Παρασκευή, 7 Μαΐου, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Ο NasserAl Attiyah κερδίζει στο νήμα!

  28/09/2015 11:27
Ο NasserAl Attiyah κερδίζει στο νήμα!

Ο NasserAl Attiyah κερδίζει στο νήμα!

  28/09/2015 11:27
O Καταρινός Nasser Al Attiyah στο τιμόνι ενός FordFiestaRRC κατέκτησε το CNPASFALISTIKICyprusRally επικρατώντας στην τελευταία ειδική διαδρομή του Πολωνού και πρωτοπόρου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι (ERC) KajetanKajetanowicz με FordFiestaR5, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος με διαφορά μόλις επτά δευτερολέπτων. Με τον τίτλο του νικητή να κρίνεται την υστάτη, το φετινό Ράλι Κύπρος ήταν ένα από συναρπαστικότερα Ράλι Κύπρος των τελευταίων δεκαετιών.
Με τη νίκη του αυτή ο AlAttiyah συμπλήρωσε τέσσερις νίκες στον εθνικό μας αγώνα, ενώ ο Kajetanowicz κατέκτησε την πρώτη θέση στα πληρώματα του ERC, κάνοντας καθοριστικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου του ERC μόλις δύο αγώνες πριν την αυλαία του πρωταθλήματος.  Στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης τερμάτισε τελικά ο AbdulazizAlKuwari με Ford Fiesta RRC, ο οποίος κατάφερε στην προτελευταία ειδική διαδρομή του αγώνα να υποσκελίσει τον Πορτογάλο BrunoMagalhaes.
Οι Χρίστος Δημοσθένους και Πάμπος Λαός, με MitsubishiLancerEvo 9, κατέκτησαν την πρώτη θέση στα κυπριακά πληρώματα πετυχαίνοντας το τέσσερα στα τέσσερα στο κυπριακό πρωτάθλημα ράλι.
Το CNPASFALISTIKICYPRUSRALLY ήταν ο όγδοος γύρου πρωταθλήματος του ERC και πέμπτος γύρος του Πρωταθλήματος Ράλι Μέσης Ανατολής.
Το θρίλερ της πρωτιάς
Το δράμα άρχισε νωρίς για τους δύο μονομάχους, αφού στην πρώτη ειδική της ημέρας, ένα σκασμένο ελαστικό, στοίχισε πολύτιμο χρόνο στον NasserAlAttiyah επεκτείνοντας τη διαφορά του από τον πρωτοπόρο Kajetanowicz στα 35 δευτερόλεπτα. Και εκεί που όλα έδειχναν ότι ο Πολωνός απλά θα οδηγούσε αμυντικά στο υπόλοιπο του αγώνα ελέγχοντας τον AlAttiyah, ένα κτύπημα σε μια πέτρα προκάλεσε ηλεκτρονικά προβλήματα στο FordFiestaR5 του Kajetanowicz, στοίχισε πολύτιμο χρόνο, με αποτέλεσμα η διαφορά να μειωθεί στα 15 δευτερόλεπτα! Απ’ εκεί και πέρα, με μια αντεπίθεση διαρκείας, ο Καταρινός οδηγός ψαλλίδισε τη διαφορά από τον Kajetanowicz, κερδίζοντας την πρώτη θέση με μόλις 7 δευτερόλεπτα διαφοράς την τελευταία ειδική.! AlAttiyah και Kajetanowicz μοιράστηκαν τους πρώτους χρόνους στις ειδικές διαδρομές, αφού κέρδισαν 9 ΕΔ και 7 ΕΔ αντίστοιχα. Στην πέμπτη θέση της γενικής τερμάτισε ο Γάλλος RobertConsani με τη βελγίδα συνοδηγό του, LaraVaneste και αυτοκίνητο CitroenDS3 R5, ακολουθούμενος από τον JaromirTarabus με SkodaFabiaS2000. Ο Ρώσος AlexeyLukyanuc με μια αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε να τερματίσει στην έβδομη θέση, από την 10η στην οποία βρισκόταν στην αρχή της ημέρας, μαζεύοντας πολύτιμους βαθμούς για το πρωτάθλημα ERC. Στην όγδοη θέση της γενικής ο DanielBotka με MitsubishiLancerEvo 9, ο οποίος κατέκτησε ταυτό2χρονα και την κατηγορία των αυτοκινήτων παραγωγής (ERC2).
Οι Κύπριοι
Πρώτος στα κυπριακά πληρώματα ο Χρίστος Δημοσθένους με συνοδηγό τον Πάμπο Λαό και αυτοκίνητο ένα MitsubishiLancerEvo 9, μια νίκη που του εξασφάλισε και μαθηματικά τον τίτλο του παγκύπριου πρωταθλητή, αλλά και την δεύτερη θέση στην κατηγορία ERC2. Δεύτεροι στα κυπριακά πληρώματα και στη δωδέκατοι στη γενική τερμάτισαν οι Σάββας Σάββα και Ανδρέας Παπανδρέου στο τιμόνι MitsubishiLanceEvo 9. Την πρώτη τριάδα των κυπριακών πληρωμάτων συμπλήρωσαν οι Σταύρος Αντωνίου και Δημήτρης Πιερή, επίσης με Mitsubishi Lancer Evo 9, οι οποίοι τερμάτισαν στην 14η θέση της γενικής κατάταξης, ενώ στην 15η θέση και τέταρτος μεταξύ των Κυπρίων, τερμάτισε ο νικητής του Ράλι Κύπρος του 2007, Χαράλαμπος Τιμοθέου με συνοδηγό τον Κωνσταντίνο Σιάλο και αυτοκίνητο, επίσης ένα MitsubishiLancerEvo 9. Ο Δημοσθένους έγραψε τους ταχύτερους χρόνους μεταξύ των κυπριακών πληρωμάτων σε έντεκα ειδικές διαδρομές.  Από δύο κέρδισαν οι Πέτρος Παντελή και ο Πανίκος Πολυκάρπου. Ένα ταχύτερο χρόνο ανάμεσα στα κυπριακά πληρώματα πέτυχε και ο Σταύρος Αντωνίου.
Από τα τ/κ πληρώματα, πρώτος τερμάτισε ο DenizDennerστο τιμόνι ενός Mitsubishi Lancer Evo 9. Την πρώτη θέση στην δικίνητη κατηγορία κέρδισαν οι Σταύρος Αχιλλέως και Ανδρέας Χρυσοστόμου με HondaCivic, με δεύτερο τον “Dimi» και «Zoli» στο τιμόνι ενός SuzukiSwiftSport.
Από τα 64 πληρώματα που ξεκίνησαν τον αγώνα, ολοκλήρωσαν τα 40.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας