Μαρτίνες στον «Ρεπόρτερ»: «Έμεινα έκπληκτος»

Από τους κορυφαίους επιτελικούς μέσους της περσινής Σούπερ Λίγκα. Στον Παναιτωλικό του έδωσαν το προσωνύμιο «μίστερ ασίστ» και ανάγκασε τον Ολυμπιακό Πειραιώς να πληρώσει 600 χιλιάδες ευρώ για να πάρει τα δικαιώματα του, μην τυχών και τον βρει σε ανταγωνιστή του. Η παρουσία των Τσόρι Ντομίγκες και Κώστα Φορτούνη στο Ρέντη, δεν του επέτρεψαν να παραμείνει στο ερυθρόλευκο ρόστερ και έτσι ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής κατέληξε στην Ανόρθωση με τη μορφή δανεισμού για ένα χρόνο. Το «10» της «Κυρίας» ανακρίνεται από τον  «Ρεπόρτερ» και αποκαλύπτει τις φιλοδοξίες του με την Ανόρθωση, ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο παραμονής του στην Κύπρο.
 
Το ότι δεν κατάφερες να κερδίσεις θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού, θεωρείς ότι ήταν πισωγύρισμα για την καριέρα σου;
Αυτή την στιγμή σκέφτομαι μόνο την Ανόρθωση. Μου έδωσε την ευκαιρία, με πίστεψαν εδώ οι άνθρωποι της ομάδας και ειλικρινά είμαι πάρα πολύ χαρούμενος στην Κύπρο. Ο Ολυμπιακός είναι τεράστιος σύλλογος, όμως νιώθω πάρα πολύ καλά εδώ στην ομάδα.
 
Θα ήθελες να δοκιμάσεις ξανά το επόμενο καλοκαίρι να πείσεις τον Μάρκο Σίλβα ότι αξίζεις μια ευκαιρία στον Ολυμπιακό;
Για του χρόνου θα δούμε. Ανήκω στον Ολυμπιακό, όμως πραγματικά τώρα έχω στο μυαλό μου μόνο την Ανόρθωση και πως θα δουλέψω για να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Θέλω να προσφέρω ακόμη περισσότερα στην Ανόρθωση.
 

Πιστεύεις ότι δεν είδαμε ακόμη τον πραγματικό Μαρτίνες;
Σίγουρα όχι. Η αλήθεια είναι ότι δεν ακολούθησα το βασικό στάδιο της προετοιμασίας το καλοκαίρι και είναι κάτι που με επηρέασε. Προσπαθώ με σκληρή προπόνηση να καλύψω το χαμένο έδαφος. Πρέπει να δουλέψω ακόμα πιο σκληρά, να προπονηθώ περισσότερο για να αποδώσω στο γήπεδο αυτά που μπορώ.
 
Πως κρίνεις το επίπεδο της Ανόρθωσης;
Η Ανόρθωση είναι μεγάλη ομάδα σε όλους τους τομείς. Υπάρχει σωστή οργάνωση, είμαστε ενωμένοι και είναι στο χέρι μας να δουλέψουμε για να γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι. Είδαμε τι πάθαμε στο παιχνίδι με την Αγία Νάπα όταν χαλαρώσαμε. Είχαμε το πάνω χέρι σε όλο το παιχνίδι, όμως αυτό δεν αρκεί. Στην ομάδα υπάρχει πολύ καλό υλικό και με τον καιρό θα βελτιωνόμαστε. Έμεινε έκπληκτος, με τη θετική έννοια, για όσα συνάντησα στην Ανόρθωση.
 
Έχετε ενώπιον σας σήμερα έναν πολύ δύσκολο αγώνα με τον Απόλλωνα στο Τσίρειο. Τι πρέπει να κάνει η Ανόρθωση για να φύγει με το διπλό;
Πρέπει να πιστέψουμε περισσότερο στους εαυτούς μας. Έχουμε μπροστά μας τώρα το παιχνίδι με τον Απόλλωνα. Είναι δύσκολο ματς, όμως αν είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλο το ενενηντάλεπτο μπορούμε να κερδίσουμε.
 
Θεωρείς ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης στην ομάδα;
Έχουμε μια φιλοσοφία να παίζουμε με την μπάλα κάτω, οργανωμένα με κατοχή. Σε όλα τα παιχνίδια είχαμε μεγαλύτερα ποσοστά κατοχής της μπάλας από τον αντίπαλο. Πρέπει όμως να βελτιωθούμε στον τομέα της ομοιογένειας, όταν επιτεθόμαστε και όταν αμυνόμαστε. Το ποδόσφαιρο στην Κύπρο είναι σκληρό. Λίγες ομάδες προσπαθούν να παίξουν ποδόσφαιρο. Οι περισσότερες επιδιώκουν να καταστρέψουν το παιχνίδι του αντιπάλου και γι’ αυτό πρέπει να βελτιωθούμε σε αυτό τον τομέα.
 
Πέραν από επιτελικός μέσος, στα τελευταία παιχνίδια έπαιξες και αριστερό εξτρέμ. Που προτιμάς να αγωνίζεσαι;
Κοίτα, μπορώ να παίξω και δεκάρι και στα δύο άκρα της επίθεσης. Η θέση που μου αρέσει περισσότερο και μου ταιριάζει πιστεύω είναι του επιτελικού μέσου (δεκάρι). Εφόσον ο προπονητής μου επιλέξει να με χρησιμοποιήσει στα πλάγια, δεν έχω κανένα πρόβλημα.
 

Μπορεί η Ανόρθωση να κατακτήσει τον τίτλο;
Είναι νωρίς ακόμα να μιλάμε για πρωτάθλημα. Πρέπει να αφοσιωθούμε στη βελτίωση της απόδοσης μας και να σταθεροποιηθούμε αγωνιστικά, να βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Υπάρχουν καλές ομάδες όπως ο ΑΠΟΕΛ, η ΑΕΚ, ο Απόλλωνας και η Ομόνοια παρόλο που δεν δείχνει τόσο σταθερή θα είναι δύσκολος αντίπαλος.
 
Τι σε εντυπωσίασε και τι δεν σου άρεσε στο κυπριακό ποδόσφαιρο;
Μου αρέσει πολύ ο κόσμος της Ανόρθωσης. Με εξέπληξαν πραγματικά. Η ατμόσφαιρα που δημιουργούν μου θυμίζει τους οπαδούς του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Μας στηρίζουν πάρα πολύ. Δεν μου άρεσε αυτό που έχω πει και πριν, ότι οι περισσότερες ομάδες παίζουν σκληρά και δεν κοιτάνε πως θα παίξουν ποδόσφαιρο. 
 
*Διαβάστε ολόκληρη η συνέντευξη του Νίκολας Μαρτίνες στη νέα κυριακάτικη εφημερίδα «ΡΕΠΟΡΤΕΡ» που κάνει πρεμιέρα από την Κυριακή 18/10/15 στα περίπτερα
 

Δειτε Επισης

Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»
ΒΙΝΤΕΟ: Ανακοίνωσε το νέο του προπονητή ο ΑΣΙΛ