Όταν ο Βίκτορ Σάντσεθ ήρθε στον Παναθηναϊκό

Στις 8 Αυγούστου 2006 ο Βίκτορ Σάντσεθ υπέγραφε διετές συμβόλαιο στον Παναθηναϊκό. "Απέρριψα πρόταση της Εσπανιόλ και προτίμησα να παίξω στον Παναθηναϊκό και να αγωνιστώ εκτός του ισπανικού πρωταθλήματος. Είμαι έτοιμος να βοηθήσω με όλες τις δυνάμεις μου τον Παναθηναϊκό για να πετύχει τους στόχους του στην Ελλάδα και στην Ευρώπη" είχε δηλώσει ο Ισπανός.
Εκείνο το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός είχε αποκτήσει και τους τους Ιβανσιτς, Άντονσον, Ρομέρο, Μπόβιο, Τόργκελε και Σαλπιγγίδη, με προπονητή τον Χανς Μπάκε, ο οποίος είχε αντικατασταθεί νωρίς - νωρίς από τον Βίκτορ Μουνιόθ (αυτός που έδωσε την ευκαιρία στον Σωτήρη Νίνη να παίξει με την πρώτη ομάδα).
 
 
 

Ο Ολυμπιακός το ίδιο καλοκαίρι πορευόταν με προπονητή τον Τροντ Σόλιντ και με μεταγραφές τους Νε, Λεοζίνιο, Μπόρχα, Τοροσίδη, Ζούλιο Σέζαρ, Ουαντού, Ντομί, Μπούτινα και Ζεβλάκοφ. Το ίδιο διάστημα το "τριφύλλι" έψαχνε για εξτρέμ και στην κορυφή της λίστας ήταν ο Λουτσιάνο Γκαλέτι της Ατλέτικο Μαδρίτης, ο οποίος εν τέλει την επόμενη σεζόν κατέληξε στον Ολυμπιακό.

 

Ο Βίκτορ αγωνίστηκε σε 18 παιχνίδια, 12 για το πρωτάθλημα και από τρία σε κύπελλο και Ευρώπη. Χωρίς να πετύχει ούτε ένα γκολ. Ο Παναθηναϊκός εκείνη την αγωνιστική περίοδο έφτασε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά γνώρισε την ήττα από την ΑΕΛ. Στο πρώτο ντέρμπι "αιωνίων" της χρονιάς αυτής, οι "πράσινοι" είχαν επικρατήσει 1-0.

 

Ήταν στις 5 Νοεμβρίου 2006, όταν από σέντρα του Βίκτορ, ο Θανάσης Κωστούλας έστελνε άθελά του τη μπάλα στα δίχτυα του Νικοπολίδη και ο Παναθηναϊκός έπαιρνε τη νίκη (1-0). Ήταν η πιο χαρακτηριστική στιγμή του ποδοσφαιριστή Βίκτορ στην Ελλάδα. Το πρωτάθλημα το πήρε ο Ολυμπιακός (71 βαθμοί), με δεύτερη την ΑΕΚ (62) και τρίτο τον Παναθηναϊκό (54).

 

 

Δέκα χρόνια μετά ο Βίκτορ Σάντσεθ πατά ξανά το πόδι του στην Ελλάδα, αυτή τη φορά όμως για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, έπειτα από την αποχώρηση του Μάρκο Σίλβα.

 

Πηγή: www.sport24.gr

 

Δειτε Επισης

Ανάμεσα στους κορυφαίους-Υποψήφιος για MVP της εβδομάδας στο Conference League ο Τζολάκης
Μασούρας: Για όλα αυτά τα χαμένα ματς του Ολυμπιακού στο 90’, για τη Γιουβέντους, τον Τζέραρντ, το Ριαθόρ
Μαρινάκης σε Φορτούνη: Θα πάτε για πολλά εκατομμύρια εσείς
Οι αποδόσεις κατάκτησης του Conference League
Κωνσταντής Τζολάκης... Ο 21χρονος φοιτητής του Πανεπιστημίου που σόκαρε την Ευρώπη
BINTEO: Η αγκαλιά του Τζολάκη με τον πατέρα του μετά από τις τρεις αποκρούσεις πέναλτι
Δεν παίζει στο πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Μαρτίνες
BINTEO: Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί του Πρίντεζη για την πρόκριση του Ολυμπιακού
Το φυλαχτό του πατέρα του Τζολάκη στη διαδικασία των πέναλτι-«Πήραμε μαζί την πρόκριση»
Τζέκο: Τα πέναλτι είναι μία ειδική διαδικασία, εμείς δεν ήμασταν τυχεροί