Σ-Τέλεια η ΑΕΚ!

Από την κόλαση του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και τη βαριά ήττα, στην εκπληκτική εμφάνιση και συντριβή του Ηρακλή με 5-1. Με σκόρερ τους Βάργκας (δις), Αραβίδη, Μπαρμπόζα και Μπουονανότε νίκησε με 5-1 τον Ηρακλή, για την 8η αγωνιστική της Super League.
Το κλίμα ήταν τεταμένο την εβδομάδα που πέρασε. Τη βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό, στο "Γ. Καραϊσκάκης", ακολούθησε η παραίτηση του Τραϊανού Δέλλα από την τεχνική ηγεσία της ομάδας και η ανακοίνωση από τον "Κολοσσό".
Στο ματς με τον Ηρακλή, η Ένωση μπήκε αποφασισμένη να επουλώσει όσες πληγές μπορούσε. Και το έπραξε. Με τον Βάργκας να ανοίγει το σκορ στο 31ο λεπτό και τον Αραβίδη να κάνει το 2-0 στο 35ο, πήγε με σκορ ασφαλείας στα αποδυτήρια.
Οι Βάργκας και Μπουονανότε με το τέταρτο (έκαστος) προσωπικό τους γκολ - παρενεβλήθη αυτό του Μπαρμπόζα - ανέλαβαν να διεκπεραιώσουν την επιταγή του να συνδυαστεί μια καλή εμφάνιση από ένα επιβλητικό αποτέλεσμα. Ο "Γηραιός" είχε μόνο μία απάντηση, αυτή με το Βέλλιο. Η οποία, όμως, δεν αρκούσε. Όπως αποδείχθηκε.
Με αυτή τη νίκη, η ΑΕΚ διατήρησε το απόλυτο των εντός έδρας επιτυχιών. Έπραξε το ίδιο με Πλατανιά (3-0), ΠΑΣ Γιάννινα (3-1), Ατρόμητο (1-0) σε 1η, 3η, 6η αγωνιστική αντίστοιχα. Πρώτη εκτός έδρας ήττα για τον Ηρακλή.
 
Γήπεδο: ΟΑΚΑ
Διαιτητής: Σταύρος Τριτσώνης
Βοηθοί: Αντώνιος Καρατζίκας,  Γεώργιος Κουντουρέλης
4ος: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος
Γκολ: 31', 60' Βάργκας, 35' Αραβίδης, 67' Μπαρμπόζα, 89' Μπουονανότε / 64' Βέλλιος
ΑΕΚ: Μπαρόχα, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Γιόχανσον, Σιμόες (84' Κορδερο), Βάργκας (74' Μπουονανότε), Μάνταλος, Μπαρμπόζα, Αραβίδης (54' Κρισάντους)
ΗΡΑΚΛΗΣ: Πέρνις, Μπουκουβάλας, Μπαρτολίνι, Στάμου, Σαραμαντάς (46' Μπουλούτ), Μακρής, Πορτουλίδης (71' Περόνε), Κυριακίδης, Τσιλιανίδης (46' Ρομάνο), Πασάς, Βέλλιος
Κάρτες: 76' Ντίντακ / 19' Μπαρτολίνι
Κόκκινες:-
 
Το φιλμ του αγώνα
Έξι λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ έφθασε κοντά στο να ανοίξει το σκορ. Ο Μάνταλος πήρε την μπάλα στο χώρο του κέντρο και τροφοδότησε με το αριστερό τον Αραβίδη. Ο δεύτερος έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, ωστόσο η μπάλα πέρασε έξω το αριστερό κάθετο δοκάρι του Πέρνις.
Ύστερα από 10 λεπτά, ο Ροντρίγκο Γκάλο κουβάλησε τη μπάλα, διέγραψε τροχιά από τα δεξιά στα αριστερά, την γύρισε στο καλό - δεξί - του πόδι αλλά το σουτ που έκανε είχε ίδια κατάληξη με αυτή του Αραβίδη, προηγουμένως.
Η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βραζιλιάνου στο 20' δυσκόλεψε τον Πέρνις, επειδή η μπάλα έσκασε μπροστά του, αλλά ο Σλοβάκος την μπλόκαρε. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας στο ματς ο Έλντερ Μπαρμπόζα έκανε τη σέντρα - σουτ με το αριστερό, ωστόσο η εκτέλεση δεν ήταν ανάλογη της έμπνευσης.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό, η Ένωση άνοιξε το σκορ. Ο Μπαρμπόζα έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Ρόναλντ Βάργκας βρέθηκε στη σωστή στιγμή, στο σωστό σημείο και με κεφαλιά από την "καρδιά" της περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Ηρακλή.
Και μετά τον Βενεζουελάνο, ήρθε ο Αραβίδης. Στο 34ο λεπτό έλαβε την μπάλα μετά την άψογη συνεργασία Βάργκας και Μάνταλου και με δυνατό σουτ εξουδετέρωσε τον Πέρνις διευρύνοντας στα δύο τέρματα το προβάδισμα της γηπεδούχου ΑΕΚ.
Το δυνατό σουτ του Μάνταλου στο 38ο λεπτό υποχρέωσε τον Πέρνις σε δύσκολη απόκρουση προκειμένου να μην παραβιαστεί η εστία του για τρίτη φορά, ενώ η κεφαλιά του Μακρή στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων κατέληξε στην αγκαλιά του Αλάιν Μπαρόχα.
Οι δύο αλλαγές τακτικής του Νίκου Παπαδόπουλου με την εκκίνηση του πρώτου ημιχρόνου - με την είσοδο των Ρομάνο και Μπουλούτ - αλλά και η αναγκαστική του Στέλιου Μανωλά - με την είσοδο του Μακόλεϊ Κρισάντους - είχαν ως αποτέλεσμα (νομοτελειακά) ο ρυθμός να ακολουθήσει φθίνουσα πορεία και οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να ξαναβρούν τη χημεία στα αναπροσαρμοσμένα, πλέον, νέα σχέδια.
Η σύντομη περίοδος προσαρμογής έληξε με τη συμπλήρωση μία ώρας ματς. Σκόρερ ο Ρόναλντ Βάργκας, όπως και στο πρώτο γκολ. Ο Μάνταλος είδε πανέξυπνα τον Γκάλο στα δεξιά, ο Βραζιλιάνος γύρισε τη μπάλα εκεί που βρισκόταν ο Βάργκας κι ο διεθνής Βενεζουελάνος πέφτοντας και με το σώμα του υπό δύσκολη κλίση, έκανε το σουτ στέλνοντας ο ίδιος για δεύτερη (και για τρίτη συνολικά) την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Πέρνις.
Ο Βάργκας με το γκολ αυτό έφθασε τα τέσσερα με τη φανέλα της Ένωσης, καθώς του πρώτου κόντρα στον Ηρακλή είχαν προηγηθεί αυτά με Πλατανιά και ΠΑΣ.
Ο Ηρακλής έδειξε σημάδια... ζωής στο 64ο λεπτό, ενώ ένα νωρίτερα ο Μπαρόχα είχε σταματήσει την προσπάθεια του Πασά. Ο Πασάς αυτή τη φορά έκανε το παράλληλο γύρισμα, ο Βέλλιος βρέθηκε στη σωστή θέση, την ιδανική χρονική στιγμή και μείωσε σε 3-1 για το "Γηραιό".
Αλλά η ΑΕΚ επιφύλασσε και τέταρτο γκολ. Ο Έλντερ Μπαρμπόζα πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, αυτή έφυγε από το αριστερό του πόδι με πορεία προς το τέρμα, προσέκρουσε στο σώμα του Στάμου, άλλαξε τροχιά κι έστειλε τον Πέρνις να τη μαζέψει για τέταρτη φορά από τα δίχτυα της εστίας του.
Ο Ντιέγκο Μπουονανότε λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, στη θέση του Ρόναλντ Βάργκας, έβγαλε με εξαιρετικά τεχνικό τρόπο στον Μάνταλο, εκείνος έκανε το σουτ με το δεξί, αλλά το πέμπτο γκολ δεν ήρθε. Η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Πέρνις.
Το σουτ που επιχείρησε ο Ροντρίγκο Γκάλο στο 77' ήταν καλό, αλλά πέρασε ελάχιστα άουτ από την εστία της φιλοξενούμενης ομάδας.
Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το 4-1 θα είναι το τελικό αποτέλεσμα, ο Ντιέγκο Μπουονανότε είχε διαφορετική άποψη. Η εκπληκτική προσπάθεια και σουτ του Γιόχανσον απομακρύνθηκε από τον Πέρνις, ο "Ενάνο" πήρε το ριμπάουντ και διαμόρφωσε το 5-1. Έτσι έφθασε τον Ρόναλντ Βάργκας στην πρώτη θέση των σκόρερ της ομάδας.
 
Ο MVP του αγώνα
Ο Ρόναλντ Βάργκας. Ο διεθνής Βενεζουελάνος άσος που δεν αγωνίστηκε στο ματς με τον Ολυμπιακό, στο "Γ. Καραϊσκάκης", κόντρα στην Ηρακλή ήταν ασταμάτητος. Δεν είναι μόνο τα δύο γκολ, αλλά και η εν γένει παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο. Συνεχείς οι κινήσεις του, είχε καλή συνεργασία με Μάνταλο, Αραβίδη και Μπαρμπόζα.
Η φάση του αγώνα
Αυτή του δεύτερου γκολ. Ήταν, ίσως, η πιο ενδεικτική της αναμέτρησης. Με την ΑΕΚ να πιέζει αποτελεσματικά, να ξέρει τι θέλει να κάνει την μπάλα, την έμπνευση να είναι σε αρμονική συμφωνία με την εκτέλεση.
Ο διαιτητής
Ο Στάυρος Τριτσώνης δεν είχε την πολύ δύσκολη φάση, για την οποία έπρεπε να αποφανθεί σε κλάσματα δευτερολέπτου. Καλός, ως επί το πλείστον, ο πειθαρχικός έλεγχος που άσκησε. Τυπικός. Σ’ αυτό βοήθησαν, για να λέμε την αλήθεια, και η οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν με τη συμπεριφορά τους.
Μας άρεσε
Η εν γένει επιθετική εμφάνιση της ΑΕΚ. Πολυπρόσωπη, με διαφορετικούς ποδοσφαιριστές εκφραστές της ανά χρονικά διαστήματα. Βάργκας, Μάνταλος και Μπαρμπόζα εναλλασσόταν μεταξύ τους, παρήγαγαν διαρκή κίνηση και δημιουργούσαν αδιαλλείπτως ρήγματα στις πλευρές του Ηρακλή. Σταθερή αξία ο Γκάλο, που έπαιζε σε ρόλο full back και ήταν συνεπής τόσο στα ανασταλτικά όσο και στα δημιουργικά του καθήκοντα.
Δεν μας άρεσε
Το κακό πρόσωπο του Ηρακλή. Ο "Γηραιός" δεν έπεισε σε κανένα χρονικό σημείο της αναμέτρησης ότι μπορούσε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της αναμέτρησης. Ακόμη κι όταν μείωσε σε 3-1 με το γκολ του Βέλλιου. Η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου έδειξε να πορεύεται στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ, χωρίς σχέδιο. Ευρισκόμενη ανά διαστήματα εξάρσεων των μεσοεπιθετικών της Ένωσης, σε τρικυμία εν κρανίω.
Πηγή: Sport24.gr

Δειτε Επισης

Εκτέλεσε την Πόρτο και έκλεισε ραντεβού με τον Ολυμπιακό για την ευρω-κούπα η Μίλαν
Πάει πίσω το πρωτάθλημα, προς αναβολή ο τελικός του Κυπέλλου στην Ελλάδα
Respect και στους τρεις, αξίζετε να το ζείτε!
Ανάμεσα στους κορυφαίους-Υποψήφιος για MVP της εβδομάδας στο Conference League ο Τζολάκης
Μασούρας: Για όλα αυτά τα χαμένα ματς του Ολυμπιακού στο 90’, για τη Γιουβέντους, τον Τζέραρντ, το Ριαθόρ
Μαρινάκης σε Φορτούνη: Θα πάτε για πολλά εκατομμύρια εσείς
Οι αποδόσεις κατάκτησης του Conference League
Κωνσταντής Τζολάκης... Ο 21χρονος φοιτητής του Πανεπιστημίου που σόκαρε την Ευρώπη
BINTEO: Η αγκαλιά του Τζολάκη με τον πατέρα του μετά από τις τρεις αποκρούσεις πέναλτι
Δεν παίζει στο πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Μαρτίνες