«Εγκλωβισμένοι» στο έλεος της μειοψηφίας

Δυστυχώς τα όσα έγιναν στο πλαίσιο του αγώνα Αστέρας-ΑΠΟΕΛ στην Τρίπολη δεν προσβάλλουν μόνο τους γαλαζοκίτρινους, αλλά όσους ασχολούνται με το κυπριακό ποδόσφαιρο και επιπλέον την κοινωνία μας γενικότερα.

Για άλλη μία φορά επαληθεύτηκε ότι είμαστε «εγκλωβισμένοι» στη δράση της μειοψηφίας. Αυτά τα άτομα ασελγούν σε βάρος των ομάδων – και όχι μόνο – χωρίς κάποιος μέχρις στιγμής να μπορεί να σταματήσει τη δράση τους.

Μάλιστα, αυτή τη φορά επιβεβαιώθηκε και επίσημα ότι κάποιοι ενεργούν με τις ευλογίες των διοικήσεων. Άκουγα τον παραιτηθέντα Χαράλαμπο Προύντζο να μιλά στο "Σίγμα" και δεν πίστευα στα αυτιά μου.

«Ακολουθούσαμε μια πολιτική ήπιας προσέγγισης των φιλάθλων που ήταν προβληματικοί. Μία προσπάθεια να τους «εξημερώσουμε» κρατώντας μία σχέση μαζί τους, η οποία αποδείχτηκε ότι ήταν παταγώδης αποτυχία, μια αφελής προσέγγιση» είπε ανάμεσα σε άλλα.

Αυτό ήταν το λιγότερο. Σε άλλη τοποθέτησή του ανάφερε: «Μέσα από την προσπάθεια να κρατήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο και πιστό κόσμο, χαϊδέψαμε τα αυτιά αυτών των φιλάθλων, τους δίναμε δωρεάν εισιτήρια, είχαμε επαφή μαζί τους, πληρώναμε τα εισιτήρια τους για να πηγαίνουν στους εκτός έδρας αγώνες. Εκθρέψαμε λοιπόν ένα φίδι, το οποίο στην πορεία του χρόνου τροποποιήθηκε. Μπήκαν στις τάξεις τους ακραίες πολιτικές ατζέντες κι έμποροι ναρκωτικών. Έτσι βρέθηκε πρόσφορο έδαφος να ευδοκιμήσουν μέσα στις κερκίδες των ομάδων».

Το συμπέρασμα που βγαίνει ότι πολλοί προέβλεπαν που θα οδηγηθεί η κατάσταση, όμως περίμεναν (ή περιμέναμε αν θέλετε) να φτάσει στα άκρα η κατάσταση για να πιέσουμε για να παρθούν μέτρα.

Η πολιτεία έχει το δικό της μερίδιο ευθύνης. Αυτό που ακουγόταν σαν κουτσομπολιό, φαίνεται ότι είχε βάση. Χρησιμοποιώ και πάλι λόγια του Χαράλαμπου Προύντζου, ο οποίος τόνισε: «Οι διοικήσεις κάποιες φορές έδωσαν υπόπτους στην Αστυνομία. Κάποιες φορές υπήρξαν πολιτικές παρεμβάσεις, δηλαδή έπαιρναν βουλευτές τηλέφωνο, έπαιρναν στην Αστυνομία ότι είναι καλό παιδί αφήστε τον ή είναι ο γιος του τάδε, η κόρη του τάδε και κάθε λογής προσχήματα με αποτέλεσμα να υπάρξει μία ατιμωρησία».

Το πράγμα έφτασε στο απροχώρητο. Ο ΑΠΟΕΛ ξεκίνησε μία διαδικασία για να πάρει μέτρα κατά της βίας. Ελπίζουμε ότι είναι μόνο η αρχή και όχι μόνο μία αντίδραση για τα μάτια του κόσμου μετά τα όσα έγιναν στην Τρίπολη. Επιπλέον, στον ίδιο ρυθμό θα πρέπει να ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες ομάδες, αλλά και όλοι οι φορείς που εμπλέκονται, ο καθένας από το δικό του τομέα. Μόνο έτσι θα γίνει κατορθωτό, όσο το δυνατόν πιο σύντομα, να απεγκλωβιστούμε από την κατάσταση που έχει εφαρμόσει η μειοψηφία στις κερκίδες. 

stelios.steliou@imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Ξέσπασμα Αταμάν-«Αν δεν πάμε F4 δε θα 'μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»
Ούτε και τώρα ο Τσιτσιπάς-Τέταρτη ήττα σε τελικό στη Βαρκελώνη
ΒΙΝΤΕΟ: Χάος στην εκκίνηση, συγκρούσεις μεταξύ των Hypercar
Χωρίς απουσίες η Μακάμπι στην Ελλάδα για τα ματς με τον Παναθηναϊκό
Εκπληκτική κίνηση και κάρφωμα από τον Τζοέλ Εμπίντ στην κορυφή του Top-10 της βραδιάς
Το Top 10 του Παναθηναϊκού στη Regular Season έχει φάσεις που έγραψαν ιστορία!
Χαρτ, Μπράνσον και ΜακΜπράιντ βγήκαν μπροστά και οι Νικς έκαναν το 1-0 κόντρα στους Σίξερς
Αισιόδοξος ο προπονητής των Μπάκς για τον τραυματισμό του Αντετοκούνμπο-«Ελπίζω ότι θα είναι έτοιμος»
Η Σάκκαρη ανέβηκε στο Νο 6 του κόσμου, παρέμεινε στο Νο 12 ο Τσιτσιπάς
Ιστορική επίδοση Λεμπρόν, στα χνάρια του Τζόρνταν-«Δεν έχω πολύ καιρό ακόμη»