Λόγια του αέρα

Πολλές φορές οι δηλώσεις ή κάποια γραφόμενα δεν έχουν και μεγάλη βαρύτητα. Ισχύουν μόνο τη στιγμή που λέγονται  και γράφονται. Απόδειξη αυτού η κουβέντα με τον Νίκο Παναγιώτου και τον Ερμή.

Ήταν 7 Σεπτεμβρίου 2014 όταν ο πρόεδρος των «φτεροπόδαρων» έπαιρνε την απόφαση για να αποδεσμεύσει τον Κύπριο τεχνικό που το προηγούμενο διάστημα οδήγησε σε μεγάλες επιτυχίες την ομάδα.

Μάλιστα, ο διοικητικός ηγέτης της ομάδας της Αραδίππου με ελαφρά τη καρδία έδειξε την πόρτα της εξόδου στον άνθρωπο που εξύψωνε σε κάθε τοποθέτησή του το προηγούμενο διάστημα. 

Όταν οι δρόμοι τους χώρισαν, όμως, ήρθαν και οι υπερβολικές τοποθετήσεις του τύπου ότι ο «Νίκος Παναγιώτου δεν θα ξανά δουλέψει στον Ερμή». Έλα όμως που ο καιρός έχει γυρίσματα και τα δεδομένα αλλάζουν. 22 Οκτωβρίου 2015 ανακοινώνεται η επιστροφή του Νίκου Παναγιώτου στον Ερμή.

Ο πρόεδρος του Ερμή αποφάσισε να δώσει και πάλι την ευκαιρία στον Κύπριο τεχνικό, ευελπιστώντας να τον ανεβάσει ξανά σε διεκδικητική θέση. Αν το καταφέρει, είμαστε σίγουροι ότι θα επανέλθουν οι κουβέντες του τύπου «ο Παναγιώτου θα δουλέψει σε μεγάλη ομάδα πολύ σύντομα».

Το παράδειγμα αυτό δεν είναι το μόνο. Τα ίδια ισχύουν και στην περίπτωση ΑΕΛ και Πάμπος Χριστοδούλου. Όταν ο Ανδρέας Σοφοκλέους είδε ότι η ομάδα του δεν τραβά, κάλεσε και πάλι τον Πάμπο Χριστοδούλου. Αυτό πρόσταζε το γενικό καλό.

Αμ το άλλο. Πιστεύει κανείς ότι ο Στάθης Αλωνεύτης θα περίμενε ποτέ ότι θα φορούσε τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ όταν μεσουρανούσε με την Ομόνοια ή ότι ο Τιμούρ θα αποδεχόταν να κοουτσάρει κάποια άλλη – και μάλιστα ανταγωνιστική – ομάδα, εκτός της Ανόρθωσης.

Το συναίσθημα, πλέον, σπάνια έχει χώρο στο ποδόσφαιρο. Ακόμη και μία βαριά κουβέντα να ακουστεί σε κάποιο σημείο της συνεργασίας, όταν το συμφέρον επιτάσσει να αφήσεις κάποια πιστεύω στην πάντα, τότε αυτό πρέπει να πράξεις. 

Κάπως έτσι φανταζόμαστε ενέργησε και ο πρόεδρος του Ερμή αποφασίζοντας να φέρει πίσω στην ομάδα του τον Νίκο Παναγιώτου. Εάν θα πιάσει τόπο η αλλαγή, θα το δείξει ο χρόνος.

stelios.steliou@imhbusiness.com

 

Δειτε Επισης

Ούτε και τώρα ο Τσιτσιπάς-Τέταρτη ήττα σε τελικό στη Βαρκελώνη
ΒΙΝΤΕΟ: Χάος στην εκκίνηση, συγκρούσεις μεταξύ των Hypercar
Χωρίς απουσίες η Μακάμπι στην Ελλάδα για τα ματς με τον Παναθηναϊκό
Εκπληκτική κίνηση και κάρφωμα από τον Τζοέλ Εμπίντ στην κορυφή του Top-10 της βραδιάς
Το Top 10 του Παναθηναϊκού στη Regular Season έχει φάσεις που έγραψαν ιστορία!
Χαρτ, Μπράνσον και ΜακΜπράιντ βγήκαν μπροστά και οι Νικς έκαναν το 1-0 κόντρα στους Σίξερς
Αισιόδοξος ο προπονητής των Μπάκς για τον τραυματισμό του Αντετοκούνμπο-«Ελπίζω ότι θα είναι έτοιμος»
Η Σάκκαρη ανέβηκε στο Νο 6 του κόσμου, παρέμεινε στο Νο 12 ο Τσιτσιπάς
Ιστορική επίδοση Λεμπρόν, στα χνάρια του Τζόρνταν-«Δεν έχω πολύ καιρό ακόμη»
Η εννιάχρονη εγκλωβισμένη αθλήτρια που ανέβασε την σημαία της Κύπρου ψηλά και να μας κάνει περήφανους