Ο Κλοπ κόντρα σε Μουρίνιο-Βενγκέρ-Φαν Χάαλ-Πελεγκρίνι!

Ο Γιούργκεν Κλοπ "προσγειώθηκε" την περασμένη εβδομάδα στην Premier League και ξεκαθάρισε πως στόχος του είναι να οδηγήσει τη Λίβερπουλ στην κατάκτηση ενός τουλάχιστον πρωταθλήματος την ερχόμενη 4ετία, αλλά για να συμβεί αυτό και να επαναφέρει τους "κόκκινους" στο δρόμο των επιτυχιών ο χαρισματικός Γερμανός θα χρειαστεί να περάσει αλώβητος μέσα από συμπληγάδες.

Δείτε τι έγινε όταν ο Κλοπ αντιμετώπισε τη Λίβερπουλ στο "Anfield".

Όπου συμπληγάδες φέρτε στο μυαλό σας την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Λουίς Φαν Χάαλ, τη Μάντσεστερ Σίτι του Μανουέλ Πελεγκρίνι, την Τσέλσι του Ζοζέ Μουρίνιο και την Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ, τις τέσσερις ουσιαστικά ομάδες που καλείται να προσπεράσει ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ για να βρεθεί στην κορυφή για πρώτη φορά μετά το 1990.

Τι έχει καταφέρει όμως στο παρελθόν απέναντι στους συγκεκριμένους προπονητές με τους οποίους θα "κοντραροχτυπιέται" πλέον για τον ίδιο σκοπό, το βαρύτιμο τρόπαιο της Premier League;

Λίγο πριν το ντεμπούτο του στον πάγκο των "κόκκινων" απέναντι στην Τότεναμ στο "White Hart Lane", το Sport24.gr σας θυμίζει το ρεκόρ του Γιούργκεν Κλοπ απέναντι σε Μουρίνιο, Βενγκέρ, Φαν Χάαλ και Πελεγκρίνι, επί των ημερών του στη Ντόρτμουντ.


Κλοπ vs Μουρίνιο (2 νίκες - 1 ισοπαλία -1 ήττα, 8-6 τα γκολ)

Ο Γιούργκεν Κλοπ έχει αναμετρηθεί συνολικά τέσσερις φορές με τον Ζοζέ Μουρίνιο, όλες για τη σεζόν 2012-13 στο Champions League, με την Μπορούσια Ντόρτμουντ του "Κλόπο" να νικάει κατά κράτος τη Ρεάλ Μαδρίτης στην οποία ήταν τότε προπονητής ο "special one".

Αρχικά οι δύο ομάδες βρέθηκαν μαζί στη φάση των ομίλων, με τους Βεστφαλούς να μένουν αήττητοι και στα δύο ματς: στο πρώτο ραντεβού επιβλήθηκαν 2-1 στο "Signal Iduna Park" με γκολ των Λεβαντόβσκι και Σμέλτσερ (το τέρμα της Ρεάλ ο Κριστιάνο Ρονάλντο) ενώ στη "ρεβάνς" που έγινε δύο εβδομάδες αργότερα έφυγαν με ισοπαλία 2-2 από το "Santiago Bernabeu".

 

 

Η ομάδα του Κλοπ προηγήθηκε μάλιστα δύο φορές με τους Ρόις και Αρμπελόα (αυτογκόλ) για να "σώσουν την παρτίδα" οι Μαδριλένοι με μία κεφαλιά του Πέπε και ένας απευθείας χτύπημα φάουλ του Εζίλ (στο 89ο λεπτό). Τα... χειρότερα όμως για τον Μουρίνιο ο Γιούργκεν Κλοπ τα είχε φυλάξει για τη συνέχεια, με τη Ντόρτμουντ να ανταμώνει με τη Ρεάλ Μαδρίτης στα ημιτελικά του Champions League και να παίρνει εκείνη την πρόκριση για τον τελικό του "Wembley".

Πριν από το πρώτο παιχνίδι στη Γερμανία ο Ζοζέ Μουρίνιο είχε επιχειρήσει να μπλέξει τον Κλοπ στα περίφημα "mind games" του λέγοντας πως "κάθε μέρα μιλάει για τη Ρεάλ", με τον Γερμανό να μην πέφτει όμως στην παγίδα και να απαντάει αφοπλιστικά στη συνέντευξη Τύπου: "Ο Μουρίνιο λέει πως μιλάω πάρα πολύ; Αυτό συνήθιζαν να μου το λένε και οι δάσκαλοί μου. Δεν με απασχολεί πάντως.

Τώρα θα το βουλώσω και όλα θα είναι μία χαρά". Λίγες ώρες αργότερα το χαμόγελο του Κλοπ έφτανε μέχρι τα αυτιά, με τον Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι να έχει σκοράει τέσσερις φορές εις βάρος τη Ρεάλ (!) και να οδηγεί την ομάδα του σε έναν απίστευτο θρίαμβο με 4-1 απέναντι στους "μερένγκες". Στη ρεβάνς οι Μπενζεμά και Ράμος σκόραραν στο τελευταίο δεκάλεπτο και έκαναν θρίλερ τα τελευταία λεπτά όμως το μίνι θαύμα των τριών γκολ που χρειαζόταν η Ρεάλ δεν ήρθε ποτέ (έμεινε το 2-0 μέχρι το φινάλε) και ο Κλοπ άφηνε τον Ζοζέ Μουρίνιο να... βράζει στο ζουμί του. Το μοναδικό "ψεγάδι" σε εκείνη τη φανταστική σεζόν του Κλοπ με τη Ντόρτμουντ στην Ευρώπη ήταν πως στον τελικό ήρθε η ήττα με 2-1 από τη Μπάγερν Μονάχου και χάθηκε το βαρύτιμο τρόπαιο του Champions League, ώστε να προστεθεί σε αυτό του 1997.

Κλοπ vs Πελεγκρίνι (1 νίκη - 1 ισοπαλία, 3-2 τα τέρματα)

Λίγο πριν τις μάχες του με τον Μουρίνιο στα ημιτελικά του Champions League (2012-13), ο Γιούργκεν Κλοπ είχε τεθεί αντιμέτωπος  με τον Μανουέλ Πελεγκρίνι στα δύο μοναδικά ραντεβού του μέχρι πρότινος με τον Χιλιανό. Οι δρόμοι της Ντόρτμουντ και τη Μάλαγα διασταυρώθηκαν στα προημιτελικά και ο νικητής κρίθηκε στο τελευταιο λεπτό του δεύτερου αγώνα... Ο πρώτος αγώνας στην Ανδαλουσία δεν είχε γκολ όμως στη ρεβάνς "έσπασαν καρδιές". Ο Χοακίν έδωσε το προβάδισμα στη Μάλαγα, ο "συνήθης ύποπτος" Λεβαντόβσκι ισοφάρισε και ο Ελισέου έκανε το 2-1 οκτώ λεπτά πριν το φινάλε, με την ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι να βρίσκεται ουσιαστικά με το ενάμισυ πόδι στα ημιτελικά.

 

 
Δεν ήταν όμως και με τα δύο! Η Ντόρτμουντ έκανε ένα απίστευτο comeback πετυχαίνοντας δύο γκολ στις καθυστερήσεις (!) με τους Μάρκο Ρόις και Φελίπε Σαντάνα (ο μετέπειτα παίκτης του Ολυμπιακού πέτυχε το νικητήριο γκολ από προφανή θέση οφσάιντ αλλά τέτοια ώρα τέτοια λόγια...) και ο Γιούργκεν Κλοπ έριχνε σε κατάθλιψη τον συνάδελφό του. "Ίσως όλοι μας στη Μάλαγα πιστέψαμε πως είχαμε πάρει την πρόκριση, παρόλα αυτά ήταν ένα σημαντικό λάθος από τον διαιτητή που μας εμπόδισε να πάμε στα ημιτελικά", δήλωνε στο φινάλε ο Χιλιανός προπονητής.

 



Κλοπ vs Βενγκέρ (2 νίκες - 1 ισοπαλία - 3 ήττες, 6-7 τα γκολ)

Η Ντόρτμουντ βρέθηκε τρεις φορές στον ίδιο όμιλο Chamions League με την Άρσεναλ την τελευταία τετραετία, με τον Αρσέν Βενγκέρ να έχει το "πάνω χέρι" στις κόντρες του με τον Γιούργκεν Κλοπ. Τη σεζόν 2011-12 οι δύο ομάδες, που ήταν στον ίδιο όμιλο με τον Ολυμπιακό, αναδείχτηκαν ισόπαλες 1-1 στη Γερμανία (ο Φαν Πέρσι άνοιξε το σκορ και ο Πέρισιτς ισοφάρισε λίγο πριν την εκπνοή) και στο Λονδίνο η Άρσεναλ επιβλήθηκε 2-1 με δύο γκολ του Φαν Πέρσι, με το τέλος της φάσης των ομίλων να βρίσκει τους "κανονιέρηδες" στην πρώτη θέση και τους Βεστφαλούς στην τελευταία. Τη σεζόν 2013-14 αντάμωσαν ξανά οι δρόμοι τους και η κάθε μία ομάδα πανηγύρισε από μία εκτός έδρας νίκη: η Ντόρτμουντ νίκησε 2-1 στο "Emirates Stadium" (Μχιταριάν και Λεβαντόβσκι οι σκόρερ, το γκολ της Άρσεναλ ο Ζιρού) ενώ δύο εβδομάδες αργότερα ο Ράμσεϊ είχε χαρίσει τη νίκη στους "κανονιέρηδες" μέσα στη Βεστφαλία με 1-0. Εκείνη μάλιστα τη σεζόν οι δύο ομάδες ισοβάθμησαν μαζί με τη Νάπολι στους 12 πόντους, με τους Ιταλούς να αποκλείονται από τα νοκ-άουτ ματς του Champions League έχοντας χειρότερη διαφορά τερμάτων σε σύγκριση με τις Άρσεναλ και Ντόρτμουντ. Πέρυσι μοιράστηκαν και πάλι τις νίκες αλλά αυτή τη φορά η κάθε μία πήρε τη νίκη μέσα στο σπίτι της. Η Ντόρτμουντ επιβλήθηκε 2-0 στο ματς της πρεμιέρας της φάσης των ομίλων με γκολ των Ιμόμπιλε και Ομπαμεγιάνγκ ενώ οι Λονδρέζοι απάντησαν με το ίδιο σκορ την 5η αγωνιστική με τα γρήγορα γκολ των Σανογκό και Αλέξις Σάντσες και έτσι αμφότεροι προκρίθηκαν στην φάση των "16".

 


Κλοπ vs Φαν Χάαλ (2 νίκες - 2 ήττες, 7-9 τα γκολ)

Ως προπονητής της Ντόρτμουντ ο Γιούργκεν Κλοπ αντιμετώπισε δύο σερί σεζόν τον Λουίς Φαν Χάαλ, όταν ο Ολλανδός ήταν το αφεντικό της Μπάγερν Μονάχου, με την κόντρα τους να βγάζει... ισοπαλία. Τη σεζόν 2009-10 η Μπάγερν συνέτριψε 5-1 τη Ντόρτμουντ στο ματς της "Allianz Arena" (προηγήθηκε η ομάδα του Κλοπ με τον Χούμελς αλλά ακολουθησαν γκολ από τους Γκόμεθ, Σβάιντσταϊγκερ, Ριμπερί και δύο από τον Τόμας Μίλερ) ενώ και στον δεύτερο γύρο το σενάριο ήταν πανομοιότυπο. 
 
Η Ντόρτμουντ προηγήθηκε αυτή τη φορά με τον Μοχάμεντ Ζιντάν αλλά οι Βαυαροί απάντησαν τρεις φορές, με τους Φαν Μπόμελ, Ρόμπεν και Γκόμεθ. Το φινάλε εκείνης της σεζόν βρήκε τη Μπάγερν να κατακτάει τη Bundesliga (έπαιξε και στον τελικό του Champions League όπου έχασε 2-0 από την Ίντερ στο "Bernabeu") και τη Ντόρτμουντ να τερματίζει στην 5η θέση, όμως την επόμενη σεζόν τα πράγματα άλλαξαν... Στο ματς του πρώτου γύρου, τον Οκτώβριο του 2010, οι "κιτρινόμαυροι" του Κλοπ επικράτησαν 2-0 (με τα γκολ των Λούκας Μπάριος και Νούρι Σαχίν) ενώ στο αντίστοιχο ματς του δεύτερου γύρου, τον Φεβρουάριο του 2011, επιβλήθηκαν 3-1 στο Μόναχο. 
 
Ο Λουίς Γκουστάβο ισοφάρισε προσωρινά το γκολ του Μπάριος αλλά οι Βεστφαλοί βρήκαν το δρόμο για τη νίκη με τους Σαχίν και Χούμελς. Λίγες εβδομάδες αργότερα ο Λουίς Φαν Χάαλ απολύθηκε και το φινάλε της σεζόν βρήκε τη Μπάγερν τρίτη στον βαθμολογικό πίνακα, 10 πόντους πίσω από την πρωταθλήτρια Ντόρτμουντ.

Η παρουσίαση του Γιούργκεν Κλοπ από τη Λίβερπουλ (Best of)  
 

Πηγήwww.sport24.gr

Δειτε Επισης

Η μεταγραφή της χρονιάς για την Τσέλσι-Πρώτος σκόρερ στην Premier League ο Πάλμερ
Η Βερόνα έκανε επικό comeback κι έφυγε με «χρυσό» βαθμό από το Μπέργκαμο
Έριξε «βόμβα» με Φελίπε Άντερσον η Παλμέιρας (pic)
Οι παίκτες της Τσέλσι... πλακώθηκαν για εκτέλεση πέναλτι-Έξαλλος ο Ποτσετίνο
Τέλος καριέρας για τον Ραούλ Γκαρθία
Καταλήγει σε Τιάγκο Μότα η Γιουβέντους ως αντί-Αλέγκρι
Πήρε εξιτήριο ο Εντικά της Ρόμα
Η Τσέλσι διέλυσε την Έβερτον με show του Πάλμερ
Ματσάρες με φόντο τα ημιτελικά του Champions League
Ποδοσφαιριστής κατέρρευσε εν ώρα αγώνα και έφυγε από τη ζωή