Τριάρα με αλλαγές ο Παναθηναϊκός

Με  το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο Κύπελλο Ελλάδος ο Παναθηναϊκός επικρατώντας με 3-0 του Λεβαδειακού σε ένα ματς όπου ο Γιάννης Αναστασίου βρήκε την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής σε ποδοσφαιριστές που δεν είχαν παίξει τόσο πολύ στα τελευταία ματς.Ο 42χρονος τεχνικός είδε τους Χουχούμη, Τριανταφυλλόπουλο, Λουντ, Κλωναρίδη, Βέμερ και Νίνη μένοντας ικανοποιημένος φυσικά από την παρουσία τους και ειδικά από τον Έλληνα διεθνή μέσο ο οποίος ήταν ο καλύτερος των πράσινων στην αναμέτρηση.

Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε ένα σχήμα το οποίο ήταν μια μίξη με αρκετούς βασικούς αλλά και με παίκτες τους οποίους δεν είχε χρησιμοποιήσει τόσο πολύ στα τελευταία παιχνίδια και στους οποίους ήθελε να δώσει χρόνο συμμετοχής για να βρουν τον ρυθμό τους.

Οι πράσινοι παρατάχθηκαν με 4-4-2 σε ρόμβο με τον Κοτσόλη κάτω από τα γκολποστ, τους Μαρινάκη, Ταυλαρίδη, Τριανταφυλλόπουλο και Χουχούμη στην άμυνα. Μπροστά τους αγωνίστηκε ο Λαγός ο οποίος είχε δίπλα του δεξιά τον Λουντ και αριστερά τον Πράνιτς ενώ στην κορυφή του ρόμβου έπαιξε ο Νίνης. Το δίδμο της επίθεσης αποτελούνταν από τους Κλωναρίδη, Πέτριτς.

Από την πλευρά του ο Άκης Μάντζιος έκανε πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα με τους Τριποτσέρη, Ουόν και Ρομέρο να είναι ουσιαστικά οι μόνοι βασικοί των Βοιωτών που βρέθηκαν στο αρχικό σχήμα. Από εκεί και πέρα είδε και κάποια νέα πρόσωπα όπως ο Βερέμκο, ο Μάρκοβιτς ενώ επανήλθε και ο Μαχαίρας.

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος σε όλη την διάρκεια του αγώνα και δυσκολεύτηκε μόνο μέχρι να ανοίξει το σκορ στο 24' της αναμέτρησης με το πέναλτι του Νίνη. Μετά από εκεί και αφού ήρθε γρήγορα και το δεύτερο γκολ δεν δυσκολεύτηκε να γίνει κυρίαρχος του αγώνα. Και να φτάσει στην άνετη επικράτηση με 3-0.Η ταυτότητα του αγώνα 

Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαϊδης"

Διαιτητής: Σταύρος Τριτσώνης 

Βοηθοί: Μιχ. Δόσης (Αθηνών), Παν. Κασσαβέτης (Αιτ/νιας)

Γκολ: 24' Νίνης, 26' Ταυλαρίδης, 77' Κλωναρίδης

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Μαρινάκης (57' Βέμερ), Ταυλαρίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Χουχούμης, Λαγός, Λουντ (70' Καλτσάς), Πράνιτς, Νίνης, Κλωναρίδης (78' Λάμπρου), Πέτριτς

Λεβαδειακός: Βερέμκο, Ουόν, Τριποτσέρης, Μάγκας (76' Ντομοβτσίσκι), Μουλόπουλος, Ρομέου (57' Γιάχιτς), Μαχαίρας, Θέος, Χατζηλάμπρος, Μίνγκα, Μάρκοβιτς (57' Μανωλάς).

Κίτρινες: 30' Μαχαίρας

Κόκκινες:


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1) Παναθηναϊκός 3 (3-0)

2) Κέρκυρα 1 (1-1)

3) Παναχαϊκή 1 (1-1)

4) Λεβαδειακός 0 (0-3)

Ο αγώνας

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήρθε στο 16' για τον Παναθηναϊκό με τον Λουντ να γίνεται κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή, με ωραία προσποίηση απέφυγε τρεις ποδοσφαιριστές και πάσαρε στον Πράνιτς ο οποίος έκανε κοφτή ντρίπλα και σουτ με το αριστερό με την μπάλα να τραντάζει το δεξί το δοκάρι του Βερέμκο. Η μπάλα κατέληξε έξω από την περιοχή με τον επερχόμενο Χουχούμη να πιάνει ένα μονοκόμματο σουτ αλλά έστειλε την μπάλα αρκετά πάνω από τα δοκάρια του Βερέμκο.

Οκτώ λεπτά αργότερα το τριφύλλι πήρε το προβάδισμα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Νίνη. Οι πράσινοι επιτέθηκαν από τα δεξιά με τον Λουντ να δίνει τον Κλωναρίδη ο οποίος γύρισε παράλληλα στο ύψος του πέναλτι με τον Νίνη να γίνεται κάτοχος της μπάλας και να ανατρέπεται από τον Τριποτσέρη. Ο Βοσκάκης αρχικά άφησε να συνεχιστεί το παιχνίδι βλέποντας τον Πέτριτς έτοιμο να σκοράρει αλλά ο Βερέμκο απέκρουε και τότε έδειξε την άσπρη βούλα, λάθος φυσικά από τον Βοσκάκη καθώς δεν υπάρχει πλεονέκτημα στο πέναλτι.

Ο Νίνης ανάλαβε την εκτέλεση του και στέλνοντας την μπάλα στο κέντρο νίκησε τον Βερέμκο που έπεσε στην δεξιά του γωνία και έκανε το 1-0 για τους πράσινους.

Δυο τα τέρματα των πράσινων με Ταυλαρίδη

Δυο λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός έκανε δυο τα τέρματα του όταν ο Νίνης κέρδισε φάουλ στα δεξιά. Ο διεθνής μέσος εκτέλεσε όμορφα το φάουλ με τον Ταυλαρίδη να παίρνει ανενόχλητος την κεφαλιά και να κάνει το 2-0 τελειώνοντας ουσιαστικά το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 35' όταν ο Μίνγκας έδωσε στον Ρομέου αυτός είχε κενό χώρο μπροστά του και έκανε το σουτ αναγκάζοντας τον Κοτσόλη να πέσει στην αριστερή του γωνία και να απομακρύνει με το ένα χέρι.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά και στο δεύτερο μέρος. Απείλησε πρώτη φορά στο 47' με τον Λουντ ο οποίος βρέθηκε μέσα στην περιοχή και έπιασε ένα σουτ με το οποίο έστειλε την μπάλα έξω από το δεξί δοκάρι του Βερέμκο. Στο 54' ωραία σέντρα του Πράνιτς από τα αριστερά με τον Νίνη να βρίσκεται εντελώς αμαρκάριστος στο ύψος της μικρής περιοχής. Ο άσος των πράσινων πήρε την κεφαλιά αλλά έστειλε την μπάλα έξω. Δυο λεπτά αργότερα και πάλι ο Νίνης επιχείρησε να απειλήσει με δυνατό σουτ το οποίο μπλόκαρε ο Βερέμκο.  

Επανεμφάνιση Βέμερ μετά από εβδομήντα μέρες

Στο 57' ο Γιάννης Αναστασίου έριξε στο ματς τον Βέμερ με τον Γερμανό άσο να κάνει την επανεμφάνιση του μετά από εβδομήντα μέρες και τον τραυματισμό του με την Γκαμπάλα. Ο 29χρονος άσος πήρε την θέση του Μαρινάκη και αγωνίστηκε στο δεξί άκρο της πράσινης άμυνας. Στο 64' ο Λουντ απείλησε και πάλι με σουτ έξω από την εστία το οποίο ήταν αρκετά καλό και έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Βερέμκο.

Η καλύτερη στιγμή για τον Λεβαδειακό ήρθε στο 66' όταν ο Μαχαίρας μετά από λάθος διώξιμο έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή, επιχείρησε ένα σουτ, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Ταυλαρίδη, άλλαξε λίγο πορεία και πήρε και έξτρα ταχύτητα και ο Κοτσόλης με εκτίναξη στην αριστερή του γωνία και με το ένα χέρι έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Γκολάρα και τραυματισμός για τον Κλωναρίδη

Στο 77' ο Παναθηναϊκός έκανε τρία τα τέρματα του με το πιο όμορφο γκολ της αναμέτρησης. Ο Κλωναρίδης πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή και έχοντας χώρο μπροστά του έπιασε έναν κεραυνό με τον οποίο έστειλε την μπάλα στο γάμα της εστίας του Βερέμκο. Ο επιθετικός των πράσινων έδειξε να τραυματίζεται μάλιστα στην ίδια φάση και ένα λεπτό αργότερα αντικαταστάθηκε από τον Λάζαρο Λάμπρου. Τον 18χρονο ποδοσφαιριστή από τα τμήματα υποδομής των πράσινων που έκανε το ντεμπούτο του σε επίσημος ματς του τριφυλλιού.

Ο Λεβαδειακός είχε ευκαιρία για να μειώσει στο 82' όταν σε φάουλ από τα αριστερά η πράσινη άμυνα συνελήφθη απούσα καθώς ο Γιάχιτς βρέθηκε ανενόχλητος μέσα στην περιοχή του Κοτσόλη, πήρε την κεφαλιά αλλά ο γκολκίπερ των πράσινων έπιασε την μπάλα.

MVP

Ο Σωτήρης Νίνης. Ο διεθνής άσος του Παναθηναϊκού ήταν πολύ δραστήριος και σε κανένα σημείο δεν είδε ως αγγαρεία την αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό. Κέρδισε το πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα, είχε την ασίστ στο δεύτερο γκολ ενώ ζητούσε συνέχεια μπάλα προσπαθώντας να βγάλει σωστά τους πράσινους μπροστά και να δει τους κενούς χώρους.

Μας άρεσε

Η χρησιμοποίηση του Λάμπρου. Τέτοια ματς προσφέρονται ώστε παιδιά από τις ακαδημίες να παίρνουν χρόνο συμμετοχής και να δείχνουν τις δυνατότητες τους. Ο Αναστασίου έριξε στο ματς στο 78' τον Λάμπρου ο οποίος έκανε το επίσημο ντεμπούτο του με το τριφύλλι στο στήθος. Ένας νεαρός παίκτης για τον οποίο όλοι περιμένουν να μεγαλουργήσει τα επόμενα χρόνια με την πράσινη φανέλα.

Δεν μας άρεσε

Ο τραυματισμός του Κλωναρίδη. Ο επιθετικός των πράσινων πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ και τραυματίστηκε. Αν είναι δυνατόν δηλαδή, να επανέρχεται μετά από τραυματισμό να βάζει μια γκολάρα και να παθαίνει και πάλι τράβηγμα.

Η φάση του αγώνα

Η επέμβαση του Κοτσόλη στο 66'. Στο 66' έγινε μια πολύ ωραία και δύσκολη φάση για την εστία του Παναθηναϊκού. Η επέμβαση του Κοτσόλη ήταν πολύ δύσκολη καθώς η μπάλα άλλαξε πορεία στον αέρα και ο έμπειρος γκολκίπερ έκανε μια σπουδαία επέμβαση.

Ο διαιτητής

Ο Σταύρος Τριτσώνης από το σύνδεσμος της Αθήνας. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η διαιτησία του έμπειρου διαιτητή ο οποίος ελέγχεται μόνο για τη φάση του πέναλτι που δεν το έδωσε απευθείας άλλα άφησε αρχικά το πλεονέκτημα.
 
Πηγή: www.sport24.gr
 

Δειτε Επισης

Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Κεκλεισμένων των θυρών ο τελικός κυπέλλου στην Ελλάδα στο Πανθεσσαλικό
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Το μήνυμα του Κουρμπέλη μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας-«Πονέσαμε πολύ...»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Γιακουμάκης: Δέχτηκα άπειρες... ευχές, με καταρράκωσε που δεν κράτησα την υπόσχεση στην οικογένειά μου
Εξαιρετικά δύσκολη η παραμονή του Πογιέτ στον πάγκο της Ελλάδας
Σύσκεψη στην ΕΠΟ για τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό με Μπέο, Αλαφούζο, Καρυπίδη
Λουτσέσκου: Ποιητής του ποδοσφαίρου ο Κωνσταντέλιας