Επίδειξη δύναμης από τον Ολυμπιακό στην "Τούμπα"

Ο "σεληνιασμένος" Κώστας Φορτούνης με δύο ασίστ και ο Ρομπέρτο με τις αποκρούσεις χάρισαν στον Ολυμπιακό τη νίκη επί του ΠΑΟΚ με 2-0 στο ντέρμπι της Τούμπας. Ο Μπράουν Ιντέγε σημείωσε το πρώτο του επίσημο γκολ με τους "ερυθρόλευκους", ενώ ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

H εικόνα του αγώνα
Δύο διαφοροποιήσεις επεφύλασσαν οι ενδεκάδες των δύο μονομάχων, συγκριτικά με τους μεσοβδόμαδους ευρωπαϊκούς αγώνες κόντρα σε Ντόρτμουντ και Άρσεναλ αντίστοιχα.

Ο Ίγκορ Τούντορ προτίμησε τον Στέφανο Αθανασιάδη αντί του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ και τον Δημήτρη Πέλκα αντί του Έρικ Σάμπο, ενώ ο Μάρκο Σίλβα τον Αρτούρ Μαζουακού αντί του Λεάντρο Σαλίνο στο αριστερό άκρο της άμυνας και τον Τζίμι Ντουρμάζ αντί του τραυματία Φελίπε Πάρντο.

Ο Ντουρμάζ από αριστερά και ο Κώστας Φορτούνης από τον άξονα δημιούργησαν προβλήματα στην άμυνα του ΠΑΟΚ, αρχής γενομένης από τη φάση του 5ου λεπτού, όταν ο διεθνής μεσοεπιθετικός δεν πρόλαβε για λίγα εκατοστά το γύρισμα του Σουηδού εξτρέμ, με συνέπεια να χαθεί μία πολύ σπουδαία ευκαιρία για τον Ολυμπιακό.

Οι "ερυθρόλευκοι" επιτέθηκαν κατά βάση από αριστερά μέχρι τη στιγμή που ο Ντουρμάζ πήγε δεξιά και ο Σεμπά αριστερά, σε ένα χρονικό σημείο που ο "δικέφαλος" κατέγραψε ποσοστό κατοχής 57%, αλλά ήταν ακίνδυνος.

Με τη συμπλήρωση 27 λεπτών αγώνα, ο... δαιμονισμένος Φορτούνης τροφοδότησε τον Μπράουν Ιντέγε, εκείνος "άδειασε" ιδανικά τον Ρικάρντο Κόστα και με το εξωτερικό νίκησε τον Ρόμπιν Όλσεν, παγώνοντας το γήπεδο της Τούμπας, ενώ σαν μην έφτανε αυτό για τον ΠΑΟΚ, ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Στέλιο Κίτσιου στο 28ο λεπτό.

Ο Φορτούνης βιώνει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του, κάθε ενέργειά του λειτουργεί ευεργετικά για τον Ολυμπιακό και όπως καλά μαντέψατε, από δικό του κόρνερ στο 36ο λεπτό, ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς σηκώθηκε πιο ψηλά απ' όλους και με κεφαλιά διπλασίασε το προβάδισμα της ομάδας του.

Το τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου ανήκε στον ΠΑΟΚ, ο οποίος έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία του στο 39' με μία σπουδαία ατομική προσπάθεια του Πέλκα (απέκρουσε ο Ρομπέρτο) και τη δεύτερη στην εκπνοή με την προβολή του Αθανασιάδη που έστειλε την μπάλα εκατοστά πάνω από τα "ερυθρόλευκα" δοκάρια.

Με τη σέντρα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Τούντορ έριξε στη μάχη τον Μπερμπάτοφ αντί του Πέλκα κι εκείνος λίγο έλειψε να τον δικαιώσει στο 54ο λεπτό, όταν βρήκε ωραία την μπάλα σε γύρισμα του κορυφαίου των γηπεδούχων Γκάρι Ροντρίγκες, (ο Ρομπέρτο βρισκόταν και πάλι στη σωστή θέση), ενώ στο 60' το σουτ του Αθανασιάδη αποκρούστηκε πάνω στη γραμμή από τον Παϊτίμ Κασάμι.

Ορμώμενος από την πίεση του ΠΑΟΚ, ο Σίλβα αντικατέστησε τον σπουδαίο Φορτούνη με τον Εστέμπαν Καμπιάσο, ο Μιλιβόγεβιτς διατήρησε το ρόλο του "εξαριού", ο Ολυμπιακός άλλαξε τη διάταξη σε 4-1-4-1 για το τελευταίο ημίωρο και ο Άλφρεντ Φινμπόγκασον πήρε τη θέση του Ιντέγε.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να απειλήσει από αριστερά με τον Ροντρίγκες, αλλά και η επόμενη μεγάλη φάση καταγράφηκε από κόρνερ εκ δεξιών στο 73ο λεπτό, όπου ο Ρομπέρτο απέκρουσε με το ένα χέρι την κεφαλιά του Αλέξανδρου Τζιόλη κι εν συνεχεία μπλόκαρε το πλασέ του Βίτορ.

Αμέσως μετά, ο Τούντορ έκανε αλλαγή στην αλλαγή, αφού έβγαλε τον Κίτσιου κι έβαλε τον Ζάιρο, προκειμένου να τα παίξει όλα για όλα, όμως οι παίκτες του είχαν απογοητευτεί αρκετά από τις χαμένες ευκαιρίες, με συνέπεια το τελευταίο 10λεπτο να κυλήσει αθόρυβα και ο Ολυμπιακός να πανηγυρίσει άνετα την έκτη νίκη του σε ισάριθμες αναμετρήσεις πρωταθλήματος.

MVP
Ο Ρομπέρτο. Κέρδισε στο νήμα τον Κώστα Φορτούνη, καθώς κατέγραψε τέσσερις σπουδαίες αποκρούσεις και δεν επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να ξαναμπεί στο ματς.

Αδύναμος κρίκος
Ο Ρικάρντο Κόστα. Απαράδεκτος τρόπος αντίδρασης για την κλάση του στη φάση του πρώτου γκολ, αφού μάρκαρε με τα μάτια κι όταν αποφάσισε να πέσει πάνω στον Μπράουν Ιντέγε κατέληξε φαρδύς-πλατής στο χορτάρι. Και η μπάλα στα δίχτυα.

Οι συνθέσεις
ΠΑΟΚ (Τούντορ): Όλσεν, Τζαβέλλας, Κόστα, Βίτορ, Τζιόλης, Κάτσε, Ροντρίγκες, Κωνσταντινίδης (28' Κίτσιου, 74' Ζάιρο), Πέλκας (46' Μπερμπάτοφ), Μακ, Αθανασιάδης.

Ολυμπιακός (Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί (85' Σαλίνο), Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Σεμπά, Φορτούνης (64' Καμπιάσο), Ντουρμάζ, Ιντέγε (68' Φινμπόγκασον).
  
 
 

Δειτε Επισης

Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Κεκλεισμένων των θυρών ο τελικός κυπέλλου στην Ελλάδα στο Πανθεσσαλικό
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Το μήνυμα του Κουρμπέλη μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας-«Πονέσαμε πολύ...»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Γιακουμάκης: Δέχτηκα άπειρες... ευχές, με καταρράκωσε που δεν κράτησα την υπόσχεση στην οικογένειά μου
Εξαιρετικά δύσκολη η παραμονή του Πογιέτ στον πάγκο της Ελλάδας
Σύσκεψη στην ΕΠΟ για τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό με Μπέο, Αλαφούζο, Καρυπίδη
Λουτσέσκου: Ποιητής του ποδοσφαίρου ο Κωνσταντέλιας