Ένας τίτλος για την Κύπρο στο Ευρωπαϊκό U14 της Ελαιών

Με μια κυπριακή κατάκτηση, στο διπλό αγοριών, ολοκληρώθηκε το Σάββατο (07/11) το κατηγορίας 3 Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U14 της Tennis Europe, που διοργάνωσε ο Όμιλος Αντισφαίρισης Ελαιών.
 
Το κυπριακό δίδυμο των Χρίστου Αβραάμ και Ματίγια Μάτιτς κέρδισε με 2-1 σετ (4-6, 6-4, 10-5) τους Ανδρέα Τζιακουρή και Nemanja Subanovic στον τελικό του διπλού αγοριών. Οι Αβραάμ και Μάτιτς, μάλιστα, αγωνίζονταν «εντός έδρας», αφού είναι αθλητές της Ελαιών.
 
Στο μονό αγοριών, νικητής αναδείχθηκε το Νο1 του ταμπλό, ο Πολωνός Makary Adamek, ο οποίος επικράτησε με 2-0 σετ (7-5, 7-6) σε έναν ανταγωνιστικό τελικό του Νο2 Nemanja Subanovic από τη Σερβία. Μια φοβερή άμυνα από τον Adamek στον 4ο πόντο του τάι-μπρεϊκ και ακολούθως η λόμπα για να πάρει τον πόντο, ήταν η φάση του τελικού που έκρινε και τον τίτλο, αφού αντί να δεχτεί την ισοφάριση 2-2, ο Πολωνός προηγήθηκε 3-1 και ακολούθως πήρε το 2ο σετ.
 
Στο μονό κοριτσιών, το Νο6 του ταμπλό Julia Nikitina από τη Ρωσία ολοκλήρωσε την έκπληξη, κερδίζοντας με 2-1 σετ (7-6, 2-6, 6-2) την Katerina Diatlova (Νο2 του ταμπλό) από την Ουκρανία. Ο τελικός διήρκεσε πάνω από δυόμιση ώρες και ήταν πολύ πιο ανταγωνιστικός απ΄ ότι δείχνει το σκορ των δύο τελευταίων σετ.
 
Η Katerina Diatlova, έχοντας ως παρτενέρ τη συμπατριώτισα της Polina Gubina, κατέκτησε τελικά μια πρωτιά, αφού στο διπλό κοριτσιών κέρδισαν με 2-0 σετ (6-3, 7-5) τις Anna Mikhailova (Ρωσία) και Anastasia Petrova (Ουγγαρία).
 
Στο Ευρωπαϊκό U14 της Ελαιών (31/10 - 07/11) έλαβαν μέρος 106 ξένοι τενίστες από δεκαεπτά χώρες και 26 Κύπριοι. Αρχικά, συμμετοχή δήλωσαν πάνω από 300 τενίστες, όμως οι θέσεις σε προκριματικά και κυρίως ταμπλό ήταν μόλις 132.
 
Χορηγοί της Ελαιών και υποστηρικτές του πρωταθλήματος ήταν η Audi, ο ΑΓΡΟΣ, η Netsmart, ο ΚΟΑ και ο Δήμος Έγκωμης.
 
Μετά την ολοκλήρωση των τελικών του μονού σε αγόρια και κορίτσια, το πρωί του Σαββάτου (07/11) έλαβε χώρα η απονομή των τροπαίων σε όλους τους νικητές. Τα κύπελλα στους νικητές παρέδωσαν η πρέσβειρα των Ηνωμένων Πολιτειών, Kathleen Doherty, ο Επίτροπος Εθελοντισμού και μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Γιάννης Γιαννάκη, ο Δήμαρχος Έγκωμης Ζαχαρίας Κυριάκου και ο Πρόεδρος της ΟΑΚ Φίλιος Χριστοδούλου.
 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Αθλητής του ΜΜΑ κλώτσησε ring girl, έχασε τον αγώνα και μετά τον... λίντσαραν οι θεατές
Νικηφόρο πέρασμα του Κεραυνού από τη Λεμεσό
Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη δολοφονία Λυγγερίδη-Οι πέντε ηθικοί αυτουργοί
Η πρώτη αντίδραση Πελενδρίτου μετά το χρυσό στη Μαδέιρα-«Πολύ σημαντικό»
Για εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται οι συλληφθέντες-Πάνω από 150 στη δικογραφία
Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Καρολίνα Πελενδρίτου
Ούτε και τώρα ο Τσιτσιπάς-Τέταρτη ήττα σε τελικό στη Βαρκελώνη
ΒΙΝΤΕΟ: Χάος στην εκκίνηση, συγκρούσεις μεταξύ των Hypercar
Χωρίς απουσίες η Μακάμπι στην Ελλάδα για τα ματς με τον Παναθηναϊκό
Εκπληκτική κίνηση και κάρφωμα από τον Τζοέλ Εμπίντ στην κορυφή του Top-10 της βραδιάς