Σε δημοπρασία η Ferrari του Σουμάχερ-Το αστρονομικό ποσό που αναμένεται να φτάσει

Η εταιρεία Σόθμπις, ο πιο διάσημος οίκος δημοπρασιών στον κόσμο, θα διαθέσει τη Ferrari που έτρεχε ο Μίκαελ Σουμάχερ το 2000, με την οποία ο Γερμανός κέρδισε το Grand Prix της Βραζιλίας εκείνη τη χρονιά.

Η δημοπρασία θα γίνει στο Χονγκ Κονγκ μεταξύ 3 και 12 Απριλίου. Το αυτοκίνητο της ιταλικής μάρκας θα εκτεθεί από την πρώτη του μήνα, λόγω της 50ης επετείου της εταιρείας στην Ασία.

Το μονοθέσιο έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πρώτη νίκη του Σουμάχερ με την ομάδα του Μαρανέλο στη F1 και αντιπροσωπεύει μια «σπάνια ευκαιρία να αποκτήσεις ένα κομμάτι της ιστορίας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο οίκος δημοπρασιών στον ιστότοπό του.

Είναι το μονοθέσιο με αριθμό πλαισίου 198, εξοπλισμένο με έναν επανασχεδιασμένο κινητήρα V-10 90 μοιρών που θα μπορούσε να αποδίδει περίπου 780 ίππους.

Το αυτοκίνητο από τη χρυσή εποχή της Ferrari ξεκίνησε τη ζωή του ως το εφεδρικό αυτοκίνητο του Σουμάχερ το 2000, κερδίζοντας με αυτό, το Grand Prix Βραζιλίας και κατακτώντας την pole position στην Ισπανία και το Μονακό.

Η τελευταία φορά που ο Σουμάχερ έτρεξε με αυτό το μονοθέσιο, ήταν στο Grand Prix της Αυστρίας, όπου έληξε απότομα όταν ο Ρικάρντο Ζόντα τον απέκλεισε στον πρώτο γύρο και το μονοθέσιο δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ ξανά.

Αργότερα ξαναχτίστηκε από τη Ferrari για να γίνει ένα εμβληματικό κομμάτι σε ένα συλλεκτικό γκαράζ. Το αυτοκίνητο του Γερμανού, αναμένεται να πιάσει αστρονομική τιμή αφού το μονοθέσιό του που κέρδισε τον τίτλο του 2003 δημοπρατήθηκε τον Νοέμβριο για 14,8 εκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας το έτσι το πιο ακριβό αυτοκίνητο της Formula 1 της σύγχρονης εποχής που πουλήθηκε ποτέ.

Πηγή: sportal

Δειτε Επισης

Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Άνετα στα προημιτελικά του Όπεν Βαρκελώνης ο Τσιτσιπάς
Ήττα και αποκλεισμός για τον Ναδάλ από τον Ντε Μινόρ
Συναγερμός στους Χιτ-Τραυματίστηκε στο γόνατο ο Μπάτλερ, φόβοι για σοβαρή ζημιά
Εννέα σκοπευτές στην αναζήτηση της Ολυμπιακής κάρτας στην Ντόχα
Η Ολυμπιάδα Νεάπολης κατέκτησε το Κύπελλο στο Βόλεϊ Γυναικών
Κεραυνός και ΑΕΚ για την 4η αγωνιστικής της Basket League
Υπερηχητική Μακάμπι, διέλυσε την Μπασκόνια και έκλεισε ραντεβού με Παναθηναϊκό στα playoffs!
Προκαλεί τρόμο... η νέα Dream Team των ΗΠΑ-Με «Βασιλιά» Λεμπρόν, Κάρι και Ντουράντ
Συγκλονίζει το μήνυμα της Μαρίας Αριστοτέλους-«Ήταν καρκίνος και είναι παρελθόν, τον νικήσαμε...»