ΑΕΚ: «Μαγεία» ʼλβες και παραμονή στην κορυφή (video)

Στο ρετιρέ της βαθμολογίας για τουλάχιστον άλλη μια βδομάδα θα παραμείνει η ΑΕΚ. Η ομάδα της Λάρνακας αν και αγωνίστηκε με άμυνα ανάγκης- επιστρατεύτηκε ο Λαμπάν που έπαιξε για πρώτη φορά στην καριέρα του ως στόπερ και είχε ως παρτενέρ τον ξεχασμένο Νίνου- ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της Πάφου και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας με 33 βαθμούς.
 
 
Η ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν πέτυχε τη 10η φετινή νίκη της – 5η εντός έδρας σε 7 αγώνες- και εφόσον κερδίσει το επόμενο Σάββατο (19/12) τη Δόξα στο ΓΣΖ θα κάνει Χριστούγεννα στην κορυφή. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ΑΕΚ ήταν ο Αντρέ Άλβες, ο οποίος πέτυχε δύο τέρματα (έφτασε τα 9 στο πρωτάθλημα) και οδηγεί εκ τους ασφαλούς την ομάδα της Λάρνακας.
 
 
Γκολάρα Άλβες
Πήρε μπρος και δεν σταματά με τίποτα ο Αντρέ Άλβες. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός στο 29ο λεπτό έδειξε την ποιότητα του πετυχαίνοντας ένα φοβερό τέρμα. Πέρασε την μπάλα πάνω από το πόδι του Μακρή, και άψογο πλασέ κάτω από τα πόδια του Ρόιν, άνοιξε το σκορ για την ΑΕΚ.
 
 
 
 
Αντεπίθεση για σεμινάριο
Όταν έχεις απέναντι σου μια ομάδα του επιπέδου της ΑΕΚ τα λάθη απαγορεύονται. Οι ποδοσφαιριστές του Τόμας Κρίστιανσεν εκμεταλλεύτηκαν την υπερβολική σιγουριά του Μακρή, ο οποίος παρακράτησε την μπάλα και την έχασε στη μεσαία γραμμή. Λαρένα-Εγγλέζου-Τομάς και Τετέ άλλαξαν την μπάλα με ταχύτητα φωτός και ο τελευταίος πέρασε τον Ρόιν πλάγια της περιοχής, σέντραρε και ο Εγγλέζου προ κενής εστίας έστειλε την μπάλα στα δίκτυα με κεφαλιά, πτωχαίνοντας το τρίτο φετινό του τέρμα.
 
 
 
Ο Άλβες το «βιολί» του
Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η ΑΕΚ «σκότωσε» το παιχνίδι με τρίτο γκολ. Στο 46’ ο Τομάς με κεφαλιά, μετά από μακρινή πάσα του Νίνου, έβγαλε τετ-α-τετ τον Άλβες με τον Ρόιν και ο Βραζιλιάνος φορ με ένα απλό τσίμπημα της μπάλας πάνω από το σώμα του Γεωργιανού πορτιέρο της Πάφου, έστειλε την μπάλα ν’ αναπαυτεί για τρίτη φορά στη βραδιά, στα δίκτυα της Παφιακής ομάδας.  
 

 
Η ΑΕΚ βρήκε ευκαιρίες με τους Τετε στο 53’ να σουτάρει μόλις άουτ και Εγγλέζου στο 55’ για  περισσότερα τέρματα, ενώ στο τελευταίο εικοσάλεπτο έριξε ταχύτητα. 
 
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ 
ΤΟΜΑΣ ΚΡΙΣΤΙΑΝΣΕΝ 
«Είχαμε ένα σημαντικό παιχνίδι απέναντι σε μια καλή ομάδα όπως η Πάφος. Μια ομάδα που έχει ίδια φιλοσοφία παιχνιδιού με εμάς. Μελετήσαμε αρκετά την ομάδα, γνωρίζαμε που να επιτεθούμε και ποιους χώρους να εκμεταλλευτούμε. Στο δεύτερο μέρος ήθελα να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό, όχι όπως με τον Ερμή. Πετύχαμε και τρίτο γκολ νωρίς, κάτι που μας επέτρεψε να μην ανησυχήσουμε στην συνέχεια. Είμαι πολύ ευχαριστημένος και από τους παίκτες που κλήθηκαν  να αγωνιστούν. Ήταν μια ευκαιρία που να άρπαξαν και είμαι χαρούμενος».
 
 
ΜΑΝΟΥΕΛ ΡΟΚΑ
«Η ΑΕΚ παίζει δημιουργικό ποδόσφαιρο. Εμείς προσπαθήσαμε να κρατήσουμε μπάλα γιατί αν έχουν συνέχεια την κατοχή τότε θα το πληρώσεις. Η ποιότητα ξεχωρίζει, μια φάση ο Άλβες έκανε την διαφορά στο γκολ. Μετά η ΑΕΚ έπαιξε πιο άνετα. Εμείς προσπαθήσαμε αλλά μετά το δεύτερο γκολ, μετά από μια καλή φάση της ΑΕΚ και δικό μας λάθος, ήταν πιο δύσκολο να ανέβουμε το βουνό. Απ' εκεί και πέρα το παιχνίδι ανήκε στην ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος, εμείς είχαμε να ανεβούμε ένα βουνό».
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Η θέση της Πάφου για το αίτημα στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού-«Κάθε ομάδα θα το έκανε»
Σπιλέφσκι: Στην Κύπρο μόλις ανοίξω το στόμα μου, μπαμ κόκκινη
Η επίσημη θέση της Ομόνοιας για το ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ-«Ευχόμαστε ο κόσμος μας να νιώσει ξανά τη χαρά»
Η ανάλυση της ΚΟΠ για τα πέναλτι που κέρδισαν ΑΠΟΕΛ, Απόλλων και Πάφος
Ζητά την άμεση παραίτηση του Φοίβου Βάκη η Apollon Ladies
Αποζημιώνεται ο Καραβίδας από τη FIFA για το... στήσιμο από τον Ουάρντα με 150.000 ευρώ
Στο μικροσκόπιο της Επ. Δεοντολογίας τρεις αγώνες που ενδέχεται να ήταν προσυνεννοημένοι
Κούρης και Σπάρτακος διεκδικούν το τρόπαιο του Κυπέλλου Μικρών Κατηγοριών
Πήρε το διπλό κόντρα στην ΑΕΖ και ακόμη ελπίζει η Δόξα
Πέτυχαν από τρία γκολ Εθνικός και Απόλλωνας και μοιράστηκαν από ένα βαθμό