλι. Να απολογηθώ στον κόσμο της Νέας Σαλαμίνας. Δεν μπορώ να το ανεχθώ αυτό το πράγμα και παραιτούμαι από την προεδρία του σωματείου». Τελικά παρέμεινε στο πόστο του. Ναι μεν ήταν μια ταπεινωτική ήττα για τους ερυθρόλευκους αλλά, με όλο το σεβασμό κ. Ανδρέου, η μεγαλύτερη ντροπή είναι όσα αιωρούνται στο περιβάλλον της ομάδας το τελευταίο διάστημα.

 

stelios.steliou@imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Αισιόδοξος ο προπονητής των Μπάκς για τον τραυματισμό του Αντετοκούνμπο-«Ελπίζω ότι θα είναι έτοιμος»
Η Σάκκαρη ανέβηκε στο Νο 6 του κόσμου, παρέμεινε στο Νο 12 ο Τσιτσιπάς
Ιστορική επίδοση Λεμπρόν, στα χνάρια του Τζόρνταν-«Δεν έχω πολύ καιρό ακόμη»
Η εννιάχρονη εγκλωβισμένη αθλήτρια που ανέβασε την σημαία της Κύπρου ψηλά και να μας κάνει περήφανους
tiktok
Γιοβάνοβιτς: Δεν είναι σωστό να υποτιμάτε την ομάδα μου, θα παλέψουμε για το πρωτάθλημα
Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»