Χ-αμένες κι οι δυο

Και το δεύτερο κυριακάτικο τοπικό ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής δεν ανέδειξε νικητή. Κατ’ ακρίβειαν το σενάριο σε «Τσίρειο» (Άρης-Απόλλων 2-2) και «Τάσος Μάρκου» (ΕΝΠ-Αγία Νάπα 2-2) ήταν σχεδόν πανομοιότυπο, αφού οι οικοδεσπότες προηγήθηκαν 2-0, αλλά οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τρόπο ν’ αντιδράσουν και να πάρουν την ισοπαλία. Ο βαθμός δεν επιτρέπει στη μεν Ένωση να κάνει το βαθμολογικό άλμα, στη δε Αγία Νάπα να ελπίζει πιο βάσιμα στην παραμονή, αφού έπειτα από 14 αγωνιστικές επιζητεί ακόμη το πρώτο της τρίποντο.
Σ’ ένα ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι κύλησε με εκατέρωθεν ευκαιρίες (18’ Φροξυλιάς / 14’ Γεωργίου, 23’ Άντολεκ) ως το 32’, όταν ο Φροξυλιάς με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ άνοιξε το σκορ για τους «βυσσινί».
Ως την ανάπαυλα η Αγία Νάπα απείλησε άλλη μια φορά (35’ Λαμπρόπουλος), όμως λίγα λεπτά μετά το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους δέχτηκε το 2-0, εκ νέου με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ, τούτη τη φορά από τον Μπάουβμαν (52’).
Οι οικοδεσπότες πίστεψαν πως κάπου εκεί το παιχνίδι είχε κριθεί και πως η αντίσταση των «πορτοκαλί» είχε οριστικά καμφθεί. Έμελλε να διαψευστούν: στο 56’ οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με τον Άντολεκ και στο 65’ ισοφάρισαν με τον Λαμπρόπουλο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε ολιγωρία του Μπόγιοβιτς, πήρε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή, πέρασε τον Κίττο και σε κενή εστία διαμόρφωσε το 2-2.

Από εκείνο το σημείο και η μετά η πρωτοβουλία των κινήσεων πέρασε ξανά στο Παραλίμνι, το οποίο όμως παρά τις ευκαιρίες του (77’ Μπάουβμαν, 86’ Ντίκσον) δεν κατόρθωσε να φτάσει στο γκολ της νίκης.
ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ (4-2-3-1): Αμπάρης - Πάρπας, Μπόγιοβιτς, Σίλβα, Βαλλιάνος - Μπάουβμαν, Κοσμά (46’ Μπούντιμιρ) - Παπαδόπουλος (46’ Βούκσεβιτς), Φροξυλιάς, φαν Ράνσμπεϊκ - Ντίκσον.
ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ (4-2-3-1): Κίττος - Μέρτακκας, Σκόπλιακ, Μαερκόσκι, Φίλγκεϊτ - Ρέινολντς (58’ Κατσής), Λαμπρόπουλος - Μάρκου (69’ Κατσιάτης), Άντολεκ, Γεωργίου - Μγκούνι.

 

Γιώργος Κοσμάς: «Έγινε ένα καλό παιχνίδι. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε ένα γρήγορο αντίπαλο. Όπως δουλέψαμε όλη την εβδομάδα, μπορέσαμε και κρατήσαμε μακριά την αντίπαλη ομάδα από το να δημιουργήσει φάσεις και ψάξαμε γκολ στην κόντρα. Είχαμε κάποια μακρινά σουτ που μπορούσαμε να βάλουμε κάποια γκολ. Ήρθε το γκολ από μια στατική φάση. Πηγαίνοντας στα αποδυτήρια είπα στα παιδιά να αφήσουν τα νεύρα, να μην χαλάσουν την τακτική και χτίζοντας μέσα από το δρόμο του παιχνιδιού, καταφέραμε να μπούμε στο παιχνίδι. Ο αντίπαλος και πάλι κατάφερε από στατική φάση να πάρει γκολ.
Κατάθεσαν ψυχή τα παιδιά στο γήπεδο, με πολλά τρεξίματα. Μέσα από καλές επιθετικές προσπάθειες καταφέραμε στο τέλος να ισοφαρίσουμε. Προς το τέλος ο αντίπαλος μας έκλεισε στην περιοχή μας, αλλά κινδυνέψαμε μόνο από κάποιες στατικές φάσεις. Πήραμε ένα βαθμό που θα μας βοηθήσει στην συνέχεια.
Κάθε ματς για εμάς είναι μια πρόκληση. Όσο δύσκολο και αν είναι για εμάς να κρατηθούμε στην κατηγορία, είμαστε υποχρεωμένοι να δίνουμε τα πάντα ευελπιστώντας πως θα πάρουμε τα αποτελέσματα εκείνα που θα μας επιστρέψουν να ορθοποδήσουμε και να κυνηγήσουμε τις άλλες ομάδες. Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου για τον βαθμό που πήραν σήμερα».

Ρόνι βαν Χενέουχντεν: «Την περασμένη βδομάδα κάποιος άλλος έδωσε δώρο στον αντίπαλο, τώρα δώσαμε εμείς. Ο ένας βαθμός δεν ήταν ο στόχος μας σήμερα. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε την κατοχή, αλλά το λάθος μας ήταν ότι παίζαμε πολύ με παράλληλες μπαλιές και όχι με κάθετες και σε κάποιες περιπτώσεις δεχθήκαμε κάποιες επικίνδυνες αντεπιθέσεις. Μετά είχαμε την τύχη, η απόφαση του διαιτητή ήταν υπέρ μας και με το φάουλ προηγηθήκαμε 1-0. Στο ημίχρονο κάναμε δυο αλλαγές, για να έχουμε περισσότερη επιθετική ισχύ και κάθετες μπαλιές. Το καταφέραμε και κάναμε το 2-0. Μετά το 2-0 σε μια στιγμή αποδιοργάνωσης ο αντίπαλος μείωσε πολύ γρήγορα. Χαλάσαμε το παιχνίδι κατοχής, προσπαθήσαμε να παίξουμε γρήγορα και με ένα λάθος που κάναμε, δεχθήκαμε την ισοφάριση. Δουλεύουμε τέσσερις βδομάδες μαζί, συνεχίζουμε και προσπαθούμε να παίζουμε καλά. Δεν είμαι ικανοποιημένος με τα λάθη που κάναμε και τον τρόπο που παίξαμε στα τελευταία 25 λεπτά»


 

 

 

 

Δειτε Επισης

Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»
ΒΙΝΤΕΟ: Ανακοίνωσε το νέο του προπονητή ο ΑΣΙΛ
Τέλος από την Ανόρθωση ο Σέρχιο Τεχέρα
Οι 18 υποψηφιότητες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Το μήνυμα βουλευτή για την ιστορική πρόκριση της Πάφου στον τελικό
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστική στο δεύτερο γκρουπ
Ο διαιτητής στο ντέρμπι Ομόνοια 29ης Μαΐου-Ομόνοια Αραδίππου
Ορίστηκαν οι διαιτητές των αγώνων της Παρασκευής
«Δυστυχώς η εσωστρέφεια είναι σε τέτοιο βαθμό, που δεν επέτρεψε να κάνουμε αυτά που θέλαμε»