Επιτέλους ήταν και πάλι ντέρμπι (video)

Μπορεί και οι δυο τους να μην είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, αλλά στον τελικό του Swiss Indoors Basel είδαμε ένα ματς που μας θύμισε τις παλιές καλές εποχές. Φέντερερ και Ναδάλ έπαιξαν καλό τένις και ο Ελβετός πήρε τελικά την νίκη με 6-3, 5-7, 6-3.

Αυτή ήταν η έβδομη κατάκτηση για τον "μαέστρο" στον εντός έδρας αγώνα του.

Ο Φέντερερ έδειχνε σε πολλά κομμάτια του παιχνιδιού σημάδια νευρικότητας, αλλά στο τέλος είχε το καθαρό μυαλό για να καταφέρει να φτάσει στη νίκη. Ο Ελβετός είχε διπλάσιους winners στο ματς (44 με 21) ενώ ο Ναδάλ προσπάθησε να οδηγήσει σε περισσότερα αβίαστα λάθη τον αντίπαλό του, καταφέρνοντας εν μέρει τον στόχο του (32 με 20 τα λάθη).

Στο πρώτο σετ ο Φέντερερ έφτασε στο 1-0 χάρη στα δύο break που έκανε 5ο και 9ο game και έτσι διαμόρφωσε το 6-3. Στο δεύτερο σετ ο Ναδάλ ήταν ακόμα πιο ανταγωνιστικός και με όπλο το σταθερό σερβίς του.  Ο Ισπανός έκανε το break στο 6-5 και συνέχεια κράτησε το σερβίς του για να κάνει το 1-1.

Μεγάλο ντέρμπι είχαμε στο τρίτο σετ. Οι δύο αντίπαλοι πάλευαν μέχρι το 4-3 όταν με ένα break ο Φέντερερ έκανε το 5-3 και τελικά κατέκτησε το σετ με 6-3.

"Συγχαρητήρια για τον τίτλο. Σου εύχομαι καλή τύχη στα δύο επόμενα τουρνουά της σεζόν. Ελπίζω να παίξουμε κι άλλους τελικούς σαν κι αυτόν στο μέλλον. Ήταν μια φανταστική εβδομάδα για μένα. Ήταν η 4η συμμετοχή για μένα εδώ και επιτέλους έφτασα στον τελικό. Ήταν μια σημαντική εβδομάδα, τόσο για αυτή τη χρονιά όσο και για την επόμενη. Σας ευχαριστώ για τη στήριξη όλη την εβδομάδα, σήμερα ήταν λιγότερη αλλά καταλαβαίνω. Σας ευχαριστώ" είπε ο Ναδάλ.

Από την πλευρά του, ο Φέντερερ δήλωσε: "Είχες μια σπουδαία εβδομάδα. Ήταν σαν να κέρδισες τον τελικό. Είναι πολύ ξεχωριστό για εμάς να σε έχουμε εδώ. Ελπίζω να κατακτήσω πολλούς ακόμη τίτλους εδώ...Να παίξω κι άλλους τελικούς με το Ράφα. Είναι ότι καλύτερο μπορεί να συμβεί σε έναν τενίστα".
 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Τι έβαλε! Το ασύλληπτο εκτός ισορροπίας τρίποντο και φάουλ του Ντε Κολό πίσω από κέντρο
Οδοστρωτήρας αλλά μόνος ο Αντετοκούνμπο, ηττήθηκε στην Νέα Ορλεάνη
Κι όταν όλοι είπαν έχασε ο Ολυμπιακός, ο Γουίλιαμς-Γκος έκλεισε το μάτι στον Μπαρτζώκα...
Ολυμπιακοί Αγώνες: Ευρωπαϊκές χώρες θα στείλουν στρατό στη Γαλλία για έξτρα μέτρα ασφαλείας
Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ