«Δεν ήρθα στον Απόλλωνα για τα λεφτά, δεν μου αρέσει η φασαρία και οι καβγάδες»

Για την έλευση του στον Απόλλωνα, τον Νίκο Κίρζη αλλά και τη ζωή του στη Λεμεσοί, μίλησε ο ποδοσφαιριστής της λεμεσιανής ομάδας, Αμρ Ουάρτνα.

Ο Αιγύπτιος άσος παραχώρησε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο περιοδικό του Απόλλωα και τόνισε ότι το κλίμα στην ομάδα είναι οικογενειακό, ενώ μάλιστα αναφέρθηκε και στα σχόλια που λαμβάνει για τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του.

Αυτούσια η συνέντευξη του

Ένας ποδοσφαιρικά ατίθασος χαρακτήρας, ένας παρεξηγημένος άνθρωπος, αλλά την ίδια ώρα ένας από τους καλύτερους παίκτες που είδαν τα κυπριακά γήπεδα τα τελευταία χρόνια. Ο λόγος για τον Αμρ Ουάρντα ο οποίος αποκαλύπτεται χωρίς περιορισμούς σε μια συνέντευξη «ποταμός» που παραχώρησε στο περιοδικό της ομάδας μας «ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΣ».

Συναντήσαμε τον ακραίο μεσοεπιθετικό της ομάδας μας στο νέο στέκι της Λεμεσού, Pier Columbia στον Εναέριο και μας ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα είναι στα αγωνιστικά επίπεδα της πρώτης του χρονιάς στην Κύπρο, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι στον Απόλλωνα με το ρόλο που του έχει δώσει ο Μπογκντάν Αντόνε, απολαμβάνει πραγματικά το ποδόσφαιρο. Για τον Ρουμάνο τεχνικό της ομάδας μας, τονίζει επίσης ότι με τον ερχομό του, έφερε ψυχολογία αλλά και πειθαρχεία στα αποδυτήρια. Εξήγησε ότι ήρθε στην ομάδα μας «γιατί ο Απόλλωνας τα τελευταία 10 χρόνια είναι στις κορυφαίες ομάδες της Κύπρου», παρά το γεγονός ότι είχε προτάσεις και από αλλού.

«Ο κόσμος λέει ότι ο Ουάρντα πήγε στον Απόλλωνα για τα λεφτά, όχι δεν είναι έτσι. Έχασα λεφτά. Ήρθα στον Απόλλωνα για να παίξω ποδόσφαιρο με ψυχολογία, να είμαι χαρούμενος», πρόσθεσε. Για όσους λένε ότι αν δεν είχε τόσο ατίθασο χαρακτήρα θα αγωνιζόταν σε πολύ μεγάλα πρωταθλήματα, ο ίδιος μας αναφέρει ότι δεν τον ενδιαφέρει τι λέει ο κόσμος. «Αν δεν είχα μυαλό δεν θα ήμουν ο καλύτερος παίκτης στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Τα έκανα όλα». Μας είπε μάλιστα ότι όταν βρισκόταν στον ΠΑΟΚ, ομάδες όπως η Φούλαμ και η Άστον Βίλα μίλησαν με τον ΠΑΟΚ για μεταγραφή αλλά τα χρήματα που ζητούσε ο Ιβάν Σαββίδης ήταν υπερβολικά. Όσον αφορά το μέλλον του μετά που θα τελειώσει αυτή η σεζόν, δεν είναι κάτι που σκέφτεται τώρα σε μεγάλο βαθμό. «Αυτό που θέλω αυτή τη στιγμή είναι να πάμε με τον Απόλλωνα ψηλά, να πάρουμε ένα εισιτήριο για Ευρώπη, γιατί δεν ξεκινήσαμε καλά φέτος αλλά έτσι είναι οι μεγάλες οι ομάδες».

Θεωρείς ότι είσαι παρεξηγημένος σαν παίκτης; Πολλοί λένε ότι αν δεν ήσουν τόσο ατίθασος χαρακτήρας, θα αγωνιζόσουν σε ένα μεγαλύτερο πρωτάθλημα.

«Θεωρώ ότι είμαι ένας άνθρωπος έμπιστος και δεν μου αρέσουν η φασαρία και οι καβγάδες. Εγώ αγωνίζομαι με ψυχή, δεν μου αρέσει να χάνω το παιγνίδι, θέλω να δίνω την ψυχή μου για την ομάδα και τον κόσμο. Ήμουν στον ΠΑΟΚ 6 χρόνια, έπαιξα σε τόσα Κόπα Άφρικα και ένα Μουντιάλ. Μετά από το Μουντιάλ είχα προτάσεις από Φούλαμ, Άστον Βίλα, Εσπανιόλ, Χετάφε, αλλά ο Ιβάν Σαββίδης στον ΠΑΟΚ ήθελε 10 και 15 εκατομμύρια ευρώ για να με πωλήσει και ήμουν 24- 25 ετών. Μετά ζήτησα από τον ΠΑΟΚ να φύγω. Μόνο αυτό. Αλλά δεν με ενδιαφέρει αν λένε ότι δεν έχω μυαλό. Αν δεν είχα μυαλό δεν θα ήμουν ο καλύτερος παίκτης στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Τα έκανα όλα.

Έζησες από πρώτο χέρι σπουδαίες προσωπικότητες του Ελληνικού πρωταθλήματος. Η σχέση σου με τον Ιβάν Σαββίδη πως ήταν;

Πολύ καλή.

Αλέξης Κούγιας;

Για μένα είναι καλός άνθρωπος. Είχε θέμα με Ιβάν Σαββίδη. Αλλά μέχρι τώρα μιλάω μαζί με τον Κούγια.

Αχιλλέας Μπέος;

Και αυτός πολύ καλός άνθρωπος. Άσε τον κόσμο τι λέει. Είναι καλός άνθρωπος.

Ρασβάν Λουτσέσκου. Ένας προπονητής με τον οποίο δεν έχεις και τις καλύτερες εμπειρίες.

Εγώ πάντα είχα πρόβλημα με τον Λουτσέσκου. Την χρονιά που αγωνίστηκα στο Μουντιάλ, ήμουν ο καλύτερος παίκτης στην Ελλάδα. Ήμουν δανεικός στον Ατρόμητο και μετά επέστρεψα στον ΠΑΟΚ, ενώ είχα προσφορά για το εξωτερικό. Έμεινα όμως στον ΠΑΟΚ και ο Λουτσέσκου έλεγε ότι ο Ουάρντα δεν είναι σταρ, δεν θα κάνω αυτό που θέλει ο Ουάρντα. Άμα αυτός δεν ήθελε να συνεργαστεί μαζί μου, εγώ τι να κάνω; Έτσι ήταν αυτός, έτσι είναι ο Λουτσέσκου.

Γράφτηκε στον τύπο στην Ελλάδα ότι στην καλοκαιρινή προετοιμασία του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία το 2021, μία μέρα σε είχε διώξει από την προπόνηση ο Λουτσέσκου για πειθαρχικό παράπτωμα.

Άσε τι λένε οι ιστοσελίδες στην Ελλάδα, γιατί όλοι γράφουν ότι θέλουν. Εγώ τώρα είμαι μπροστά σου. Με τον Πάμπλο Γκαρσία ήμουν πολύ χαρούμενος στον ΠΑΟΚ, έφυγε όμως και μετά ήρθε ο Λουτσέσκου. Εγώ δεν ήθελα να προπονούμαι και να αγωνίζομαι στον ΠΑΟΚ λόγω του Λουτσέσκου. Όχι λόγω ΠΑΟΚ, μόνο λόγω Λουτσέσκου. Μόνο αυτό.

Μετάνιωσες που υπέγραψες έτσι μεγάλο συμβόλαιο τότε στον ΠΑΟΚ;

Όχι γιατί ένιωθα ότι ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα. Αλλά η αλήθεια θα προτιμούσα να παίζω σε ένα μεγαλύτερο πρωτάθλημα, σαν το Ιταλικό, το Αγγλικό, το Ισπανικό.

Και μετά τον ΠΑΟΚ η Ανόρθωση. Πριν έρθεις στην Ανόρθωση είχες κάποιες άλλες επιλογές;

Είχα από το ΑΠΟΕΛ. Αν θυμάστε τότε το ΑΠΟΕΛ είχε χάσει με 4-0 από την Πάφο και δεν έγινε η μεταγραφή. Εν τέλει πήγα στην Ανόρθωση η οποία τότε αγωνιζόταν και στην Ευρώπη. Ήμουν πολύ χαρούμενος εκεί, ο κόσμος έδειχνε σεβασμό σε μένα, ο Τιμούρ ο οποίος είναι ένας πολύ καλός προπονητής με σεβόταν πολύ, αλλά τώρα η Ανόρθωση έχει πολλά θέματα. Εμένα τώρα στον Απόλλωνα η ψυχολογία μου είναι πάρα πολύ καλή, γι’ αυτό και αγωνίζομαι καλά. Ήμουν πολύ στρεσαρισμένος τους προηγούμενους μήνες στην Ανόρθωση. Ήθελα να φύγω από την Ανόρθωση τότε που σκόραρα με τον Ολυμπιακό και πανηγύρισα με τον κόσμο. Ο κόσμος μου έδειξε σεβασμό.

Ποιο πρωτάθλημα σου ταιριάζει περισσότερο νομίζεις;

Το Ισπανικό νομίζω.

Είσαι στα 29 σου. Θεωρείς ότι έχεις χρόνο μπροστά σου για να το εκπληρώσεις αυτό;

Σίγουρα έχω. Είμαι 29 ετών και το συμβόλαιό μου τελειώνει τώρα και θα δούμε τι θα συμβεί μετά. Αν έχω ένα καλό συμβόλαιο στο εξωτερικό σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα, ίσως πάω εκεί. Αν δεν έχω, θα δούμε τι θα γίνει. Δεν είναι όμως κάτι που θέλω να σκέφτομαι από τώρα. Αυτό που θέλω αυτή τη στιγμή είναι να πάμε με τον Απόλλωνα ψηλά, να πάρουμε ένα εισιτήριο για Ευρώπη, γιατί δεν ξεκινήσα με καλά φέτος αλλά έτσι είναι οι μεγάλες οι ομάδες.

Θεωρείς ότι στοχοποιήθηκες στην Κύπρο; Για παράδειγμα εκείνο το παιγνίδι με το ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ;

Κοίτα, άμα έχει κόσμο που βρίζει τη μητέρα μου, μην λες μετά ότι εγώ είμαι επαγγελματίας. Άλλο ο επαγγελματισμός στον χώρο, άλλο η οικογένεια. Για μένα δεν με ενδιαφέρει. Εγώ δεν έκανα τίποτα, ήμουν χαρούμενος με τον κόσμο.

Στη συνέχεια είπε ότι, «πριν λίγες μέρες στο παιγνίδι με την ΑΕΚ ήμουν κύριος, δεν έκανα τίποτα και λένε ο Ουάρντα έκανε αυτό και εκείνο. Με την ΑΕΛ το ίδιο, είπε ο προπονητής της ΑΕΛ ότι εγώ δεν του έδωσα τα χέρια μου. Αυτός είπε ότι ο Ουάρντα είναι ο καλύτερος παίκτης στην Κύπρο αλλά είναι κλόουν. Είπε επίσης ότι τον έσπρωξα χωρίς όμως να υπάρχει κάποιο πλάνο που να δείχνει αυτό που περιέγραψε.

Προσθέτοντας ότι, «ο κόσμος λέει ότι ήρθα στον Απόλλωνα για τα λεφτά, όχι δεν είναι έτσι. Ήρθα στον Απόλλωνα για να παίξω ποδόσφαιρο και να αποκτήσω ψυχολογία, να ξαναγίνω χαρούμενος». Πιστεύεις ότι επειδή ξέρουν ότι είσαι λίγο ατίθασος σαν χαρακτήρας, προσπαθούν να σε επηρεάσουν; Εγώ ξέρω ότι στα τελευταία παιγνίδια αγωνίζομαι όπως στην πρώτη μου χρονιά στην Κύπρο. Τώρα η μπάλα μου είναι σαν την περσινή. Και τώρα αυτοί θέλουν την τιμωρία του Ουάρντα επειδή έχω πολύ καλή απόδοση και βοηθάω την ομάδα μου. Όλοι θέλουν την τιμωρία μου. Γιατί τώρα και εγώ αγωνίζομαι πολύ καλά, και όλη η ομάδα αγωνίζεται πολύ καλά. Όποιος με αντιμετωπίζει δέχεται κίτρινη κάρτα. Αγωνίζομαι αριστερά, το αντίπαλο δεξί μπακ δέχεται κάρτα, πάω δεξιά, το ίδιο.

Η μεταγραφή στον Απόλλωνα και ο Αντόνε

Κεφάλαιο Νίκος Κίρζης. Ο Πρόεδρος σε ήθελε πολύ στην ομάδα...

Ο κ. Κίρζης είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος. Εγώ πρώτη φορά βλέπω έναν Πρόεδρο ομάδας να μιλάει με τον κόσμο και να είναι τόσο κοντά με όλους. Αν κάποιος χρειάζεται βοήθεια σε κάτι, ο κ. Κίρζης είναι εκεί. Είναι πάντα στις προπονήσεις, βλέπει την ομάδα. Δεν υπάρχουν τέτοιοι Προέδροι αυτές τις μέρες. Ναι, οι Πρόεδροι τις περισσότερες φορές είναι απλοί επιχειρηματίες, και ο κ. Κίρζης είναι επιχειρηματίας, αλλά είναι συνέχεια κοντά στην ομάδα. Κέρδισε τόσους τίτλους με τον Απόλλωνα και οι αριθμοί δείχνουν ότι η ομάδα διανύει τις καλύτερες μέρες στην ιστορία της.

Ποια ήταν η πρώτη κουβέντα που είχες μαζί του;

Μου είπε «εσύ θέλεις να έρθεις στον Απόλλωνα; Εμείς σε θέλουμε στην ομάδα». Σίγουρα ήθελα και γι’ αυτό ήρθα. Και για να έρθω στον Απόλλωνα χάρισα και λεφτά στην Ανόρθωση. Αλλά δεν με πειράζει. Ο κόσμος λέει ότι ο Ουάρντα πήγε στον Απόλλωνα για τα λεφτά, όχι δεν είναι έτσι. Έχασα χρήματα. Ήρθα στον Απόλλωνα για να παίξω ποδόσφαιρο και να αποκτήσω ψυχολογία, να ξαναγίνω χαρούμενος.

Είπες ότι στα τελευταία παιγνίδια αγωνίζεσαι όπως πέρσι. Βοήθησε πολύ ο Μπογκντάν Αντόνε σε αυτό;

Σίγουρα, σίγουρα!

«Ο Αντόνε θέλει παίκτες με ψυχολογία, μου είπε ‘’ απόλαυσε το ποδόσφαιρο κάνε μέσα ότι θέλεις’’»

Ρώτησα τον διαιτητή πόσος χρόνος απομένει. Μου είπε «10 δευτερόλεπτα». Του λέω ότι αν βγω στην αντεπίθεση όμως τελευταία φάση δεν θα σταματήσω, μου απαντάει «βεβαίως, δεν θα το σταματήσω το παιγνίδι»

Τι σου είπε ο Αντόνε μόλις ήρθε;

Ο Αντόνε θέλει παίκτες με ψυχολογία. Και αυτός μιλάει με τον Λουτσέσκου (γέλια). Του εξήγησε ότι ο Ουάρντα είναι ο καλύτερος παίκτης, δώσε του ψυχολογία και πες του να απολαύσει το ποδόσφαιρο. Μου είπε «απόλαυσε το ποδόσφαιρο, κάνε μέσα ότι θέλεις». Έχασα τη μπάλα μία, δύο, τρεις και τέσσερις φορές, ξέρει όμως ότι σε μία φάση θα κάνω το γκολ. Μου λέει ότι «ξέρω ότι σε μία φάση θα κάνεις τη διαφορά εσύ». Και αυτό έκανα με την ΑΕΚ, στο 2-1. Φτάσαμε στο 97’, σκόραρα και μπή[1]καμε εξάδα και τώρα προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Λίγο πριν εκείνο το τέρμα μίλησες με τον διαιτητή. Τι του είπες;

Ήταν στο 96’, τον ρώτησα πόσος χρόνος απομένει (γέλια). Μου είπε «10 δευτερόλεπτα». Του λέω ότι αν βγω στην αντεπίθεση όμως τελευταία φάση δεν θα σταματήσω, μου απαντάει «βεβαίως, δεν θα το σταματήσω το παιγνίδι» (γέλια). Μετά παίρνω τη μπάλα, σκοράρω και αμέσως σφυρίζει τη λήξη του παιγνιδιού, ήταν σαν το buzzer beater στην καλαθόσφαιρα.

Ήταν οδηγία του προπονητή να ήσουν τόσο ψηλά στη μεσαία γραμμή σε εκείνη την τελευταία φάση ενώ η ΑΕΚ ήταν στην επίθεση;

Όχι, ήταν δική μου απόφαση. Όλοι οι παίκτες μου έλεγαν Ουάρντα έλα πίσω (γέλια).

«Σε εκείνο το παιγνίδι τα κάναμε όλα σαν οικογένεια. Άμα δείτε πως πανηγυρίζαμε... Ο κόσμος, οι παίκτες, ο προπονητής, όλοι!»

Ήταν και το πρώτο παιγνίδι που ένιωσες σε αυτόν τον βαθμό την αγάπη του κόσμου του Απόλλωνα. Σε εκείνο το παιγνίδι τα κάναμε όλα σαν οικογένεια. Άμα δείτε πως πανηγυρίζαμε, όλο αυτό... Κόσμος, παίκτες, προπονητής, όλοι. Εκείνο το τέρμα έβαλε τον Απόλλω[1]να στην εξάδα και πανηγυρίσαμε όλοι μαζι.

Τι άλλαξε στον Απόλλωνα με τον κ. Αντόνε στον πάγκο; Τι έφερε στον Απόλλωνα; Έφερε ψυχολογία. Έφερε κανόνες.

Ο κ. Αντόνε δουλεύει πολύ στην ψυχολογία. Άμα αυτός ο παίκτης δεν κάνει αυτό, τότε δεν θα παίξει. Δεν έχει μεγάλους και μικρούς παίκτες. Μία φορά ο Βα άργησε να έρθει, και έμεινε έξω για δύο μέρες από την προπόνηση. Εγώ δίνω το 100% στην προπόνηση όπως και στα παιγνίδι. Λέει ο κόσμος ότι πήγα για τα λεφτά στον Απόλλωνα, όχι δεν ήρθα για τα λεφτά. Ήρθα γιατί είναι η ζωή μου. Ήρθα γιατί ο Απόλλωνας τα τελευταία 10 χρόνια είναι στις κορυφαίες ομάδες στην Κύπρο.

«Όταν βλέπουν ένα παίκτη να δίνει το 100%, τον αγαπάνε»

Οι οπαδοί του Απόλλωνα πως σε αντιμετωπίζουν;

Στο πρώτο παιγνίδι με την Σαλαμίνα δεν ήταν χαρούμενοι για μένα γιατί ερχόμουν από την Ανόρθωση. Τώρα όμως με αγαπάνε. Εγώ το πιστεύω αυτό. Γιατί βλέπουν ένα παίκτη να δίνει το 100%. Και όταν βλέπουν ένα παίκτη να δίνει αυτό το 100%, τον αγαπάνε.

Σε βλέπουμε στον Απόλλωνα να έχεις ένα πιο ελεύθερο ρόλο σε σχέση με την αρχή της χρονιάς που ήσουν στην Ανόρθωση.

Αυτό μου αρέσει εμένα, ο ελεύθερος ρόλος. Να είμαι αριστερά, αλλά να έχω έναν ελεύθερο ρόλο. Άμα θέλω να πάω μέσα, να πάω μέσα. Έτσι απολαμβάνω το ποδόσφαιρο.

Ποια ήταν η πρώτη σου αντίδραση όταν ήρθες στον Απόλλωνα και είδες το νέο γήπεδο αλλά και το προπονητικό κέντρο;

Άλλο επίπεδο πραγματικά. Τι άλλο μπορώ να πω;

«Απέναντι στον Απόλλωνα έχασα και το μόνο πέναλτι στη ζωή μου»

Πως σου συμπεριφέρθηκαν οι νέοι σου συμπαίκτες μόλις ήρθες;

Σαν οικογένεια. Είναι σαν οικογένειά μου. Δεν είχα κάποιο πρόβλημα με κανέναν από πριν. Όλοι ήταν φίλοι μου από τότε. Θυμάμαι πέρσι με τον Χάμπο στο 1-1 στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», θα έβγαινα αλλαγή γιατί ήμουν κουρα[1]σμένος και ο Χάμπος βιαζόταν να βγω έξω και του έλεγα όχι (γέλια). Και όταν ήρθα στον Απόλλωνα μου θύμισε το περιστατικό ο ίδιος ο Χάμπος και γελούσαμε.

Με ποιους συμπαίκτες σου στον Απόλλωνα κάνεις περισσότερη παρέα;

Με τον Χέντι, τον Ντιγκινί, τον Χαμάς, τον Χάμπο, τον Πίττα, όλους πραγματικά.

Τι σου λέει ο κόσμος της ομάδας τώρα που έχεις μπει για τα καλά στο κλίμα της ομάδας;

Κοίτα, εγώ ήξερα από την Ανόρθωση ότι υπάρχει κόντρα μεταξύ Απόλλωνα και Ανόρθωσης. Και εγώ πέρσι στα παιγνίδι με τον Απόλλωνα έκανα και λίγη πλάκα. Με αγάπη. Έτσι βλέπω το ποδόσφαιρο, μπορεί να είμαι επαγγελματίας αλλά μου αρέσει το πείραγμα που υπάρχει σε αυτό το άθλημα. Εκείνα τα παιγνίδια πέρσι ήταν δύσκολα και για τις δύο ομάδες. Και απέναντι στον Απόλλωνα έχασα και το μόνο πέναλτι στη ζωή μου. Έκλαιγα μέσα μου για δύο μήνες για εκείνο το πέναλτι. Όταν η ψυχολογία μου είναι χάλια, φαίνεται στο γήπεδο.

Τι σου είπε πει ο Τιμούρ όταν έχασες το πέναλτι; Ήξερε να σε διαχειρίζεται ψυχολογικά;

Σίγουρα ναι, από την πρώτη μέρα. Ο Τιμούρ με αγαπούσε πολύ. Εγώ πήγα στην Ανόρθωση και μου έλεγαν όλοι ότι ο Τιμούρ είναι τρελός, πιο τρελός από εσένα (γέλια).

Από το Καίρο των 30 εκατομμυρίων και την Αλεξάνδρεια των 10 εκατομμυρίων, βρέθηκα στο Αγρίνιο των 30 ατόμων

Είπες ότι τα παιγνίδια με τον Απόλλωνα ήταν δύσκολα πέρσι. Για σένα ποια ήταν τα δυσκολότερα παιγνίδια στην Κύπρο μέχρι τώρα;

Νομίζω ήταν τα παιγνίδια με ΑΕΚ και Απόλλωνα όταν ήμουν στην Ανόρθωση, δεν είχαμε καταφέρει να κερδίσουμε κάποιο από εκείνα.

Πέραν του Απόλλωνα υπήρχαν και άλλες προτάσεις για σένα από Κύπρο τον χειμώνα που πέρασε;

Από Πάφο και από Άρη. Το προηγούμενο καλοκαίρι είχα πρόταση ξανά από το ΑΠΟΕΛ, αλλά και από Ομόνοια και Απόλλωνα.

Όταν ήρθες στην Κύπρο, τι ιδέα είχες για την ποιότητα του κυπριακού ποδοσφαίρου;

Νόμιζα ότι θα ήταν χάλια το επίπεδο (γέλια). Όμως είναι ένα πρωτάθλημα πιο δύσκολο από το Ελληνικό.

Τα πρώτα χρόνια

Ο πατέρας σου είναι καλαθοσφαιριστής θρύλος στην Αίγυπτο. Έχετε γενικότερα μία αθλητική οικογένεια;

Ο πατέρας μου είναι ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία της Αιγύπτου. Έπαιξε στο NBA και τους Χιούστον Ρόκετς. Ο μεγάλος μου αδερφός παίζει καλαθόσφαιρα και είναι και στην Εθνική ομάδα, η μεγάλη μου αδερφή παλαιότερα έπαιζε χάντμπολ. Η μικρή μου αδερφή παίζει βόλεϊ και είναι στην Εθνική ομάδα (γέλια). Ακόμα και η μητέρα μου, παλιά έπαιζε βόλεϊ. Μέχρι τα 16-17 μου έπαιζα καλαθόσφαιρα με μπάλα του ποδοσφαίρου. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Ντουμπάι, η μητέρα μου ήταν προπονήτρια στο Ντουμπάι και μετά από έξι χρόνια φύγαμε και πήγαμε στην Αλεξάνδρεια. Εκεί έμεινα μέχρι τα 17 μου και μετά πήγα στην Αλ Αχλί. Στα 19 μου έφυγα δανεικός για Σεβίλλη, μετά επέστρεψα, και στα 22 μου βρέθηκα στην Ελλάδα.

Πώς προσαρμόστηκες στο Ελληνικό πρωτάθλημα τότε;

Δεν ήξερα τότε αν ήταν καλό ή όχι το Ελληνικό πρωτάθλημα. Έμενα στο Αγρίνιο, ήταν πολύ δύσκολο για μένα γιατί από το Κάιρο των 30 εκατομμυρίων και την Αλεξάνδρεια των 10 εκατομμυρίων, βρέθηκα στο Αγρίνιο των 30 ατόμων (γέλια). 7 η ώρα, 8 η ώρα όλοι κοιμόντoυσαν (γέλια). Εγώ δεν το μπορώ αυτό. Έπαιξα ένα χρόνο εκεί, και μετά πήγα στον ΠΑΟΚ.

Εθνική Αιγύπτου μαζί με τον Σάλαχ.

Με τον Σάλαχ ήμασταν από μικροί μαζί, μοιραζόμασταν το ίδιο δωμάτιο από 13 χρονών.

Πεθύμησες να αγωνιστείς στην Εθνική;

Θα πάω ξανά, γιατί όχι. Αλλά είχαμε λίγο θέμα. Γιατί στην Αίγυπτο η νοοτροπία είναι αν δουν κάτι να γράφεται, το πιστεύουν. Τί είδαν να γράφεται δηλαδή; Ότι ο Ουάρντα κάνει άστατη ζωή κι αυτά. Αν είχε δόση αλήθειας, εγώ θα σας το έλεγα, δεν ντρέπομαι να σας το πω. Στην Αίγυπτο είναι άλλη η νοοτροπία.

Τί είδαν να γράφεται δηλαδή;

Ότι ο Ουάρντα κάνει άστατη ζωή κι αυτά. Αν είχε δόση αλήθειας, εγώ θα σας το έλεγα, δεν ντρέπομαι να σας το πω. Στην Αίγυπτο είναι άλλη η νοοτροπία.

Εσύ τι σχέση έχεις με την θρησκεία;

Εγώ είμαι μουσουλμάνος. Αν εγώ είμαι μουσουλμάνος ποιο είναι το πρόβλημα όμως; Σημασία έχει η καρδιά. Δεν είναι έτσι, όταν πας Εκκλησία είσαι καλός άνθρωπος. Άμα εγώ βρω καλή κοπέλα να παντρευτώ και Χριστιανή να είναι, δεν έχω πρόβλημα. Εγώ τώρα είμαι με το σκυλάκι μου, χαλαρός, παίζω τη μπάλα μου. Ο σκύλος μου είναι η ζωή μου, είναι σαν τη κοπέλα μου (γέλια).

Θυμόμαστε όταν ήρθες Κύπρο πρώτη φορά, την είχες μαζί σου στο ιδιωτικό τζετ.

Ήταν στο ιδιωτικό τζετ, έχει ωραία ζωή η σκυλίτσα μου (γέλια).

«Δεν μπορώ να αγωνίζομαι χωρίς κόσμο. Μου αρέσει η φασαρία στο γήπεδο. Όταν ο κόσμος με βρίζει, εγώ γελάω»

Είναι δικό σου το τζετ;

Όχι, όχι δεν είναι δικό μου. Αν ήταν δικό μου δεν θα έπαιζα μπάλα (γέλια).

Δεν έχεις τζετ, έχεις όμως πάνω από 3 εκατομμύρια ακόλουθους στο Instagram.

Εγώ σκέφτομαι να διαγράψω το Instagram μου. Τα social media άλλαξαν τη ζωή, άλλαξαν τον κόσμο. Δεν μου αρέσει, αλλά έχω θαυμαστές. Για αυτό ποστάρω, γιατί έχω ακόλουθους. Ο κόσμος θέλει να βλέπει τι κά[1]νει ο Ουάρντα στα γήπεδα, τι κάνει έξω, μόνο αυτό.

Μικρά μικρά με Ουάρντα

Τι αρέσει περισσότερο στον Αμρ;

Το γκολ ή η ασίστ; Ξέρεις, η αλήθεια είναι ότι όταν σκοράρεις εσύ, είναι άλλο το συναίσθημα, αλλά άμα δώσεις την ασίστ και η ομάδα κερδίσει, καλό είναι και αυτό. Το γκολ με την ΑΕΚ ήταν καλό και για την ομάδα γιατί παίζαμε μετά την ΑΕΛ χωρίς στρες, επειδή ήμασταν ήδη στην εξάδα.

Σκέφτεσαι το μέλλον μετά το ποδόσφαιρο;

Όχι, το μόνο που σκέφτομαι είναι μόνο το ποδόσφαιρο. Δεν μπορώ να γίνω από τώρα επιχειρηματίας (γέλια).

Στην Ελλάδα θα πήγαινες σε άλλη μεγάλη ομάδα πέραν του ΠΑΟΚ;

Γιατί όχι; Δεν έχω πρόβλημα με κάποια ομάδα.

Στην Ελλάδα ποιο ήταν το γήπεδο που σου άρεσε περισσότερο να αγωνίζεσαι;

Τούμπα. Μόνο Τούμπα. Είναι τρέλα εκεί.

Με ποιαν ομάδα σε εξίταρε περισσότερο όμως όταν αγωνιζόσουν σαν αντίπαλος;

Με τον Ολυμπιακό, και πάλι στην Τούμπα. Έβλεπες φασαρία... έβλεπες ψάρια (γέλια).

Βαγγέλης Μαρινάκης;

Δεν έχω κανένα θέμα με τον Μαρινάκη, ο γιος του μάλιστα είναι φίλος μου.

«Έχω δύο τύπου θαυμαστές στην Ελλάδα. Ως ποδοσφαιριστής και ως τραγουδιστής»

Το βίντεο με το μελαχρινάκι πως προέκυψε;

Αυτό ήταν για του Αγίου Βαλεντίνου. Και ο ΟΠΑΠ ήθελε να κάνει ένα χιουμοριστικό βίντεο και τους είπα ότι εγώ τραγουδάω. Ήταν δική μου ιδέα το τραγούδι. Και μετά έγινε viral. Έχω δύο τύπου θαυμαστές στην Ελλάδα. Ως ποδοσφαιριστής και ως τραγουδιστής (γέλια).

Ποιος ήταν ο πιο δύσκολος αντίπαλος για σένα στην Κύπρο;

Κοίτα, άμα εγώ είμαι φρέσκος και έχω την ψυχολογία μου, δεν είναι δύσκολο για μένα. Γιατί άμα έχει δύο παίκτες στα αριστερά μπορούμε να δημιουργήσουμε κινδύνους. Για παράδειγμα αν συγκλίνω μέσα και με ακολουθήσει ο αντίπαλος τότε θα είναι ο Χαμάς μόνος του. Έτσι είναι. Εγώ παίζω για την ομάδα.

«Τώρα έχουμε άλλα 8 παιγνίδια. Θέλω να στείλουμε τον Απόλλωνα στην Ευρώπη και να γίνω ξανά ο καλύτερος παίκτης στην Κύπρο. Αυτό είναι στο χέρι μου»

Τί ήξερες για τη Λεμεσό πριν έρθεις Κύπρο;

Το 2020 ήμουν ξανά στη Λεμεσό όταν είχα έρθει Κύπρο για να μιλήσω με Ομόνοια και μετά με Απόλλωνα. Αλλά δεν είχαν τα λεφτά που ήθελε ο ΠΑΟΚ για μένα και έτσι επέστρεψα Θεσσαλονίκη.

Πώς είναι η ζωή σου στη Λεμεσό;

Εγώ τώρα πηγαίνω μόνο προπόνηση και μετά σπίτι. Τίποτα άλλο. Μερικές φορές μπορεί να βγω για δείπνο, μου αρέσει πολύ η ταβέρνα «Φόρσος. Τώρα είμαι όλη μέρα με το σκυλί στο σπίτι (γέλια). Μπορεί να βγω δύο ώρες για φαγητό και μετά πίσω.

Διατηρείς φιλίες στο ποδόσφαιρο;

Στην Ελλάδα ο Πασχαλάκης είναι πολύ φίλος μου. Έχει μεγάλη τρέλα. Είναι ένας πολύ καλός τερματοφύλακας και είναι για μεγάλα παιγνίδια. Δεν επηρεάζεται από κανέναν και τίποτα. Αρκετοί παίκτες αγχώνονται σε έτσι παιγνίδια. Γιατί να στρεσάρεσαι όμως; Έχει 50 χιλιάδες κόσμο αλλά τι θα κάνουν; Θα σου φωνάζουν και θα σε βρίζουν; Κανένα πρόβλημα. Εγώ δεν μπορώ να αγωνίζομαι χωρίς κόσμο. Μου αρέσει να υπάρχει φασαρία στο γήπεδο, όχι όμως τα επεισόδια, μου αρέσει αυτή η τρέλα, κανένα πρόβλημα. Έτσι είναι η μπάλα, έτσι απολαμβάνω το ποδόσφαιρο. Όταν ο κόσμος με βρίζει, εγώ γελάω. Μερικές φορές είναι και κάρμα. Σαν πέρσι όταν έγιναν όλα αυτά με το ΑΠΟΕΛ, μετά ήταν η σειρά μου με τα γκολ που πέτυχα. Ο κόσμος θα βρίζει τον Ουάρντα και εγώ θα είμαι καλό παιδί; Όχι. Και εγώ μπορώ. Κα[1]νένα πρόβλημα (γέλια).

«Οι τελευταίοι αυτοί οκτώ αγώνες, είναι αγώνες για μεγάλους παίκτες»

Στόχοι του Ουάρντα για το υπόλοιπο της χρονιάς; Τώρα έχουμε άλλα 8 παιγνίδια. Θέλω να στείλουμε τον Απόλλωνα στην Ευρώπη και να γίνω ξανά ο καλύτερος παίκτης στην Κύπρο, αυτό είναι στο χέρι μου. Οι τελευταίοι αυτοί 8 αγώνες, είναι αγώνες για μεγάλους παίκτες. Ότι έγινε στα προηγούμενα, έγινε.

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια