Η νέα εποχή στην Ομόνοια

Αποδεχόμενος την πρόταση της Ομόνοιας, ο Νίκος Νταμπίζας έβαζε την υπογραφή του στην έναρξη μιας νέας εποχής για τους πράσινους. Για πρώτη φορά οι ιθύνοντες της ομάδας δείχνουν διάθεση για να εμπιστευτούν αυτό το πλάνο (με την παρουσία τεχνικού διευθυντή) και αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα τόσο για την Ομόνοια, όσο και για τον Νίκο Νταμπίζα. Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι ο τεχνικός διευθυντής αφήνεται να είναι ο απόλυτος άρχοντας σχετικά με τον προγραμματισμό ενόψει της νέας χρονιάς. 

Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για ένα ακόμη περίεργο καλοκαίρι για τους πράσινους, όμως άσχετα με την εξέλιξη στα διοικητικά της ομάδας (ορίστηκε στις 25 Ιουνίου η Τακτική Εκλογική Συνέλευση), ο Νίκος Νταμπίζας καλείται να φτιάξει μια ομάδα που να είναι ικανή να επανέλθει στις επιτυχίες και να ικανοποιήσει τον κόσμο της. Η Ομόνοια θα ξεκινήσει οσονούπω την προετοιμασία της, μιας και οι αγώνες του πρώτου προκριματικού γύρου πλησιάζουν (30 Ιουνίου το πρώτο ματς και 7 Ιουλίου η ρεβάνς). Συνεπώς, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ενταθεί η προσπάθεια για ενίσχυση της ομάδας.

Μπορεί οι πρώτες αποχωρήσεις να έγιναν χωρίς την παρουσία του προπονητή, αλλά δεν προκύπτει κάποιο μεμπτό, καθώς ο Νίκος Νταμπίζας ξεκαθάρισε εξ αρχής ότι από το υπάρχον υλικό θα μετρήσει η άποψη που σχημάτισε ο ίδιος και ο προηγούμενος προπονητής. Στον παράγοντα αυτό θα κριθεί, από τη στιγμή που θα ανακοινωθεί ο νέος τεχνικός, και το πώς θα εξελιχθεί η μεταξύ τους συνεργασία.

Πάντως, στις πρώτες του δηλώσεις έδειξε να αντιλαμβάνεται την ευθύνη που έχει για τη «νέα Ομόνοια», όμως προετοίμασε τον κόσμο ότι χρειάζεται χρόνος. «Θέλουμε την ομάδα να είναι ανταγωνιστική και να δημιουργηθούν οι συνθήκες που θα δώσουν τη δυνατότητα στους ποδοσφαιριστές να αποδώσουν το μάξιμουμ, όπως και να έχει θεσπίσει κανόνες και τρόπους λειτουργίας που θα είναι σεβαστοί απ’ όλους, εντός και εκτός γηπέδου. Το πιο σημαντικό είναι ο κόσμος που θα φεύγει από το γήπεδο, να έχει την αίσθηση ότι έγινε μια προσπάθεια με αξιοπρέπεια και σεβασμό. Όλα τα υπόλοιπα έπονται και έρχονται. Αυτό είναι καλό να το ξέρει ο κόσμος και να το βιώσει».

Όπως και να το κάνουμε, με την Ομόνοια να είναι μακριά από τους τίτλους εδώ και τέσσερα χρόνια (έξι από το πρωτάθλημα) και με ευδιάκριτη την ανυπομονησία για επιτυχίες στην Ευρώπη, ο Νίκος Νταμπίζας ανέλαβε ένα δύσκολο έργο. Πολλές φορές αυτά τα πράγματα είναι και θέμα συγκυριών και συνεπώς εάν όλα ξεκινήσουν σωστά, θα μπουν και οι απαραίτητες βάσεις για το πλάνο που τέθηκε.

stelios.steliou@imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Ξέσπασμα Αταμάν-«Αν δεν πάμε F4 δε θα 'μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»
Ούτε και τώρα ο Τσιτσιπάς-Τέταρτη ήττα σε τελικό στη Βαρκελώνη
ΒΙΝΤΕΟ: Χάος στην εκκίνηση, συγκρούσεις μεταξύ των Hypercar
Χωρίς απουσίες η Μακάμπι στην Ελλάδα για τα ματς με τον Παναθηναϊκό
Εκπληκτική κίνηση και κάρφωμα από τον Τζοέλ Εμπίντ στην κορυφή του Top-10 της βραδιάς
Το Top 10 του Παναθηναϊκού στη Regular Season έχει φάσεις που έγραψαν ιστορία!
Χαρτ, Μπράνσον και ΜακΜπράιντ βγήκαν μπροστά και οι Νικς έκαναν το 1-0 κόντρα στους Σίξερς
Αισιόδοξος ο προπονητής των Μπάκς για τον τραυματισμό του Αντετοκούνμπο-«Ελπίζω ότι θα είναι έτοιμος»
Η Σάκκαρη ανέβηκε στο Νο 6 του κόσμου, παρέμεινε στο Νο 12 ο Τσιτσιπάς
Ιστορική επίδοση Λεμπρόν, στα χνάρια του Τζόρνταν-«Δεν έχω πολύ καιρό ακόμη»