Η ουσία για τον Ολυμπιακό

Από το 2013, οπότε και ο Ολυμπιακός υποβιβάσθηκε από την Α΄ στη Β΄ Κατηγορία, ο στόχος ήταν η άμεση επιστροφή. Την περασμένη εβδομάδα ολοκληρώθηκε αποτυχημένα και η τρίτη απόπειρα της ομάδας της Λευκωσίας, τα βάσανα της οποίας μεγαλώνουν χρόνο με τον χρόνο.

Οι Τακτακαλίτες έφτασαν πολύ κοντά στην άνοδο, όμως το τέρμα της Αναγέννησης –στο τελευταίο λεπτό– έφερε και πάλι την κατήφεια σε οπαδούς και ανθρώπους της ομάδας. Η αποτυχία δημιούργησε ποικίλες αντιδράσεις. Άλλοι τα έχουν με τους διαιτητές των τελευταίων αγώνων (με ΑΕΖ και Αναγέννηση) και την ΚΟΠ. Άλλοι μιλούν για πουλημένους ποδοσφαιριστές. Άλλοι τα βάζουν με τον προπονητή Χρύση Μιχαήλ. Άλλοι αναφέρονται σε σκευωρίες ώστε ο Ολυμπιακός να μην ανέβει κατηγορία, προκειμένου να μην εισπράξει τα λεφτά από τα τηλεοπτικά δικαιώματα (500.000 ευρώ).

Ακόμη και αν κάτι από όλα αυτά ισχύει, το σίγουρο δεδομένο είναι ότι ο Ολυμπιακός για άλλη μια χρονιά θα είναι υποχρεωμένος να παλεύει στη Β΄ Κατηγορία για να αποκτήσει τη χαμένη του αίγλη. Τα τελευταία χρόνια η κατάσταση έγινε πιο δύσκολη σε μια από τις πιο παραδοσιακές ομάδες του κυπριακού ποδοσφαίρου. Δεν είναι τυχαίο ότι ξεκινά τις τελευταίες δύο σεζόν με ποινές βαθμών και κυρίως με ρόστερ στελεχωμένο με ποδοσφαιριστές της εφηβικής ομάδας. 

Το ζητούμενο πλέον είναι τα πράγματα να μη γίνουν χειρότερα και ο Ολυμπιακός να μπορέσει να κρατηθεί στη ζωή. Γιατί πραγματικά είναι κρίμα να χαθεί άλλη μια ιστορική ομάδα. Ο Ολυμπιακός είναι ανάμεσα στα οκτώ ιδρυτικά σωματεία της ΚΟΠ. Ο Ολυμπιακός είναι η πρώτη ομάδα που αγωνίστηκε στην Α΄ Εθνική και η μοναδική που το έπραξε σε τρεις αγωνιστικές περιόδους (1967-68, 1969-70, 1971-72). Ο Ολυμπιακός είναι μια από τις πέντε ομάδες που έχει περισσότερες από 60 συμμετοχές στην Α΄ Κατηγορία. Συγκεκριμένα, μετρά 67 συμμετοχές και τον ξεπερνούν μόνο οι ΑΠΟΕΛ (76), ΑΕΛ (76) και Ανόρθωση (71).

Φυσικά, όλα αυτά τα στοιχεία, ναι μεν είναι καταγραμμένα στην ιστορία, όμως πλέον ανήκουν στο παρελθόν. Η ουσία για τον Ολυμπιακό είναι να καταφέρει να διατηρηθεί ζωντανός. Οι οποιεσδήποτε βαρύγδουπες δηλώσεις από πρώην παράγοντες ή οποιουσδήποτε άλλους δεν βοηθάνε. Αυτή είναι η στιγμή για να βοηθήσουν όλοι έμπρακτα, και όχι μόνο στις στιγμές που η ομάδα κερδίζει περισσότερη προβολή.

«Τις τελευταίες ημέρες διαβάζουμε διάφορα για θέμα επιβίωσης του σωματείου μας. Όσο υπάρχουν γνήσιοι Ολυμπιακοί, αυτός δεν πρόκειται να σβήσει», ανέφερε ανακοίνωση των οπαδών της ομάδας. Πράγματι, ο Ολυμπιακός είναι από τις μικρές (έτσι θεωρείται πλέον) ομάδες που έχει κόσμο στο πλευρό του. Αποδείχθηκε στο ματς με την Αναγέννηση, έστω και αν δεν ήταν όλοι Ολυμπιακοί.

stelios.steliou@imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Ξέσπασμα Αταμάν-«Αν δεν πάμε F4 δε θα 'μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»
Ούτε και τώρα ο Τσιτσιπάς-Τέταρτη ήττα σε τελικό στη Βαρκελώνη
ΒΙΝΤΕΟ: Χάος στην εκκίνηση, συγκρούσεις μεταξύ των Hypercar
Χωρίς απουσίες η Μακάμπι στην Ελλάδα για τα ματς με τον Παναθηναϊκό
Εκπληκτική κίνηση και κάρφωμα από τον Τζοέλ Εμπίντ στην κορυφή του Top-10 της βραδιάς
Το Top 10 του Παναθηναϊκού στη Regular Season έχει φάσεις που έγραψαν ιστορία!
Χαρτ, Μπράνσον και ΜακΜπράιντ βγήκαν μπροστά και οι Νικς έκαναν το 1-0 κόντρα στους Σίξερς
Αισιόδοξος ο προπονητής των Μπάκς για τον τραυματισμό του Αντετοκούνμπο-«Ελπίζω ότι θα είναι έτοιμος»
Η Σάκκαρη ανέβηκε στο Νο 6 του κόσμου, παρέμεινε στο Νο 12 ο Τσιτσιπάς
Ιστορική επίδοση Λεμπρόν, στα χνάρια του Τζόρνταν-«Δεν έχω πολύ καιρό ακόμη»