Η δεύτερη ανάγνωση του ντέρμπι

Όποιος περίμενε πως στο ΓΣΠ θα αποτυπωνόταν η βαθμολογική διαφορά των δέκα βαθμών που χωρίζει ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια, μάλλον δεν είναι καλός μελετητής της ιστορίας των ντέρμπι «αιωνίων». Ανέκαθεν αυτά τα ματς ήταν ισοδύναμα, ανεξαρτήτως βαθμολογικής και αγωνιστικής κατάστασης.
 
Η Ομόνοια είχε το υπέρμετρο πάθος που συνοδεύει την ομάδα που υστερεί σε βαθμούς. Και ο ΑΠΟΕΛ την ποιότητα. Σε άλλο ένα ντέρμπι ο Μαργκάσα αγωνίστηκε λες και επρόκειτο για τον  τελικό του Champions League και δικαιώθηκε, ανοίγοντας τα σκορ.
 
Λάθος διαχείριση
Ο Ιωακείμ διαχειρίστηκε λάθος το προβάδισμα, καθώς άφησε την Ομόνοια να πιέζει ψηλά, με αποτέλεσμα να μένουν ακάλυπτοι χώροι: ό,τι ακριβώς χρειαζόταν ο Καβενάγκι, απέναντι σε δύο βαριά κεντρικά μπακ, που έμειναν σαφώς εκτεθειμένα.
Προφανώς το τεχνικό τιμ της Ομόνοιας δεν διάβασε σωστό το ματς του ΑΠΟΕΛ στην Τρίπολη, όπου ο Αστέρας κλείστηκε μετά το  1-0, γνωρίζοντας ότι οι γαλαζοκίτρινοι δυσκολεύονται ν’ αναπτυχθούν αλλά και ότι έχουν προβλήματα στις αντεπιθέσεις.
 
Μπάζει…
Σε 12 σοβαρά φετινά παιχνίδια, ο ΑΠΟΕΛ κράτησε την εστία ανέπαφη μόνο στο πρώτο (με τη Βαρντάρ), ενώ μπάζει και επί Κετσπάγια, καθώς με Σάλκε, ΑΕΚ, Σπάρτα Πράγας, Αστέρα Τρίπολης (εντός και εκτός) και Ομόνοια, σύνολο έξι αγώνες, δέχτηκε 12 γκολ, μένοντας κάτω από ένα γκολ παθητικό  μόνο στο εντός έδρας παιχνίδι με την ομάδα της Τρίπολης. Αν οι άμυνες δίνουν τα πρωταθλήματα, τότε το μέλλον των πρωταθλητών δεν προδιαγράφεται και τόσο ευοίωνο.
 
Ξεχώρισαν Ασίς - Καβενάγκι
Ορθά ο Ιωακείμ κράτησε στα πλάγια τον Σέρινταν, αφού αν στο ρόστερ έχει έναν κανονικό σέντερ φορ, αυτός είναι ο Σκέμπρι, ενώ αίσθηση προκάλεσαν οι αντοχές του Ασίς, ο οποίος πέραν του πέναλτι που κέρδισε πανέξυπνα, άντεχε να κάνει  σλάλομ και ντρίμπλες στα τελευταία λεπτά. Ο… άτιμος, κλείνει τα 38 σε μερικές μέρες.
 
Ο ΑΠΟΕΛ έβαλε τέσσερα γκολ με ΑΕΚ και Ομόνοια, τα τρία σκόραρε ο Καβενάγκι. Χωρίς τον Αργεντινό η κατάσταση θα ήταν πραγματικά δύσκολη. Επιθετικά, ο Τιμούρ προσπαθεί να εφαρμόσει ένα πλάνο με τρεις στον άξονα και δύο πλάγιους χαφ που συγκλίνουν, αλλά μέχρι τώρα πολλοί παίκτες δεν ανταποκρίνονται, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κενά, αμυντικά και ανασταλτικά.
 
Αγώνες… κρίσεως
Προφανώς και ο ΑΠΟΕΛ δεν ξοδεύει διπλάσια από τον δεύτερο απλά και μόνο για να πάρει το πρωτάθλημα, αλλά για να κτίσει μια ομάδα ικανή να μπει στους Ομίλους, το ερχόμενο καλοκαίρι. Και υπό αυτό το πρίσμα κρίνεται, όχι στα… ματσάκια του κυπριακού πρωταθλήματος, παρά μόνο στην Ευρώπη και στα δύσκολα εγχώρια παιχνίδια. Ο Κετσπάγια δεν έχει βελτιώσει την ομάδα όσο θα έπρεπε, ο στόχος της Ευρώπης έχει χαθεί και τα παιχνίδια με Ανόρθωση, Απόλλωνα και ΑΕΚ που ακολουθούν, αποτελούν το πραγματικό κριτήριο για την ομάδα.
 
Υ.Γ. Πρέπει στον  ΑΠΟΕΛ να δουν σοβαρά τι γίνεται με τον Ντε Βινσέντι και τις κάρτες που παίρνει, χωρίς λόγο. Έχασε τα τρία πιο καθοριστικά ματς στο Europa League λόγω της κόκκινης, τώρα μένει εκτός με Ανόρθωση γιατί συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες.
 
 

Δειτε Επισης

Αντίδραση Άρη για το πρωτόκολλο ΥΠΑΜ και ΚΟΑ-«Εμπόδιο στην ανέλιξη των νεαρών»
Τα εισιτήρια του τελικού κυπέλλου για τους οπαδούς της Ομόνοιας
Οι 40 φιναλίστ ποδοσφαιριστές για την κορυφαία ενδεκάδα της σεζόν
Δημητρίου: Κρίνονται οι κόποι των τελευταίων χρόνων, να δώσουμε το 101% για να τα καταφέρουμε
ΑΕΖ και Απόλλωνας ρίχνουν την αυλαία της 13ης αγωνιστικής
Πέρασαν νικηφόρα την αγωνιστική Εθνικός, Νέα Σαλαμίνα και Οθέλλος
Κατατέθηκε ο οκταμελής συνδυασμός Χατζηστεφάνου στην Ανόρθωση
Αυτές είναι οι ποδοσφαιρίστριες που έλαμψαν στο γυναικείο πρωτάθλημα-Κορυφαίος προπονητής ο Τσιακλής
Βγαίνει μπροστά και αφήνει αιχμές ο ΠΑΣΠ-«Ταφόπλακα στον αθλητισμό»
Τα δεδομένα για τα περί ενδιαφέροντος της ΑΕΚ Αθηνών για τον Πίττα