Μυρίζει μπαρούτι σε Αθήνα και Πειραιά

Αστυνομικοί έκαναν έφοδο το πρωί στον κεντρικό σύνδεσμο φίλων του Παναθηναϊκού, που βρίσκεται στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, ενώ ερευνούν και τις γύρω περιοχές, αναζητώντας Κροάτες οπαδούς.

Εφοδος έγινε και σε κεντρικά ξενοδοχεία των Αθηνών, αλλά και σε συνδέσμους οπαδών Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, σε Αθήνα και Πειραιά αντίστοιχα.

Σύμφωνα με το αστυνομικό ρεπορτάζ, έχουν γίνει ήδη προληπτικές προσαγωγές, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να κατασχεθούν αντικείμενα που εν δυνάμει μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πολεμοφόδια και να προκαλέσουν σωματικές βλάβες.

Ολα αυτά, μετά τις καταγγελίες για την ύπαρξη Κροατών Εθνικιστών Χούλιγκανς, στο περιθώριο του αγώνα Ολυμπιακός - Ντίναμο Ζάγκρεμπ, για την 4η αγωνιστική της φάση των ομίλων του Champions League.

Ανάλογες ήταν και οι αναφορές για την παρουσία Σέρβων, κάποιοι εκ των οποίων βρέθηκαν το βράδυ της Τρίτης (3/11) στο Μοναστηράκι, παρέα με οπαδούς του Ολυμπιακού.

Tις εφόδους συντονίζει η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Κρατικής Ασφάλειας Αττικής.
Η Αστυνομία τα τελευταία 24ωρα συγκεντρώνει ανησυχητικές πληροφορίες που κάνουν λόγο για πιθανά «ραντεβού» επεισοδίων μεταξύ των Κροατών που φέρονται να υποστηρίζονται από οπαδούς του Παναθηναϊκού και από την άλλη πλευρά Ολυμπιακούς με Σέρβους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα.

Αντίστοιχα δημοσιεύματα από κροατικά μέσα ενημέρωσης έκαναν σαφείς αναφορές για τον φόβο πρόκλησης επεισοδίων στην ελληνική Πρωτεύουσα. Σημειώνεται, ότι περίπου 200 οπαδοί του Ολυμπιακού μαζί με Σέρβους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα μετέβησαν περίπου στις 8 το απόγευμα στο Μοναστηράκι με συρμούς του Μετρό και πραγματοποίησαν πορεία με κουκούλες και ρόπαλα στα χέρια μέσω της οδού Ερμού.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια, αλλά και στο Μοναστηράκι, οι χούλιγκανς που προφανώς αναζητούσαν Κροάτες που έχουν καταλύσει στα γύρω ξενοδοχεία και οπαδούς του Παναθηναϊκού, τους ακολουθούσαν διμοιρίες των ΜΑΤ που είχαν φτιάξει ένα σφιχτό αστυνομικό κλοιό γύρω τους, ώστε ούτε καν να διανοηθούν να κάνουν το παραμικρό…

Η αστυνομία έχει απόλυτη γνώση των προθέσεων του χούλιγκανς και έχει φροντίσει ώστε να γνωρίζει από πριν σε ποια ξενοδοχεία της Αθήνας έχουν καταλύσει Κροάτες οπαδοί και σε ποια του Πειραιά Σέρβοι και σε όλα αυτά έχουν τοποθετηθεί απ’ έξω αστυνομικές δυνάμεις, ώστε να παρακολουθούν αυστηρά κάθε τους κίνηση και να αποτραπεί με κάθε τρόπο τυχόν απόπειρα μετατροπής της Αθήνας ή του Πειραιά σε πεδίο εμπόλεμου ξεκαθαρίσματος «λογαριασμών» μεταξύ των χούλιγκανς.

Σημειώνεται πως νωρίς το πρωί της Τρίτης (3/11) συνελήφθησαν, στα διόδια Μοσχοχωρίου στην Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης από άντρες των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, 41 αλλοδαποί οπαδοί, εκ των οποίων 36 Σέρβοι και 5 υπήκοοι Βοσνίας Ερζεγοβίνης, ηλικίας από 19 έως 38 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της κλοπής από κοινού και της παραβίασης της νομοθεσίας περί όπλων και περί βεγγαλικών και κροτίδων.  
 
Πέραν της απόπειρας οπαδών του Ερυθρού Αστέρα να έρθουν στην Αθήνα με βαρύ οπλισμό έχοντας άγριες διαθέσεις, τέτοιες έδειξαν και οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.
Στο διαδίκτυο αναρτήθηκε βίντεο (που πιθανότατα τραβήχτηκε χθες το απόγευμα) με τίτλο «Τα κακά μπλε παιδιά στον Πειραιά», που παρουσιάζει οπαδούς της κροατικής ομάδας να περιφέρονται σε δρόμους του Πειραιά, κάποιοι εξ αυτών με ρόπαλα, φωνάζοντας συνθήματα.
 

Δειτε Επισης

Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Κεκλεισμένων των θυρών ο τελικός κυπέλλου στην Ελλάδα στο Πανθεσσαλικό
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Το μήνυμα του Κουρμπέλη μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας-«Πονέσαμε πολύ...»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Γιακουμάκης: Δέχτηκα άπειρες... ευχές, με καταρράκωσε που δεν κράτησα την υπόσχεση στην οικογένειά μου
Εξαιρετικά δύσκολη η παραμονή του Πογιέτ στον πάγκο της Ελλάδας
Σύσκεψη στην ΕΠΟ για τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό με Μπέο, Αλαφούζο, Καρυπίδη
Λουτσέσκου: Ποιητής του ποδοσφαίρου ο Κωνσταντέλιας