Παναθηναϊκός: «Στα δικαστήρια για ηθική και περιουσιακή βλάβη»

Γνωστό το περιεχόμενο της επιστολής που έστειλε στην ΕΠΟ έκανε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Οι πράσινοι με ανακοίνωση τους αναφέρονται στους ορισμούς των Βοσκάκη και Αρετόπουλου στα τελευταία ματς της ομάδας και στη συνέχεια τονίζουν ότι ζήτησαν την αλλαγή του δεύτερου από το ματς με τον ΠΑΟΚ την ερχόμενη Κυριακή (25/10) στην Τούμπα.

Μάλιστα, διερωτώνται εάν είναι τυχαίο το γεγονός του ορισμού των δύο συγκεκριμένων διαιτητών αφού αμφότεροι έχουν καταθέσει αγωγή σε βάρος του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννη Αλαφούζου.

Στη συνέχεια τονίζεται ότι πρόθεση του "τριφυλλιού" είναι να προσφεύγει στα αστικά και ποινικά δικαστήρια για την αποκατάσταση της ηθικής και περιουσιακής βλάβης κατά όσων "συνεχίζουν να προασπίζουν μέσω των πράξεων και των αξιωμάτων τους το διεφθαρμένο σύστημα".

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση: "Μπορεί να αποκαλύφθηκε η δράση της εγκληματικής οργάνωσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά αυτό δεν φαίνεται να στέκεται ικανό να διαφοροποιήσει την κατάσταση που βιώνουμε και τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Χαρακτηριστικά είναι όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα και αφορούν την ΚΕΔ. Αλλαγές επί αλλαγών στα πρόσωπα αλλά όχι και στη μεθοδολογία –εξαιρουμένου πάντοτε του ακλόνητου προέδρου της ΚΕΔ, Γιώργου Καραμελίδη-, αντικατάσταση διεθνών διαιτητών με αμφιλεγόμενα κριτήρια και βέβαια ορισμοί διαιτητών που προκαλούν και δεν αφήνουν περιθώρια καλόπιστης αντιμετώπισης.

Εκτός και αν δεν υπήρχαν άλλες επιλογές από τον ορισμό των Βοσκάκη, Αρετόπουλου στους τελευταίους δύο εκτός έδρας αγώνες του Παναθηναϊκού. Όλως τυχαίως δύο διαιτητών που έχουν καταθέσει αγωγή εναντίον του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και παράλληλα κατέθεσαν τα διαπιστευτήρια τους κατά το παρελθόν. Και δεν είναι μόνον αυτά αλλά μια σειρά από γεγονότα –όσο και δημοσιεύματα που αφορούν διαιτητές και έως σήμερα δεν έχουν διαψευστεί από την ΕΠΟ- τα οποία εκθέτουν την Ομοσπονδία και δημιουργούν σειρά ερωτημάτων. Φαίνεται ότι στην ΕΠΟ έχουν ρίξει μεγάλο βάρος στο έργο ανάπτυξης κι εκπαίδευσης των διαιτητών και δεν προλαβαίνουν να ασχοληθούν με άλλα ζητήματα…

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατέθεσε σήμερα αίτημα μέσω επιστολής της στην ΕΠΟ, ζητώντας την αλλαγή στον ορισμό Αρετόπουλου. Υπογράμμισε δε ότι εάν εμμείνει η Ομοσπονδία στον ορισμό, τότε θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη να δοθούν σαφείς οδηγίες στους διαιτητές του αγώνα με τον ΠΑΟΚ προκειμένου να λειτουργήσουν επαγγελματικά και ευσυνείδητα.

Παράλληλα η ΕΠΟ ενημερώθηκε ότι o Παναθηναϊκός θα προσφεύγει ενώπιον των αστικών και ποινικών δικαστηρίων για την αποκατάσταση της ηθικής και περιουσιακής βλάβης του και ατομικά κατά των προσώπων που συνεχίζουν να προασπίζουν μέσω των πράξεων και των αξιωμάτων τους το διεφθαρμένο σύστημα. Ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να επιτρέψει σε κανέναν να παίξει παιχνίδια εις βάρος του συλλόγου και των εκατομμυρίων φιλάθλων του".

Πηγή: www.sport24.gr
 
 

Δειτε Επισης

Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Το μήνυμα του Κουρμπέλη μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας-«Πονέσαμε πολύ...»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Γιακουμάκης: Δέχτηκα άπειρες... ευχές, με καταρράκωσε που δεν κράτησα την υπόσχεση στην οικογένειά μου
Εξαιρετικά δύσκολη η παραμονή του Πογιέτ στον πάγκο της Ελλάδας
Σύσκεψη στην ΕΠΟ για τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό με Μπέο, Αλαφούζο, Καρυπίδη
Λουτσέσκου: Ποιητής του ποδοσφαίρου ο Κωνσταντέλιας
Η διαφωνία του Πουρσαϊτίδη με τον Τιμούρ, ο Ιβάν και η Εθνική Ελλάδος