Έσπασαν το ρόδι οι BUCKS, με σούπερ Αντετοκούμπο

Τρεις σερί ήττες ήταν πολλές για τους Bucks. Πάρα πολλές για την ακρίβεια, αφού το Milwaukee είχε να ξεκινήσει με 0-3 από την σεζόν 1976/77. Έχοντας λοιπόν αυτό στο μυαλό τους, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η παρέα του κατάφεραν να σημειώσουν την πρώτη φετινή τους νίκη – και μάλιστα εκτός έδρας – επικρατώντας με 103-96 των Nets στο Brooklyn. Και η συνεισφορά του Γιάννη ήταν πέρα για πέρα σημαντική.

Ο Έλληνας φόργουορντ ξεπέρασε και στην τρίτη φετινή του συμμετοχή τους 20 πόντους (δεν είχε αγωνιστεί στην πρεμιέρα λόγω τιμωρίας), ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 21 πόντους, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κοψίματα και μαζί με τον τρομερό Jerryd Bayless (26 πόντοι με 6/10 τρίποντα), τον Greg Monroe (23 πόντοι, 13 ριμπάουντ) και τον Khris Middleton (17 πόντοι) ήταν οι κορυφαίοι παίκτες του Milwaukee στη νίκη επί των Nets. Μία νίκη που πάντως επισκιάστηκε από τον τραυματισμό του Michael Carter-Williams στο πόδι στην τελευταία φάση του αγώνα.

Όσο για το Brooklyn, απογοήτευσε για ακόμα μία φορά, παραμένοντας χωρίς νίκη έπειτα από τέσσερις αγώνες, αν και η αλήθεια είναι ότι κόντρα στους Bucks πάλεψε περισσότερο από άλλες φορές. Κορυφαίος των Nets ήταν ο Brook opez με 18 πόντους και 9 ριμπάουντ, με τον Jarrett Jack να έχει 15 πόντους και τους Joe Johnson και Bojan Bogdanovic από 14 πόντους.

Τρελός ρυθμός στην αρχή, σταθερά μπροστά οι Bucks
Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν… μαινόμενες το παιχνίδι, με το τέλος της πρώτης περιόδου να τις βρίσκει ισόπαλες με το χορταστικό 33-33. Ακολούθως, πάντως, ο ρυθμός – και κατ’ επέκταση το σκοράρισμα – θα έπεφτε, με το Milwaukee να σφίγγει την άμυνά του στην δεύτερη περίοδο, καταφέρνοντας χάρη σε ένα σερί 10-0 να ξεφύγει με 48-41, πηγαίνοντας εν τέλει στα αποδυτήρια προηγούμενο με 59-48.

Στην τρίτη περίοδο, όμως, τα δεδομένα θα άλλαζαν. Οι Nets θα έδειχναν να έχουν σφυγμό και με την τριάδα των Lopez, Johnson και Jack να δίνει λύσεις στην επίθεση κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα (80-80) στο φινάλε του τρίτου δωδεκάλεπτου. Πλέον το παιχνίδι ήταν ντέρμπι. Και έτσι θα εξελισσόταν μέχρι το φινάλε του, με το Brooklyn να περνάει για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ στο δεύτερο ημίχρονο με 96-94, περίπου 3 λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα. Τότε, όμως, ήταν που ήταν η σειρά των Bucks να δείξουν χαρακτήρα, καταφέρνοντας να κλείσουν τον αγώνα με ένα σερί 9-0, παίρνοντας τη νίκη με 103-96.

   

Δειτε Επισης

Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ
Koντίδης: Στόχος να προετοιμαστώ όσο καλύτερα μπορώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Απίθανη ανατροπή από το -30 οι Χοκς και τέλος το σερί των Σέλτικς
Έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ πόντων σε μία σεζόν ο Γιάννης
Στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού η Γαλλία πριν τους Ολυμπιακούς-Συνάντηση των μυστικών υπηρεσιών