«Σφαλιάρα» της Αγίας Νάπας στην Ανόρθωση

Ψυχρολουσία για την Ανόρθωση που έπαιξε με τη φωτιά και κάηκε. Η "Κυρία" αν και προηγήθηκε 2-0 της Αγίας Νάπας, ισοφαρίστηκε Σε ένα παιχνίδι που η Ανόρθωση προηγήθηκε με 2 γκολ, η Αγία Νάπα ανέβηκε έκανε το παιχνίδι… ντέρμπι και κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα και να κάνει το 2-2!

Το σκορ άνοιξε ο Πελέ στο 10΄, ενώ ο Ντλοβού με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκανε το 2-0 στο 51΄. Ο Ντε Μέλο μείωσε στο 53΄για την Αγία Νάπα, ενώ ο Αντωνίου έφερε το παιχνίδι στα ίσα στο 88΄!
Προβάδισμα με Πελέ
Από νωρίς πήρε το προβάδισμα η Ανόρθωση στο 10ο λεπτό με τον Πελέ με ένα δυνατό σουτ και έβαλε τις βάσεις για ένα καλό παιχνίδι απέναντι στην Αγία Νάπα. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι είχαν χάσει μια καλή ευκαιρία στο 8΄όταν ο Μέρτακκας έκανε την σέντρα αλλά η κεφαλιά του Φίλγκεϊτ πέρασε έξω.Στο 19’ ο Μαρτίνες έπιασε ένα όμορφο σουτ, αλλά ο Κίττος του είπε όχι αποκρούοντας σε κόρνερ, ενώ η Αγία Νάπα έδειχνε πως ήθελε να παίξει ορθόδοξο ποδόσφαιρο και να διεκδικήσει κάτι από το παιχνίδι. Το σουτ του Μαρτίνες ακολούθησε ένα σουτ του Αμπουρτζάνια δύο λεπτά αργότερα αλλά ο Κίττος ήταν σε ετοιμότητα.

Έπεσε ο ρυθμός
Στην συνέχεια ο ρυθμός έπεσε εξαιρετικά, ενώ στο 40΄ο Ντλοβού και στην συνέχεια ο Μαρτίνες απείλησαν την εστία του Κίττου αλλά το 1-0 παρέμεινε. Η Ανόρθωση είχε στην κατοχή, ωστόσο η άμυνα της Αγίας Νάπας ήταν αρκετά καλά στημένη και δεν άφηνε την «Κυρία» να γίνει ιδιαίτερα επικίνδυνη. Στο 42΄ο Αμπουρτζάνια επιχείρησε άλλο ένα σουτ, αλλά ο πορτιέρο των πορτοκαλί απέκρουσε σχετικά εύκολα.
Πέναλτι-γκολ και… απάντηση
Στο 51’ ο διαιτητής του αγώνα έδειξε την άσπρη βούλα μετά από μαρκάρισμα του Μαρκόφσκι στον Ορλάντι και ο Ντλοβού εκτέλεσε το πέναλτι κάνοντας το 2-0.Η χαρά της Ανόρθωσης δεν κράτησε και πολύ αφού  στο 53΄ο Φεμί έδωσε στον Ντε Μέλο ο οποίος με όμορφο πλασέ μείωσε σε 2-1 για την Αγία Νάπα! Στο επόμενο λεπτό ο Κίττος έκανε μεγάλη απόκρουση όταν ο Ορλάντι έφυγε μόνος μπροστά του αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει.
Από το σημείο που η Αγία Νάπα μείωσε η Ανόρθωση έδειξε να κυνηγά με πάθος ένα τρίτο γκολ για να τελειώσει το παιχνίδι, ενώ στο 67΄ο Πελέ έπιασε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε έξω. Ο Ντλοβού επιχείρησε ένα σουτ στο 73΄αλλά η μπάλα πέρασε έξω.

Μεγάλη χαμένη ευκαιρία και ισοφάριση!
Στο 77΄η Ανόρθωση θα μπορούσε να σκοτώσει το παιχνίδι όμως ο Μακρής στο τετ-α-τετ με τον Κίττο δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα και έτσι δόθηκε παράταση στην αγωνία.

Στο 85΄ο Κίττος έκανε μια σπουδαία απόκρουση στο σουτ του Μαρτίνες και για άλλη μια φορά κράτησε την ομάδα του στο παιχνίδι, πραγματοποιώντας μια σπουδαία εμφάνιση.Στο 88΄και ενώ είχε προηγηθεί μια σπουδαία απόκρουση του Κόπριβετς, ο Αντωνίου με σπουδαία κεφαλιά έφερε το παιχνίδι στα ίσα γράφοντας το 2-2 και παγώνοντας το στάδιο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Μαρτίνες για άλλη μια φορά έπιασε ένα δυνατό σουτ, αλλά ο Κίττος  για άλλη μια φορά έκανε μεγάλη απόκρουση και έδειξε πόσο μεγάλος τερματοφύλακας είναι. Στο 96΄ ο Στογιάνοφ έχασε σπουδαία ευκαιρία και το παιχνίδι τέλειωσε ισόπαλο με την Αγία Νάπα να κερδίζει τον πρώτο της βαθμό και η Ανόρθωση έχασε δύο πολύτιμους βαθμούς.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Κόπριβετς, Λαΐφης, Χόλγκερσον, Γκάμπριελ, Νούχου, Βίκτορ (89΄ Κουλούρης), Πελέ (75΄ Μαϊσουράτζε), Αμπουρτζάνια (63΄ Μακρής), Ορλάντι, Μαρτίνες, Ντλοβού

ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Κίττος, Φίλγκεϊτ, Λαμπρόπουλος, Φέμι, Μαρκόφσκι (63΄ Λόβρεσιτς), Φούσκο, Αντωνίου, Ίμπσον, Μπάμπα (69΄ Ρέινολντς), Μέρτακκας, Γεωργίου (80΄ Στογιάνοφ)





Δειτε Επισης

Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς