Είναι για να τρελαίνεσαι

Πριν από περίπου έναν χρόνο, τα «πονηρά» κεφάλια του κυπριακού ποδοσφαίρου αποφάσισαν ότι θα ήταν ωφέλιμο για το πρωτάθλημα ν’ αυξηθούν οι ομάδες από 12 σε 14. Δηλαδή, μόλις μία ποδοσφαιρική σεζόν (2014-15) κράτησε το σχέδιο με δώδεκα ομάδες, κάτι που επιζητούσαν για χρόνια αρκετοί, ποντάροντας σε πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Πέρυσι, όσοι αρχικά αντιστάθηκαν στη συνέχεια έδωσαν τη συγκατάθεσή τους, αφού προωθήθηκε η αύξηση με μία μικρή προϋπόθεση. Ναι μεν θα επιστρέφαμε στις 14 ομάδες, αλλά μετά από τρία χρόνια «σύμφωνα με το εξαετές πλάνο προγραμματισμού που αποφασίστηκε, θα επιστρέψουμε σε πρωτάθλημα 12 ομάδων για τις ποδοσφαιρικές περιόδους 2018-19, 2019-2020 και 2020-21», όπως είχε ενημερώσει η ΚΟΠ.

Είναι ξεκάθαρο ότι γίνεται αναφορά για εξαετές πλάνο και μάλιστα δεσμευτικό, παρόλα αυτά υπήρχαν κάποιοι που φέρονται να σκέφτηκαν να αυξήσουν περαιτέρω τις ομάδες και να τις κάνουν 16. Έναν χρόνο μετά δεν διστάζουν να αθετήσουν τη δέσμευσή τους. Πραγματικά, είναι στιγμές που τρελαίνεσαι με όλα αυτά που ακούς από ανθρώπους που αποφασίζουν για την τύχη των ομάδων και κατ’ επέκταση του ποδοσφαίρου. 

Όπως είχε διαρρεύσει, από πλευράς Ένωσης έγινε σκέψη για να προωθηθεί κάτι τέτοιο, αν και επίσημα δεν επιβεβαιώθηκε. Πάντως, ο πρόεδρος του Ερμή, Λουκάς Φανιέρος, υποστήριξε ότι στάλθηκε επιστολή από σωματείο (δεν θέλησε να το κατονομάσει) για το θέμα αυτό.

Η χρονική διάρκεια που αναδύθηκε ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν προκαλεί εντύπωση. Ήδη, η ομάδα του Παραλιμνίου έχει διαβαθμιστεί από την κανονική περίοδο (σ.σ. μαζί με την Αγία Νάπα), ενώ γίνεται χαμός για την τρίτη ομάδα που θα οδηγηθεί στη β’ κατηγορία. Εξάλλου, και στην περσινή χρονιά το ίδιο περίπου διάστημα δημιουργήθηκε η… μεγάλη ανάγκη για αύξηση των ομάδων (οριστικοποιήθηκε μέσα Απριλίου).

Έχουν γίνει πολλές φορές αναλύσεις σχετικά με τα θετικά και τα αρνητικά της αύξησης των ομάδων. Κατά την άποψή μου, θα έπρεπε οι ομάδες να παρέμεναν 12 και να μην υπήρχε αλλαγή του μοντέλου μόλις λίγους μήνες μετά την εφαρμογή του. Όπως και να έχει, το θέμα είναι ότι κάποιοι φαίνεται ν’ αναιρούν τον εαυτό τους και οι όποιες δεσμεύσεις καταλήγουν στον κάλαθο των σκουπιδιών.

Το ευτύχημα σε όλη αυτή τη φαρσοκωμωδία είναι ότι ο πρόεδρος της ΚΟΠ, Κωστάκης Κουτσοκούμνης, ξεκαθάρισε ότι το πλάνο θα εφαρμοστεί όπως είχε αποφασισθεί. Ελπίζουμε ότι ο διοικητικός ηγέτης της Ομοσπονδίας θα εμμείνει σε αυτή τη στάση, αλλά και ότι με το ίδιο σκεπτικό θα αντιμετωπίσουν μία τέτοια πρόταση και οι υπόλοιποι ιθύνοντες. Σε αντίθετη περίπτωση, για άλλη μία φορά η αξιοπιστία του κυπριακού ποδοσφαίρου θα πληγεί.

 

stelios.steliou@imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Η εννιάχρονη εγκλωβισμένη αθλήτρια που ανέβασε την σημαία της Κύπρου ψηλά και να μας κάνει περήφανους
tiktok
Γιοβάνοβιτς: Δεν είναι σωστό να υποτιμάτε την ομάδα μου, θα παλέψουμε για το πρωτάθλημα
Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης