Κλοπ: «Είμαι ο normal one»

Μπορεί ο Ζοζέ Μουρίνιο να είναι ο «Special One», όμως ο Γιούργκεν Κλοπ είναι ο «Normal One». Έτσι αυτοπροσδιορίστηκε στην επίσημη παρουσίαση του, που διεξάγεται αυτή την ώρα στο «Άνφιλντ». Η παρουσίαση του Γιούργκεν Κλοπ από τη Λίβερπουλ βρίσκεται σε εξέλιξη στο «Άνφιλντ», με τον Γερμανό να ξεκινάει από νωρίς τις... ατάκες. 

Το 2004 ο Ζοζέ Μουρίνιο χαρακτήρισε τον εαυτό του ως τον «Special One». Σε αντίθεση αυτού ο Κλοπ, στις πρώτες του δηλώσεις ως τεχνικός των «κόκκινων», κράτησε τη μπάλα χαμηλά, τονίζοντας την... κανονικότητα του. Είμαι ο «Normal One», δήλωσε. 

Αναλυτικά οι πρώτες του δηλώσεις 
Για την ομάδα και την απόφαση του να πει το «ναι»: «Για έμενα η Λιβερπουλ αποτελεί ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα μου. Με κέρδισε το πάθος της πόλης για την ομάδα και το ποδόσφαιρο. Οι φίλοι της Λίβερπουλ και εδώ και σε όλο το κόσμο, ζουν για την ομάδα και το ποδόσφαιρο. Δεν είναι μια κανονική ομάδα, είναι κατι διαφορετικό». 

Για τον εαυτό του: 
«Δεν θέλω να περιγράψω τον εαυτό μου. Είμαι ένας κανονικός άνθρωπος. Είμαι ο «Normal One»,». 

-Για το ρόστερ: 
«Έχουμε μεγάλες δυνατότητες. Ένα ρόστερ με γρήγορους παίκτες, δυνατούς παίκτες, όλα υπάρχουν εδώ. Αςς κάνουμε μια νέα αρχή. Θα αρχίσουμε να παίζουμε ένα πολύ παθιασμένο ποδόσφαιρο. Αυτό είναι σημαντικό στο Άνφιλντ. Μπορούμε να έχουμε την καλύτερη ατμόσφαιρα στο κόσμο εδώ. Εάν οι αντίπαλοί σου είναι καλύτεροι από εσένα, τότε αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να τους φέρεις στο επίπεδό σου και να τους σκοτώσεις». 

-Πώς θα περιέγραφε τον εαυτό του: 
«Ειμαι πολύ χαρούμενος να μεταφέρω το μήνυμα ότι πρόκειται να κάνω ένα νέο ξεκίνημα και να φτιάξω κάτι από τις βάσεις, με ένα ρόστερ από παίκτες που ελπίζει ότι θα μπορέσουν να φέρουν νέες ιδέες» 

-Εάν έμενε άνεργος γιατί περίμενε την Μπάγερν: 
«Ήμουν διακοπές. Έπαιζα τένις κτλ.. Τώρα για την Μπάγερν δεν σκέφτομαι έτσι. Είμαι στη Λίβερπουλ γιατί η Λίβερπουλ είναι μια cool ομάδα». 

-Τι θα ήθελε να πετύχει με τη Λίβερπουλ; 
«Επιτυχία; Δεν ξέρω εάν πρέπει να μιλήσουμε για αυτό. Δεν είναι σημαντικό τι πιστεύω εγώ αυτή την στιγμή. Παίζει ρόλο το τι θα κάνουμε μαζί και τι θα κάνουμε όλοι μαζί για να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση. Αυτή την στιγμή η οικογένεια της Λίβερπουλ είναι πολύ απαισιόδοξη και σε αμφισβήτηση. Πρέπει να μάθουμε όλοι να απολαμβάνουμε το παιχνίδι. Η ιστορία είναι κάτι θαυμάσιο. Αλλά είναι κάτι μόνο για να το θυμάσαι. Εμείς τώρα έχουμε τη δυνατότητα να γράψουμε νέα ιστορία». 

-για τους στόχους του: 
«Χθες υπέγραψα το συμβόλαιο και σήμερα ξύπνησα ως προπονητής της Λίβερπουλ. Όταν έφυγα από την Ντόρτμουντ είχα τονίσει ότι δεν είμαι σημαντικό τι πιστεύουν οι άνθρωποι σε μια ομάδα όταν πηγαίνεις σε αυτή αλλά είναι σημαντικότερο τι θα πιστεύουν για εσένα όταν θα φύγεις. 

Αφήστε μας να δουλέψουμε. Και πιστεύω ότι μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια θα έχουμε πάρει έναν τίτλο. Εάν δεν το πετύχω τότε ο επόμενος τίτλος που θα κατακτήσω θα είναι στην Ελβετία». 

Δειτε Επισης

Ο Τσάμπι Αλόνσο ανακοίνωσε ότι παραμένει στη Λεβερκούζεν
Το βίντεο της χρονιάς: Ο Τζον Σίνα τα λέει με τον Χάαλαντ φορώντας περούκα και φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι!
Συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Η Μπαρτσελόνα βγάζει στο σφυρί τρεις παίκτες
Κοντά στην έξοδο ο «Ντέιβιντ Μπέκαμ» των 120 εκατομμυρίων, ο Πεπ δεν περιστρέφεται γύρω από παίκτες
Νέες κατηγορίες που έχουν να κάνουν με παράνομο στοιχηματισμό για τον ήδη τιμωρημένο Τονάλι
Το είδωλο της Αγγλίας που άνοιξε τον δρόμο για το ποδόσφαιρο γυναικών κρεμάει τα παπούτσια της
Ο Ντάνι Άλβες διοργάνωσε πάρτι μετά την αποφυλάκιση του για τα γενέθλια του πατέρα του
Ρούντιγκερ για την σύνδεση του με τον ISIS-«Δεν επιτρέπω να με χαρακτηρίζουν ισλαμιστή»
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες