H ασφάλεια πάνω απ’ όλα στο Ράλι Κύπρος

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το θέμα στο οποίο δίνεται ίσως και η μεγαλύτερη έμφαση από τους διοργανωτές του CNPASFALISTIKICyprusRally 2015, είναι η ασφάλεια τόσο των πληρωμάτων όσο και των θεατών, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα απολαυστικό θέαμα και αγωνιστικό ενδιαφέρον. Η επιτυχία του πιο σπουδαίου ετήσιου αθλητικού γεγονότος που πραγματοποιείται στην Κύπρο και που προβάλλει διεθνώς το νησί μας, εξαρτάται από όλους μας.
 
Μια ξεχωριστή εμπειρία για τον καθένα μας, ακόμα και για αυτούς που έχουν βρεθεί δεκάδες φορές θεατές σε αγώνα! Πάνω στον πυρετό και τον ενθουσιασμό του θεάματος, πολλές φορές  ξεχνάμε όμως τους κανόνες ασφαλείας, γι’ αυτό οι διοργανωτές κάνουν έκκληση προς όλους τους θεατές να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί, ιδιαίτερα στις ειδικές διαδρομές. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θέτουν σε κίνδυνο τόσο τους εαυτούς τους όσο και τους διαγωνιζόμενους. Όποιο κι αν είναι το αγωνιστικό αποτέλεσμα, πιο μεγάλη σημασία έχει να επιστρέψουμε όλοι χωρίς κανένα πρόβλημα στα σπίτια τους!
 
Χρήσιμες συμβουλές
Φροντίστε να είστε εγκαίρως στο σημείο από το οποίο θα παρακολουθήσετε τον αγώνα.
Σταθμεύστε το αυτοκίνητό σας στα σημεία που θα σας υποδείξουν οι υπεύθυνοι ασφαλείας. Στην άκρη του δρόμου σε σημείο που να μην εμποδίζει την διέλευση των αγωνιστικών, των αυτοκινήτων ασφαλείας, των ρυμουλκών, των πυροσβεστικών και των ασθενοφόρων.
Μην κάθεστε σε σημεία από τα οποία δεν μπορείτε να διαφύγετε σε περίπτωση άμεσης ανάγκης.
Μη μετακινήστε άσκοπα από τη θέση σας και μη φύγετε αν δεν περάσει πρώτα το ουραγό αυτοκίνητο της οργάνωσης (closingcar).
Να είστε πάντα σε εγρήγορση όταν κινείστε στις ειδικές διαδρομές
Το να δείτε τους 10 πρώτους οδηγούς σε όλες τις ειδικές διαδρομές είναι πρακτικά αδύνατο και εξαιρετικά επικίνδυνο. Καλύτερα να διαλέξετε μερικές ειδικές διαδρομές και να παρακολουθήσετε όσους περισσότερους οδηγούς μπορείτε.
Μην πλησιάζετε το δρόμο για να δείτε καλύτερα ή για να βγάλετε φωτογραφίες.
Συνήθως τα πρώτα αγωνιστικά περνούν σε σταθερά διαστήματα το ένα πίσω από το άλλο. Μην ξεχνάτε όμως ότι στον αγώνα συμμετέχουν και πιο αργοί οδηγοί ή αυτοκίνητα, όπου λόγω μηχανικού προβλήματος, αναγκάζονται να πηγαίνουν πιο αργά.
Πάντοτε ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες των υπεύθυνων ασφαλείας, των κριτών – χρονομετρών και της αστυνομίας. Βρίσκονται εκεί για την σωστή χρονομέτρηση και ομαλή διεξαγωγή των ειδικών διαδρομών και συνεπώς ολόκληρου του αγώνα και για τη δική σας ασφάλεια. Συνεργαστείτε μαζί τους!
Μην στέκεστε στο εξωτερικό μέρος στροφής, εκτός αν βρίσκεστε σε μεγάλο ύψος πάνω από το δρόμο όπου περνούν τα αυτοκίνητα.
Μην στέκεστε στο τέρμα και απέναντι από ευθείες. Κάποιο από τα αυτοκίνητα μπορεί να μην προλάβει να σταματήσει έγκαιρα, λόγω κεκτημένης ταχύτητας.
Μην στέκεστε σε απαγορευμένες περιοχές, στην περιοχή Σταθμών Ελέγχου Χρόνου (TC) και σε δρόμους διαφυγής.
Μην ανάβετε φωτιές, γιατί υπάρχει αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς.
Αν αντιληφθείτε κάτι το οποίο χρειάζεται άμεση επέμβαση, ενημερώστε αμέσως τον πλησιέστερο προς εσάς υπεύθυνο.   

Δειτε Επισης

Ακυρώθηκε ο Κινέζος που άφησαν οι Αφρικανοί να κερδίσει στον ημιμαραθώνιο του Πεκίνου
Οι Πέλικανς πέταξαν εκτός playoffs Κινγκς και Βεζένκοβ, νίκη με 105-98 και τώρα... Θάντερ
«Αυτό είναι το καλύτερό μου αποτέλεσμα εδώ και πολύ καιρό»
Οι Χιτ διέλυσαν τους Μπουλς και προκρίθηκαν στα playoffs, όπου τους περιμένουν οι Σέλτικς
Παράσταση για έναν ρόλο το Sprint της Σαγκάης, άνετη νίκη του Φερστάπεν
ΒΙΝΤΕΟ: Από τη Σαντορίνη, τη Νάξο και την Πάρο στην Ακρόπολη η Ολυμπιακή Φλόγα
Ο Τσιτσιπάς με τον Λάγιοβιτς στα ημιτελικά στη Βαρκελώνη
O Γκαρίν απέκλεισε τον Ζβέρεφ στο Μόναχο
Στη Μαδέιρα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Καρολίνα Πελενδρίτου
BINTEO: Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί του Πρίντεζη για την πρόκριση του Ολυμπιακού