Ισοπαλία στο Μακάρειο με καλύτερο τον Εθνικό

Ένα δίλεπτο προς τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου έκρινε το αποτέλεσμα στο Μακάρειο στην αναμέτρηση της Δόξας με τον Εθνικό. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 (Ομπρεγκόν 39’ / Λόπεθ 41’). Καλύτερη η ομάδα της Άχνας που κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο και πέραν του γκολ είχε δοκάρι με τον Ιάκομπ και κλασσική ευκαιρία με τον Ομπρεγκον, ο οποίος έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του (κακώς μέτρησε το γκολ καθώς ήταν σε θέση οφσαιντ), ενώ η Δόξα ευτύχησε να απαντήσει άμεσα εκμεταλλευόμενη το τραγικό λάθος του Μπογκατίνοφ.
 
Στην 8η θέση με 15 βαθμούς παρέμεινε η Δόξα (πρώτη φετινή εντός έδρας ισοπαλία), ενώ ο Εθνικός που έφτασε τους 11 βαθμούς και έπιασε Ερμή και Πάφο παραμένει στην προτελευταία θέση και μπλεγμένος σε περιπέτειες. Για την ομάδα της Άχνας ήταν μόλις ο δεύτερος βαθμός μακριά από το Δασάκι.
 

Υπεροχή Εθνικού
Η ομάδα της Άχνας πατούσε καλύτερα από τη Δόξα στο γήπεδο και ήταν η ομάδα που ανέλαβε τον έλεγχο και την κυκλοφορία της μπάλας. Ο Εθνικός έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 7ο λεπτό όταν το ευθύβολο σουτ του Ιάκομπ εκτός περιοχής τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Νέγκρι. Η ομάδα του
Ντανίλο Ντόντσιτς απείλησε εκ νέου στο 37α όμως η τύχη της γύρισε ξανά την πλάτη. Έπειτα από κόρνερ του Κότο Παγές και σύγχυση στην περιοχή της Δόξας, η μπάλα στρώθηκε στο ύψος της μικρής περιοχής στον Ομπρεγκόν, ο οποίος πλάσαρε με την μπάλα να κτυπά στον συμπαίκτη του Γκριγκαλασβίλι λίγο πριν περάσει την γραμμή τέρματος και να καταλήγει έξω.   
 

Γκολ που κακώς μέτρησε
Η υπεροχή του Εθνικού συνεχίστηκε και απέδωσε καρπούς στο 39ο λεπτό. Ο Κότο Παγές ελίχθηκε από αριστερά σούταρε λίγο έξω από την περιοχη, η μπάλα κτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Νέγκρι και στην επαναφορά ο Ομπρεγκόν μόνος και ανενόχλητος έστειλε την μπά
λα στα δίκτυα για να κάνει το 0-1. Ο επιθετικός του Εθνικού ήταν σε εμφανής θέση οφσάιντ και το τέρμα κακώς μέτρησε.
 

Άμεση απάντηση
Δύο μόλις λεπτά αργότερα η Δόξα, στην πρώτη επίσκεψή της στην εστία του Μπογκατίνοφ κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Λόπεθ (δεύτερο φετινό τέρμα) να εκμεταλλεύεται το τραγικό λάθος του Σκοπιανού τερματοφύλακα, του οποίου έφυγε η μπάλα μέσα από τα χέρια σε γύρισμα του Φοφανά και με απλό πλασέ έφερε το παιχνίδι στα ίσα.
 
 
Χωρίς ευκαιρίες
Το δεύτεροo ημίχρονο κύλησε με τον Εθνικό να έχει την εδαφική υπεροχή και να είναι η ομάδα που απείλησε σε τρεις περιπτώσεις όμως ο Νέγκρι ήταν παρών και έσωσε την ομάδα της Κατωκοπιάς. 
 
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
Λούκας Χατζηλούκας
«Μια ομάδα υπήρχε στο γήπεδο. Ο Εθνικός ήταν καλύτερος και έπρεπε να νικήσει. Εμείς δεν παίξαμε καθόλου καλά. Μας έδωσε το βαθμό ο Νέγκρι, ο οποίος έκανε σωτήριες επεμβάσεις στο δεύτερο ημίχρονο. Ήταν σημαντική η απουσία του Καρλίτος όμως ένας παίκτης δεν είναι η ομάδα» ανέφερε εμφανώς προβληματισμένος ο κ. Χατζαηλούκας.  
 

Ντανίλο Ντόντσιτς 
«Όσο χαρούμενοι είμαστε με τον ένα βαθμό, είμαστε και λυπημένοι γιατί ήμασταν καλύτεροι στο δεύτερο ημίχρονο. Βρήκαμε πολλές ευκαιρίες και τελικά μάλλον χάσαμε δύο βαθμούς. Μπήκαμε πολύ καλά στο παιχνίδι, σκοράραμε πρώτοι, αλλά φάνηκε η πίεση που έχουμε λόγω της βαθμολογικής μας θέσης. Αφήσαμε τη Νέα Σαλαμίνα να κάνει το παιχνίδι της και κάναμε λάθη. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε καλό ποδόσφαιρο. Είχαμε τέσσερεις καλές ευκαιρίες, είχαμε τετ α τετ. Η ισοπαλία είναι δίκαιο αποτέλεσμα».
 

Δειτε Επισης

Ολοκληρώνεται με δύο αγώνες, η 10η αγωνιστική για τον Β΄ όμιλο του Πρωταθλήματος
Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο