Ήττα στο φινάλε για ΑΕΚ

Δεν τα κατάφερε να πάρει τη νίκη στο πρώτο εντός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδιη ΑΕΚ Λάρνακας, καθώς ηττήθηκε με 75-71 από την Ενέργκια στο Κίτιον, σε αγώνα για την 2η αγωνιστική του 11ου ομίλου FIBA Europe Cup.
 
Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της ομάδας:
Η ομάδα μας με τον κόσμο να της συμπαραστέκεται δυναμικά κατέβαλε πολύ μεγάλη προσπάθεια, όμως όπως και στην πρεμιέρα στο Καζακστάν γνώρισε την ήττα στις λεπτομέρειες.
 
Με όπλο την άμυνα της και βρίσκοντας λύσεις επιθετικά τόσο κάτω από το καλάθι, όσο και από την περιφέρεια η ομάδα μας είχε από την αρχή το προβάδισμα στο σκορ και σταδιακά την ανέβασε ακόμη και σε διψήφιο νούμερο. Οι Ρουμάνοι κατάφεραν να επιστρέψουν στο παιχνίδι μειώνοντας στο καλάθι στην τρίτη περίοδο και καταφέροντας να περάσουν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ έξι λεπτά πριν το τέλος, με το παιχνίδι να γίνεται ντέρμπι και να αποκτά δραματικό χαρακτήρα στα τελευταία λεπτά. Εκεί όπου η Ενέργκια εμφανίστηκε πιο ψύχραιμη και κατάφερε στις λεπτομέρειες να κερδίσει το ροζ φύλλο αγώνα.
 
Πρώτος σκόρερ της ομάδας και σε αυτή την αναμέτρηση ο Brezec, που σημείωσε 24 πόντους, ενώ τον ακολούθησαν Παντελή με 14 και Gilling με 10 πόντους. Για τους φιλοξενούμενους 17 πόντους σημείωσε ο Mack και 16 πόντους ο Eziukwu. 
 
Την επόμενη αγωνιστική στον όμιλο η ομάδα μας ταξιδεύει σε μία βδομάδα (Τρίτη 10/11) στην έδρα της Σίγκαλ Πρίστινα, ενώ προηγείται χρονικά η πρεμιέρα του πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Κεραυνό στο κίτιον την Παρασκευή (06/11).
 
Τα δεκάλεπτα: 24-20, 19-15, 16-17, 12-23.
Πετρολίνα ΑΕΚ (Γιώργος Κετσελίδης): Παλάλας, Vaughn 3, Brezec 24, Κοιλαράς, Petrovic 8, McFadden 4, Garcia 4, Τρισόκκας 4, Gilling 10, Παντελή 14.
 
Ενέργκια Ροβινάρι (Αντώνης Κωνσταντινίδης): Miles 9, Troupe 11, Eziukwu 16, Mack 17, Radosavljevic 4, Aktas, Cutoaia 7, Diggs 11.
 
 
 

Δειτε Επισης

Καταγγελία σε βάρος Αμερικανού μπασκετμπολίστα στην Ελλάδα για ενδοοικογενειακή βία
Ακυρώθηκε ο Κινέζος που άφησαν οι Αφρικανοί να κερδίσει στον ημιμαραθώνιο του Πεκίνου
Οι Πέλικανς πέταξαν εκτός playoffs Κινγκς και Βεζένκοβ, νίκη με 105-98 και τώρα... Θάντερ
«Αυτό είναι το καλύτερό μου αποτέλεσμα εδώ και πολύ καιρό»
Οι Χιτ διέλυσαν τους Μπουλς και προκρίθηκαν στα playoffs, όπου τους περιμένουν οι Σέλτικς
Παράσταση για έναν ρόλο το Sprint της Σαγκάης, άνετη νίκη του Φερστάπεν
ΒΙΝΤΕΟ: Από τη Σαντορίνη, τη Νάξο και την Πάρο στην Ακρόπολη η Ολυμπιακή Φλόγα
Ο Τσιτσιπάς με τον Λάγιοβιτς στα ημιτελικά στη Βαρκελώνη
O Γκαρίν απέκλεισε τον Ζβέρεφ στο Μόναχο
Στη Μαδέιρα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Καρολίνα Πελενδρίτου