Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Η δέσμευση της ΚΟΠ για τους διαιτητές

Στέλιος Στέλιου  09/05/2016 10:08
Η δέσμευση της ΚΟΠ για τους διαιτητές

Η δέσμευση της ΚΟΠ για τους διαιτητές

Στέλιος Στέλιου  09/05/2016 10:08

Όπως γνωστοποίησε η ΚΟΠ, οι διαιτητές στον τελικό κυπέλλου της 18ης Μαΐου, ανάμεσα στον Απόλλωνα και την Ομόνοια, θα έρθουν από το εξωτερικό. Λογική εξέλιξη, από τη στιγμή που αυτή ήταν και η επιθυμία των δύο ομάδων που θα διεκδικήσουν τον τίτλο. Επιπλέον, με αυτό τον τρόπο, η Ομοσπονδία ξενοιάζει από τις οποιεσδήποτε φωνές πριν, ενδεχομένως και μετά τον αγώνα, όσον αφορά αυτό τον τομέα. Μία από τις αιτίες των αντιδράσεων για τη διαιτησία είναι και η προκατάληψη, καθώς είναι γεγονός ότι διαφορετικά αντιμετωπίζεται ένα λάθος ενός ντόπιου διαιτητή σε σχέση με ενός ξένου. Έτσι, με την παρουσία διαιτητών από το εξωτερικό, υπάρχει η αίσθηση ότι θα υπάρξουν ακριβοδίκαιες αποφάσεις.

Το πιο σημαντικό, όμως, από την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία ήταν ότι αυτή θα είναι η τελευταία φορά που θα αφιχθούν ξένοι διαιτητές στο νησί για να διαιτητεύσουν σε τελικό. «Τονίζεται ότι ο φετινός τελικός είναι ο τελευταίος που διεξάγεται με ξένους διαιτητές και πως, από την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο, οι διαιτητές του τελικού θα είναι Κύπριοι», κατέληγε η ενημέρωση για τους «άρχοντες» της φετινής αναμέτρησης.

Ανατρέχοντας στο πρόσφατο παρελθόν, εντοπίσαμε ανακοινώσεις του Συνδέσμου Διαιτητών για τους τελικούς του 2013 και του 2015. Οι δύο ανακοινώσεις διαφέρουν ελάχιστα, αφού όσα αναφέρονται στην πρώτη υπάρχουν και στη δεύτερη, με κάποιες επιπρόσθετες σημειώσεις – πέραν φυσικά της αλλαγής στις ομάδες. Μερικές από τις ατάκες των δύο ανακοινώσεων: «Είχαμε ενημερώσει τους αξιωματούχους της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου για την έντονη αντίδρασή μας σε μια τέτοια ενέργεια, την οποία θεωρούμε απόλυτα λανθασμένη», «Η όλη ενέργεια για ορισμό ξένων Διαιτητών στον αυριανό τελικό Κυπέλλου αποτελεί χωρίς αφορμή την τιμωρία του Κύπριου Διαιτητή στην ολότητά του», «Φαίνεται ότι κάποιοι στην Ομοσπονδία δεν μπορούν να αντιληφθούν τις έννοιες και τις υποσχέσεις για στήριξη και βοήθεια της Κυπριακής Διαιτησίας».

Κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι η ατάκα της ΚΟΠ για την επιλογή Κυπρίων διαιτητών στους τελικούς των επόμενων χρόνων συμπεριλήφθηκε στην ανακοίνωση προκειμένου η Ομοσπονδία να προλάβει εκ νέου αντίδραση από τον Σύνδεσμο Διαιτητών Κύπρου.

Η δέσμευση της ΚΟΠ είναι αρκετά σημαντική. Με αυτό τον τρόπο – εφόσον φυσικά εφαρμοστεί– δείχνει καλή διάθεση και έμπρακτη στήριξη στην πορεία για βελτίωση της κυπριακής διαιτησίας. Ο χρόνος θα δείξει εάν αυτή η δέσμευση θα ισχύσει, καθώς μπορεί αυτή τη στιγμή οι ομάδες να μην ασχολήθηκαν με την εν λόγω αναφορά, όμως θεωρούμε ότι θα απασχολήσει έντονα όταν έρθει η ώρα του τελικού κυπέλλου το 2017.

stelios.steliou@imhbusiness.com

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πίσω στην αρχή της σελίδας