Η ΑΕΛ τις ευκαιρίες, η Ανόρθωση το διπλό κορυφής (video)

Το εκπληκτικό τακουνάκι του Ζοάο Βίκτορ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου χάρισε στην Ανόρθωση το σπουδαίο διπλό με 1-0 επί της ΑΕΛ και διατήρησε την «Κυρία» στην πρώτη θέση- μαζί με την ΑΕΚ- με 33 βαθμούς.

Η ομάδα της Αμμοχώστου βρήκε τον τρόπο να «αποδράσει» με το διπλό από το Τσίρειο κόντρα στην ανεβασμένη ψυχολογικά ΑΕΛ, η οποία ήταν κατά πολύ καλύτερη σχεδόν σε όλο τον αγώνα όμως δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιούργησε.Ήταν η δέκατη φετινή νίκη της Ανόρθωσης και πέμπτη εκτός έδρας σε εφτά αγώνες (μετρά μια ισοπαλία 0-0 με την Ομόνοια στο ΓΣΠ και την ήττα στα χαρτιά από τον Απόλλωνα), ενώ η ΑΕΛ δέχθηκε την 4η εντός έδρας ήττα της σε εφτά αναμετρήσεις.
 
 
Άτυχη η ΑΕΛ
Με φόρα από τη νίκη επί της Ομόνοιας μπήκε στον αγώνα η ΑΕΛ που απείλησε στο 18ο δευτερόλεπτο με τον Φέλτσερ να σουτάρει μόλις δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κόπριβετς.
 
Οι «γαλαζοκίτρινοι» απείλησαν εκ νέου όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Κουταντέρ ο Σαρδινέρο έπιασε την κεφαλιά και ανάγκασε τον Κόπριβετς σε διπλή απόκρουση για να αποσοβήσει τον κίνδυνο. Η ευκαιρία του αγώνα ήρθε στο 20’ λεπτό και πάλι από την ΑΕΛ, με τον Μέσκα να βγάζει συρτή μπαλιά από τα δεξιά και τον Σαρδινέρο από κοντινή απόσταση να τραντάζει το αριστερό δοκάρι του Κόπριβετς.
 
Ο επιθετικός μονόλογος της ΑΕΛ συνεχίστηκε και στο 29’ ο Ρομπέρ, ανάγκασε τον Σλοβένο τερματοφύλακα της Ανόρθωσης να «απογειωθεί» σε εκτέλεση φάουλ, διατηρώντας ανέπαφη την εστία του.
 
 
«Ζωγράφισε» ο Βίκτορ
Στη μοναδική επίσκεψη με αξιώσεις της Ανόρθωσης στην εστία του Ντεγκρά ευτύχησε να ανοίξει το σκορ, χάρη στην επιμονή του Μαρτίνες και την ποδοσφαιρική ευφυΐα του Ζοάο Βίκτορ. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους η Ανόρθωση κέρδισε φάουλ στη γωνία της περιοχής του Ντεγκρά. Η μπάλα κτύπησε στο τοίχος από την εκτέλεση του Μαρτίνες, ο οποίος έγινε και πάλι αποδέκτης της μπάλας, ελίχθηκε στην περιοχή και με συρτή πάσα βρήκε τον Βίκτορ στη μικρή περιοχή και ο Ισπανός με εξαιρετικό τακουνάκι νίκησε τον Ντεγκρά δίνοντας προβάδισμα στην Ανόρθωση.  
 
 
 
Άστοχη η ΑΕΛ
Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η ΑΕΛ όσες ευκαιρίες δεν δημιούργησε σε όλα τα φετινά της ματς τις έκανε κόντρα στην Ανόρθωση. Η ομάδα του Μάκη Χάβου δεν πτοήθηκε και άρχισε το δεύτερο ημίχρονο το ίδιο επιθετικά. Ο Ατράντε μετά από εκτέλεση φάουλ του Κουταντέρ στο 50’ αστόχησε σε κεφαλιά από πολύ ευνοϊκή θέση.
 
Δέκα λεπτά αργότερα σε αντεπίθεση των «γαλαζοκίτρινων» ο Σαρδινέρο μπήκε στην περιοχή από πλάγια δεξιά, πλάσαρε δυνατά στην αντίθετη πλευρά, όμως ο Κόπριβετς ήταν και πάλι σε ετοιμότητα, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά ότι είναι ο κορυφαίος της Ανόρθωσης στη φετινή σεζόν.Στο τελευταίο μισάωρο η Ανόρθωση κατάφερε να "παγώσει" τον ρυθμό του αγώνα και να κρατήσει μακριά από την περιοχή της τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ, χωρίς ούτε η ίδια να διεκδικήσει το δεύτερο γκολ, κάτι που κατάφερε και στο τέλος πανηγύρισε μια σπουδαία επιτυχία.
 
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ 
 
ΑΝΤΡΕ ΠΑΟΥΣ
«Είμαι πολύ ευχαριστημένος για τη νίκη. Στο ποδόσφαιρο ένα πράγμα έχει σημασία, να κερδίζεις. Εμείς γι αυτό ήρθαμε εδώ και ξέραμε τι θα αντιμετωπίσουμε. Ο αντίπαλος ήταν καλός και στο τέλος η ισοπαλία θα ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα.Οι ποδοσφαιριστές μου δούλεψαν πολύ καλά στην άμυνα, απέναντι σε ένα αντίπαλο που είναι στα χαμηλά, αλλά έπαιξε αρκετά καλά και πίεσε. Στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαμε πολλά προβλήματα αμυντικά αλλά στο πώς να κτίσουμε παιχνίδι. Ήταν πολύ θετικό ότι σκοράραμε στην εκπνοή κι έτσι μας δόθηκε η ευκαιρία να διορθώσουμε κάποια πράγματα. Το δεύτερο μέρος ήταν κάπως καλύτερο, δεν μας δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες και καταφέραμε να κρατήσουμε στην άμυνα. Θέλω να ευχαριστήσω τους οπαδούς μας για τον τρόπο που μας υποστήριξαν».
 
ΜΑΚΗΣ ΧΑΒΟΣ
«Με όλο τον σεβασμό απέναντι στην αντίπαλη ομάδα, επειδή υπάρχουν κάποιοι κανόνες στην Κύπρο, θα τους σεβαστώ. Απαιτώ να σέβονται την ΑΕΛ. Η ΑΕΛ είναι μεγάλη ομάδα. Κάθε Τρίτη και Τετάρτη έχει αγώνες Champions League, είναι καλό να τους βλέπουμε. Δεν έχω δει ξανά να παίζει αυτό το ποδόσφαιρο η Ανόρθωση.
Κλείσαμε πολύ καλά τους χώρους, το γκολ μπήκε από μια στατική φάση. Θα κρατήσω το χειροκρότημα του κόσμου μετά το τέλος του αγώνα. Το αποτέλεσμα για εμένα είναι άδικο 200%».
 
 
Εκπληκτική ατμόσφαιρα δημιούργησαν στο Τσίρειο οι φίλοι των δύο ομάδων. Οι οπαδοί της ΑΕΛ με καπνογόνα και βεγγαλικά έκαναν τη νύκτα-μέρα κατά την είσοδο των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, ενώ οι φίλοι της «Κυρίας» έδωσαν βροντερό παρών και υποστήριξαν θερμά την προσπάθεια της ομάδας του να φτάσει στη νίκη. 
 
 
 

 

Δειτε Επισης

Καταργεί το πρόγραμμα «Άτλας» η Ανόρθωση-Έκκληση προς κατόχους καρτών διαρκείας για προπληρωμή
Οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου-Η ανακοίνωση της ΚΟΠ
Η θέση της Καρμιώτισσας για το 6-6-«Έχουμε το μέτωπο μας καθαρό, έχουμε παντελονάτο πρόεδρο»
Η επίσημη θέση του Άρη για το μέλλον του Σπιλέφσκι-«Διαβάζουμε διάφορα, δεν ισχύει τίποτα»
Η άποψη του Χαραλαμπίδη για τη μάχη του τίτλου-«Εκτιμώ ότι είναι 50-50»
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Καθορίζονται οι λεπτομέρειες για τον τελικό κυπέλλου
ΑΠΟΕΛ και Ένωση διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου Νέων Κ-19
Κυπελλούχος ο Σπάρτακος στον τελικό μικρών κατηγοριών
H ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τη Γενική Συνέλευση-Ορίστηκε Διοικούσα Επιτροπή μέχρι τις 10 Μαΐου