Οι 800 χιλιάδες του Πρόδρομου και τα εγκλήματα της Ομόνοιας

Σαφώς και δεν περιμέναμε το 133ο ντέρμπι πρωταθλήματος μεταξύ Ομόνοιας-ΑΠΟΕΛ για να καταλήξουμε στο συμπέρασμα, ότι στους μεταξύ των δύο ομάδων αγώνες δεν καθορίζεται ο νικητής από τη δυναμική ή το μομέντουμ κάθε «μονομάχου» τη δεδομένη περίοδο.  

Ο άγραφος κανόνας στα ντέρμπι αιωνίων επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά καθώς η αποδεκατισμένη και χωρίς κανονικό προπονητή στον πάγκο Ομόνοια, όχι μόνο κοιταξε στα μάτια τον ασταμάτητο εδώ και έξι αγώνες πρωταθλήματος ΑΠΟΕΛ, αλλά είχε πιο ξεκάθαρες ευκαιρίες από τον αντίπαλό της για να κερδίσει τον αγώνα.

Την πιο σωστή επισήμανση έκανε ο τεχνικός των «γαλαζοκιτρίνων» Τιμούρ Κετσπάγια. Ο Γεωργιανός προπονητής χαρακτήρισε εξαιρετικό για τους ουδέτερους το ντέρμπι αιωνίων. Η αλήθεια είναι ότι πάνε χρόνια να μας χαρίσουν τόσες συγκινήσεις σε μεταξύ τους παιχνίδι Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ. Τέσσερα γκολ, 25 ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες εκ των οποίων οι 14 εύστοχες είναι τα αποδεικτικά στοιχεία για του λόγου το αληθές.

Στην άλλη όψη του νομίσματος, αυτή που θα πρέπει να προβληματίσει τους προπονητές των δύο ομάδων, έβγαλαν μάτια τα τραγικά λάθη που έγιναν εκατέρωθεν. Ξεκινώντας από την Ομόνοια, είναι ξεκάθαρο και οφθαλμοφανές ότι οι «πράσινοι» χρειάζονται κεντρικούς αμυντικούς. Ούτε ο Γκουλόν, ούτε ο Ρομαρίκ είναι στόπερ και ιδίως όταν αγωνίζονται ως δίδυμο στα μετόπισθεν μοιάζουν με ωρολογιακή βόμβα.

Και οι δύο ξέρουν μπάλα, όμως είναι πάρα πολύ αργοί και εκτέθηκαν από τον Καβενάγκι στα δύο γκολ του ΑΠΟΕΛ. Η Ομόνοια υποφέρει φέτος από την κάκιστη αμυντική της λειτουργία και τα ατομικά λάθη ποδοσφαιριστών της, ενώ πληρώνει επίσης την απουσία επιθετικού που έχει το εύκολο γκολ. Ο Σέρινταν δεν είναι Ποτέ και όσο οι εκάστοτε ακραίοι επιθετικοί (Κιρμ, Σκέμπρι, Χριστοφή, Μπαντιμπανγκά) δεν σκοράρουν θα έχει πρόβλημα.

Στον ΑΠΟΕΛ, το ερώτημα είναι ένα ρητορικό. Τι θα έκανε η ομάδα χωρίς τους Καβενάγκι και Βάτερμαν, οι οποίοι αποκτήθηκαν την υστάτη με πρωτοβουλία της διοίκησης Πρόδρομου Πετρίδη. Ο Αργεντινός σκοράρει ασταμάτητα και με 14 γκολ σε 9 αγώνες οδηγεί τους «γαλαζοκίτρινους» εκ του ασφαλούς στον τίτλο. Το πρώτο γκολ στο ντέρμπι είναι δείγμα της τεράστιας κλάσης του και απέδειξε ότι δεν είναι μόνο επιθετικός του «κουτιού», αλλά ένας ποδοσφαιριστής που έχει όσο λίγοι την ικανότητα του σκοραρίσματος.

Εν κατακλείδι ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ Πρόδρομος Πετρίδης μπορεί να νιώθει δικαιωμένος ότι οι περίπου 800 χιλιάδες ευρώ που θα δαπανήσει φέτος για πληρωμές των Καβενάγκι και Βάτερμαν, έχουν αντίκρισμα.
 
 
 

Δειτε Επισης

Ούτε και τώρα ο Τσιτσιπάς-Τέταρτη ήττα σε τελικό στη Βαρκελώνη
ΒΙΝΤΕΟ: Χάος στην εκκίνηση, συγκρούσεις μεταξύ των Hypercar
Χωρίς απουσίες η Μακάμπι στην Ελλάδα για τα ματς με τον Παναθηναϊκό
Εκπληκτική κίνηση και κάρφωμα από τον Τζοέλ Εμπίντ στην κορυφή του Top-10 της βραδιάς
Το Top 10 του Παναθηναϊκού στη Regular Season έχει φάσεις που έγραψαν ιστορία!
Χαρτ, Μπράνσον και ΜακΜπράιντ βγήκαν μπροστά και οι Νικς έκαναν το 1-0 κόντρα στους Σίξερς
Αισιόδοξος ο προπονητής των Μπάκς για τον τραυματισμό του Αντετοκούνμπο-«Ελπίζω ότι θα είναι έτοιμος»
Η Σάκκαρη ανέβηκε στο Νο 6 του κόσμου, παρέμεινε στο Νο 12 ο Τσιτσιπάς
Ιστορική επίδοση Λεμπρόν, στα χνάρια του Τζόρνταν-«Δεν έχω πολύ καιρό ακόμη»
Η εννιάχρονη εγκλωβισμένη αθλήτρια που ανέβασε την σημαία της Κύπρου ψηλά και να μας κάνει περήφανους