Η πρόκριση περνάει από το... "Καραϊσκάκης"

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα! Ο Ολυμπιακός άλωσε τον Σεπτέμβριο το "Emirates" και με το 3-2 επί της Άρσεναλ πανηγύρισε την πρώτη νίκη στην ιστορία του επί αγγλικού εδάφους, εκπόρθησε τον Οκτώβριο το "Maksimir"και με το χρυσό γκολ του Ιντέγε υποχρέωσε την Ντίναμο Ζάγκρεμπ στην πρώτη εντός έδρας ήττα της μετά από 50 ολόκληρα ματς (σε όλες τις διοργανώσεις) και τώρα, στις αρχές Νοεμβρίου, θέλει να έρθει ένα βήμα πιο κοντά σε ένα κρυφό αυγουστιάτικο όνειρο (όταν έγινε η κλήρωση των ομίλων): να βρεθεί μεταξύ των 16 κορυφαίων ομάδων του Champions League.

Για να γίνει αυτό απομένει ένα σούπερ κρίσιμο 90λεπτο όπου στον αγωνιστικό χώρο του "Γεώργιος Καραϊσκάκης" θα κονταροχτυπηθεί εκ νέου με τους Κροάτες, με τον Μάρκο Σίλβα και τους παίκτες του να γνωρίζουν πως το τρίτο σερί τρίποντο στους ομίλους -κάτι που δεν έχουν πετύχει ποτέ ξανά στο παρελθόν- θα τους εξασφαλίσει τουλάχιστον τη συνέχεια στο Europa League και από εκεί και πέρα θα τους επιτρέπει να έχουν βάσιμες ελπίδες για το... παραπάνω.

Την ίδια ώρα με το ματς στο "Καραϊσκάκης" θα διεξάγεται βέβαια και το Μπάγερν-Άρσεναλ όπου όλοι οι "ερυθρόλευκοι" θα είναι με το μέρος της Μπάγερν για να κρατήσουν ένα σημαντικό βαθμολογικό αβαντάζ έναντι των "κανονιέρηδων" ενόψει της 6ης αγωνιστικής, ωστόσο για τον Μάρκο Σίλβα τίποτα άλλο δεν έχει σημασία από την αναμέτρηση με τη Ντίναμο. Αναμέτρηση από την οποία αφαίρεσε πάντως τον χαρακτηρισμό καθοριστική...

"Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο το παιχνίδι με την Ντιναμό. Και επίσης ότι είναι σημαντικό και αυξάνει τις φιλοδοξίες μας για να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Δεν θα κριθεί αύριο η πρόκριση. Το τελευταίο παιχνίδι είναι το καθοριστικό", τόνισε στη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης, θέλοντας προφανώς να αποβάλλει αρκετή από την πίεση που θα έχουν οι παίκτες του, με τον Πορτογάλο να επισημαίνει πως "είμαστε προετοιμασμένοι για να βάλουμε ένα γκολ".  
 
 
Σε περίπτωση πάντως που ο Ολυμπιακός ανοίξει πρώτος το σκορ θα έχει τεράστιο προβάδισμα αν αναλογιστεί κανείς πως η παράδοση τον ευνοεί, αφού από το 2007 δεν έχει χάσει ποτέ εντός έδρας όταν προηγήθηκε στο Champions League!

"Ήταν δύσκολο ματς αυτό που παίξαμε στο Ζάγκρεμπ και αυτό στην έδρα μας θα είναι αν όχι πιο δύσκολο, τουλάχιστον το ίδιο", δήλωσε από την πλευρά του ο Ομάρ Ελαμπντελαουί, ο οποίος φαίνεται πως θα προτιμηθεί έναντι του Σαλίνο για το δεξί άκρο της άμυνας.

Όσον αφορά συνολικά στην ενδεκάδα, αν λάβουμε υπόψη τα όσα δοκίμασε ο Μάρκο Σίλβα στην τελευταία προπόνηση (αν και αρέσκεται να κάνει εκπλήξεις και να αιφνιδιάζει τους ρεπόρτερ αλλά και τους παίκτες του), ο πρωταθλητής Ελλάδας θα παραταχθεί -φορώντας τα ερυθρόλευκα όπως και στο ματς της Κροατίας- με τους: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σιόβα, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Φορτούνη, Σεμπά, Ερνάνι και Ιντέγε.
Πού θα κριθεί το αποψινό ματς; Ο κόουτς των Πειραιωτών θεωρεί ότι πέρα από τις στημένες φάσεις όπου έχει παρουσιάσει κάποιες αδυναμίες το συγκρότημα του Ζάγκρεμπ, αντιμετωπίζει μικροπροβλήματα και στα άκρα της άμυνας, ενώ σε αντίθεση με το πρώτο ματς που είχε ζητήσει παιχνίδι υπομονής απόψε θα ζητήσει από τους παίκτες του να ασκήσουν πίεση στους αντιπάλους με το "καλημέρα" για να εκμεταλλευτούν και την ώθηση που θα έχουν στο ξεκίνημα από τον "καυτό" και γεμάτο "Καραϊσκάκης".
 

Από την πλευρά των Κροατών, ο προπονητής Ζόραν Μάμιτς τόνισε πως ο παίκτες του ξέρουν πως μπορούν να νικήσουν στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", ο Γιόζιπ Πίβαριτς υπογράμμισε πως έχουν εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους ενώ ο πρώην "ερυθρόλευκος" Πάουλο Μασάντο έχρισε φαβορί τον Ολυμπιακό.

Αυτή την περίοδο η Ντίναμο είναι εκτός φόρμας, κάτι που αποδεικνύουν οι 4 ήττες στα επτά τελευταία παιχνίδια της και στις ήδη γνωστές απουσίες των Σίλντενφελντ (ανέτοιμος), Πίντο (προσαγωγός), Σιγκάλι (σύνδεσμοι) και Αντέμι (τιμωρημένος για ντόπινγκ), ήρθε να προστεθεί η επίσης σημαντική του Σουντανί, ωστόσο στο Φάληρο παίζει το τελευταίο χαρτί για την πρόκριση και θα κάνει ό,τι μπορεί για να μην το... κάψει.
Εντουάρντο, Μάτσελ, Γκονσάλο, Ταραβέλ, Πίβαριτς, Άντολιτς, Μασάντο, Ρογκ, Φερνάντες, Πιάτσα και Χότζιτς, είναι η πιθανότερη ενδεκάδα με την οποία θα ξεκινήσει ο τεχνικός των Κροατών και το σίγουρο είναι πως το βράδυ θα έχουμε μάχη μέχρι τελικής πτώσης.

Άλλωστε το όνειρο της πρόκρισης στους "16" του Champions League περνάει για τον Ολυμπιακό από το "Καραϊσκάκης"...
 

Δειτε Επισης

Η UEFA ξεκίνησε πειθαρχική έρευνα για την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ κόντρα στην Μπριζ
Στο Πανθεσσαλικό στις 18 Μάϊου ο τελικός κυπέλλου-Η ενημέρωση της ΕΠΟ
Τζέκο για τη ρεβάνς με Ολυμπιακό-«Σταθείτε δίπλα μας την Πέμπτη, ακόμη και στα λάθη μας»
Ζήτησε συγνώμη για την ήττα από τον Ολυμπιακό ο Σογιουντσού-«Αναλαμβάνω την ευθύνη»
Ο Κοτάρσκι κράτησε τον ΠΑΟΚ στο κόλπο και η Τούμπα θα κρίνει το όνειρο!
Χάθηκε η ευκαιρία να τους τελειώσει, αλλά αυτός ο Ολυμπιακός δεν μασάει από έδρες και αντιπάλους
Βαθμολογία UEFA: Ψαλίδισε τη διαφορά από τη 15η θέση αλλά παραμένει μακριά η Ελλάδα
Συλλήψεις οπαδών του ΠΑΟΚ μετά από επεισόδια με την αστυνομία έξω από το γήπεδο της Μπριζ
Ο Ολυμπιακός νίκησε την Φενέρμπαχτσε 3-2 και πάει στην Πόλη με προβάδισμα πρόκρισης
Ανένδοτη η αστυνομία και η Μπριζ για έξτρα εισιτήρια στον ΠΑΟΚ