Σούπερ ντέρμπι στο «Θεμιστόκλειο»

Το μεγάλο ντέρμπι Ανόρθωση – Ομόνοια δεσπόζει των αναμετρήσεων της τρίτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Α’ Κατηγορίας Ανδρών που θα διεξαχθούν την Παρασκευή. Ο αγώνας στο «Θεμιστόκλειο» μαγνητίζει τους φίλους του βόλεϊ, αλλά στο πρόγραμμα υπάρχουν άλλα τρία παιχνίδια με το δικό τους ξεχωριστό ενδιαφέρον. Στο «Λευκόθεο» θα γίνει η μάχη ΑΠΟΕΛ – Ν. Σαλαμίνα, στο Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Κυπριανού» η Pokka ΑΕΚ Καραβά μονομαχεί με την Αναγέννηση Δερύνειας, ενώ στο Λύκειο Λατσιών ο Εθνικός υποδέχεται τον Παφιακό. Όλοι οι αγώνες θα αρχίσουν στις 20:00. Αναλυτικά:

Ανόρθωση – Ομόνοια
Το σούπερ ντέρμπι κορυφής δεσπόζει και προκαλεί τεράστιο ενδιαφέρον. Οι δυο ομάδες λίγες μέρες πριν να ριχθούν στη μάχη των ευρωπαϊκών διοργανώσεων αναμετρώνται μεταξύ τους με στόχο τη νίκη που θα τους διατηρήσει στην κορυφή. Η γηπεδούχος Ανόρθωση στις δυο πρώτες αγωνιστικές έδειξε πολύ καλό πρόσωπο κερδίζοντας στην έδρα της την Pokka ΑΕΚ Καραβά με 3-1 και εκτός έδρας την Αναγέννηση Δερύνειας με 3 -0. Η Ομόνοια προέρχεται από τη νίκη στο ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ με 3-0 την Κυριακή, ενώ στην πρεμιέρα κέρδισε τον Καποδίστριας Εθνικό Λατσιών με 3-0.
Στον αγωνιστικό τομέα οι δυο ομάδες δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα τραυματισμού και όλοι οι παίκτες είναι στη διάθεση των προπονητών Μάριου Κοντού και Σάββα Σάββα.

ΑΠΟΕΛ – Ν. Σαλαμίνα
Η μάχη ΑΠΟΕΛ – Ν. Σαλαμίνα στο «Λευκόθεο» ίσως να αποτελεί έστω και εάν είναι νωρίς κλειδί για την περαιτέρω πορεία των δυο ομάδων. Οι δυο ομάδες έχουν πετύχει μέχρι στιγμής μια νίκη και δέχθηκαν μια ήττα, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται ένα βαθμό πιο ψηλά από τους «πορτοκαλί». Το ΑΠΟΕΛ κέρδισε στην πρεμιέρα την Αναγέννηση Δερύνειας με 3 -2 , ενώ έχασε από την Ομόνοια στο «Τάσος Παπαδόπουλος Ελευθερία με 3 -0. Αντίθετα, η Ν. Σαλαμίνα έχασε στην πρεμιέρα από τον Παφιακό με 3 -1 στο Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Κυπριανού» και κέρδισε επίσης στη Λεμεσό τον Καποδίστριας Εθνικό Λατσιών με 3 -0.

Το ΑΠΟΕΛ κατέρχεται στον αγώνα λαβωμένο αφού η ομάδα του Μίμη Παμπακά πλήττεται από επιδημία σπασμένων δακτύλων. Εκτός αγώνα θα βρίσκονται οι Γαβριήλ Γεωργίου για τρίτο διαδοχικό ματς και ο Βραζιλιάνος Φάμπιο Χόστερ που τραυματίστηκε στον αγώνα με την Ομόνοια. Ο κ. Παμπακάς ανέφερε στην ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ ότι παρά τις απουσίες η ομάδα του θα πάει για τη νίκη.

Με στόχο τη νίκη για τους δικούς της λόγους θα ταξιδέψει στη Λευκωσία και η Ν. Σαλαμίνα για να ντουμπλάρει τις επιτυχίες της. Οι προπονήσεις συνεχίζονται κανονικά και ο Αυστραλός προπονητής Λουκ Ρεινολτς δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα τραυματισμού.

Pokka ΑΕΚ Καραβά – Αναγέννηση Δερύνειας
Αγώνας με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται στο Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Κυπριανού» στη Λεμεσό. Τόσο η Pokka ΑΕΚ Καραβά όσο και η Αναγέννηση Δερύνειας θα παλέψουν με πείσμα για τη νίκη αφού προέρχονται από δυο ήττες. Η προσφυγική ομάδα ηττήθηκε σε δυο εκτός έδρας παιχνίδια με 3 -1 από την Ανόρθωση και τον Παφιακό και ευελπιστεί ότι θα πετύχει την πρώτη της νίκη. Με δυο ήττες πάει στον αγώνα και η Αναγέννηση η οποία έχασε στην πρεμιέρα από το ΑΠΟΕΛ με 3 -2, και τη δεύτερη αγωνιστική από την Ανόρθωση στη Δερύνεια με 3 -0.

Η ομάδα του Ιταλοαργεντιινού προπονητή Χόρχε Κανεστράτσι δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα τραυματισμού. Όσον αφορά στην Αναγέννηση, ο προπονητής Αντώνης Κωνσταντίνου προβληματίζεται για την κατάσταση του Βραζιλιάνου Πράια ο οποίος παρόλο που αγωνίζεται προπονείται επιφυλακτικά. Μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ ο προπονητής της Αναγέννησης Αντώνης Κωννσταντίνου ανέφερε ότι πρόκειται για ένα δύσκολο αγώνα απέναντι σε μια ομάδα που προέρχεται από δυο ήττες.

Καποδίστριας Εθνικός Λατσιών – Παφιακός
Αγώνας με φαβορί μοιάζει ο αγώνας στο Λύκειο Λατσιών μεταξύ του τοπικού Καποδίστριας Εθνικού Λατσιών και του Παφιακού. Η ομάδα του Σπύρου Πρωτοψάλτη η οποία άρχισε εντυπωσιακά με δυο νίκες επί Ν. Σαλαμίνας και Pokka ΑΕΚ Καραβά θέλει να τριτώσει τις επιτυχίες της, ενώ οι γηπεδούχοι θα προσπαθήσουν να έχουν μια καλή παρουσία με στόχο τη νίκη.
Όλοι οι παίκτες του Καποδίστριας Εθνικού Λατσιών βρίσκονται στη διάθεση του προπονητή Νίκου Ιωάννου, ενώ το ίδιο ισχύει και για την ομάδα του Παφιακού. Ο προπονητής Σπύρος Πρωτοψάλτης μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ είπε ότι ο αγώνας εξαρτάται από τη δική του ομάδα, αλλά τον προβληματίζει το γεγονός ότι δεν γνωρίζει καλά τους Λατσιώτες.

Δειτε Επισης

O Γκαρίν απέκλεισε τον Ζβέρεφ στο Μόναχο
Στη Μαδέιρα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Καρολίνα Πελενδρίτου
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
BINTEO: Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί του Πρίντεζη για την πρόκριση του Ολυμπιακού
Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Άνετα στα προημιτελικά του Όπεν Βαρκελώνης ο Τσιτσιπάς
Ήττα και αποκλεισμός για τον Ναδάλ από τον Ντε Μινόρ
Συναγερμός στους Χιτ-Τραυματίστηκε στο γόνατο ο Μπάτλερ, φόβοι για σοβαρή ζημιά
BINTEO: Με σβηστές μηχανές πήρε την πρόκριση στο τελικό η Ομόνοια και πάει να γράψει ιστορία