Απόλυτο η Ζενίτ, ακολουθεί η Βαλένθια

Την τρίτη της νίκη σε ισάριθμα ματς πανηγύρισε η Ζενίτ, καθώς επικράτησε της Λιόν με 3-1 στην Αγία Πετρούπολη και την άφησε 8 βαθμούς πίσω.

Δεύτερη σερί νίκη πήρε η Βαλένθια και έφτασε τους 6 βαθμούς, καθώς επιβλήθηκε με 2-1 της Γάνδης, η οποία ξανά άφησε καλές εντυπώσεις και "πληγώθηκε" από το αυτογκόλ του Στέφαν Μίτροβιτς στο 72'.
 

Ζενίτ - Λιόν 3-1
Το πρώτο γκολ της 3ης αγωνιστικής επετεύχθη στο "Πετρόβσκι", με τον στράικερ της εθνικής Ρωσίας, Αρτέμ Τζιούμπα, να ανοίγει το σκορ για την Ζενίτ στο 2ο λεπτό, νικώντας με πλασέ στο τετ-α-τετ τον Άντονι Λόπες, έπειτα από το λάθος του Ζαλέ και την ασίστ του Σατόβ.

Στο 4ο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου, στο 49' δηλαδή, η Λιόν απάντησε με τον Αλεξάντρ Λακαζέτ να σκοράρει με εντυπωσιακό "τακουνάκι" στην κίνηση, αλλά στο 56' ο Χουλκ πέτυχε το τρίτο του γκολ στην διοργάνωση, κάνοντας το 2-1 μέσα από την περιοχή, ενώ στο 82' ο Ντάνι έβαλε τέλος σε κάθε ελπίδα των Γάλλων, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

ΖΕΝΙΤ: Καρζακόβ, Ανιουκόβ, Γκαράι, Λόμπαρτς, Κρίσιτο, Χάβι Γκαρθία, Βιτσέλ, Ντάνι, Χουλκ, Σατόβ, Τζιούμπα.

ΛΙΟΝ: Άντονι Λόπες, Ζαλέ, Γιανγκά-Εμ'Μπιουά, Ουμτιτί, Μορέλ, Γκοναλόν, Φερί, Τολισό, Ραφαέλ, Βαλμπουενά, Λακαζέτ.

 

 

Βαλένθια - Γάνδη 2-1

Σκόρερς: 15' Φεγκουλί, 72' αυτ. Μίτροβιτς / 40' Φόκετ

Γήπεδο: "Μεστάγια", Βαλένθια

Διαιτητής: Φέλιξ Τσβάγερ (Γερμανία)

 Με εντυπωσιακό τρόπο η Βαλένθια άνοιξε το σκορ στο 15ο λεπτό, καθώς ο Ζοάο Κανσέλο έκανε την σέντρα από δεξιά και στο πρώτο δοκάρι ο Σοφιάν Φεγκουλί έκανε το 1-0 με "τακουνάκι".

Πριν την λήξη του ημιχρόνου κατάφερε η Γάνδη να απαντήσει, με τον Τόμας Φόκετ να "παγώνει" το "Μεστάγια" στο 40', ισοφαρίζοντας σε 1-1 με εξαιρετικό διαγώνιο σουτ (στο απέναντι "γάμα"), δεξιά μέσα από την περιοχή.

Η πρωταθλήτρια Βελγίου δεν κατάφερε να πάρει τον βαθμό, με την ατυχία να την "χτυπά" στο 72' όταν έγινε το 2-1 με το αυτογκόλ του Στέφαν Μίτροβιτς. Ο Ζοάο Κανσέλο έκανε την σέντρα-σουτ που χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, ο Χοσέ Γκαγιά έκανε το γύρισμα, η μπάλα πήγε στο σώμα του Μίτροβιτς και εν συνεχεία κατέληξε στα δίχτυα του Σελς.

Λίγο έλειψε στο 80' η Γάνδη να ισοφαρίσει ξανά, καθώς από γκάφα του Αντερλάν Σάντος ο Ματόν βρέθηκε μόνος με τον Χάουμε Ντομένετς, όμως ο πορτιέρε των "νυχτερίδων" έκανε εντυπωσιακή απόκρουση στο πλασέ του.

 ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Χάουμε Ντομένετς, Ζοάο Κανσέλο, Μουστάφι, Αντερλάν Σάντος, Χοσέ Γκαγιά, Χάβι Φουέγο, Ντάνι Παρέχο (68' Ροντρίγκο), Αντρέ Γκόμες, Φεγκουλί, Σάντι Μίνα (61' Πιάτι), Πάκο Αλκάθερ (82' Ντανίλο Μπαρμπόζα).

ΓΑΝΔΗ: Σελς, Φόκετ, Μίτροβιτς, Νίλσεν, Ασάρε, Ματόν (84' Σάιμον), Κουμς, Ρενάτο Νέτο, Σαϊέφ, Μιλίτσεβιτς, Ντεπουάτρ.Σκόρερς: 2' Τζιούμπα, 56' Χουλκ, 82' Ντάνι / 49' Λακαζέτ

Γήπεδο: "Πετρόβσκι", Αγία Πετρούπολη

Διαιτητής: Μάρτιν Άτκινσον (Αγγλία)

 
 

 
 

Δειτε Επισης

Τέλος εποχής για Νάτσο στη Ρεάλ Μαδρίτης-Ανακοίνωσε ότι αποχωρεί το καλοκαίρι
Προτιμάει Γιουνάιτεντ από Μπάγερν ο Ζιντάν
Στα 125 ευρώ το πιο φθηνό εισιτήριο για το Ρεάλ-Μπαρτσελόνα της Κυριακής
Πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2014-15 η Αγγλία χωρίς ομάδα στα ημιτελικά Champions ή Europa League
Ένα βήμα πριν τη συμφωνία με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Μάχη της Μάντσεστερ Σίτι και της Τσέλσι για τον Μουσιάλα
Η Ιταλία ονειρεύεται έξι ομάδες στο επόμενο Champions League
Οι αποδόσεις κατάκτησης του Conference League
Δεν παίζει στο πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Μαρτίνες
Τζέκο: Τα πέναλτι είναι μία ειδική διαδικασία, εμείς δεν ήμασταν τυχεροί