Τα είχε όλα, εκτός από νικητή!

Τέσσερα τέρματα, ακόμη περισσότερες ευκαιρίες (και σωτήριες αποκρούσεις), μια αποβολή και μια εμπνευσμένη αλλαγή «σφράγισαν» το ντέρμπι της Λεμεσού, ανάμεσα σε Άρη και Απόλλωνα, στο «Τσίρειο». Το τελικό αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο ένεκα της αποτελεσματικότητας των οικοδεσποτών και της μαχητικότητας των φιλοξενουμένων, αφήνει ωστόσο ανικανοποίητους τους δύο συμπολίτες, αφού η μεν «ελαφρά ταξιαρχία» απώλεσε την ευκαιρία να κάνει ένα σημαντικότατο βήμα για την πρόωρη εξασφάλιση της παραμονής, οι δε «γαλάζιοι» απομακρύνθηκαν από το δίδυμο της κορυφής.
Το πρώτο ημίχρονο ανήκε στον Απόλλωνα, ο οποίος -δίχως να εντυπωσιάζει- ήλεγχε το ρυθμό και ήταν πιο κοντά στην επίτευξη τέρματος. Μ’ εξαίρεση μια κεφαλιά του Στογιάνοβιτς (36’) που πέρασε άουτ, όλες οι υπόλοιπες επικίνδυνες τελικές του Απόλλωνα εξουδετερώθηκαν από τον Νουρεντινόσκι (13’ Σατσέτι, 40’ Μέζγκα, 45+2’ Στογιάνοβιτς). Στη φάση του 40’ το κακό για τους φιλοξενούμενους, αφού στην εξέλιξη της φάσης ο Μέζγκα χρησιμοποίησε το χέρι για να ελέγξει πάσα του Γκιέ Γκιέ και αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα αφήνοντας την ομάδα του με αριθμητικό μειονέκτημα.

Το επόμενο χτύπημα για την ομάδα του Πέδρο Εμάνουελ ήλθε λίγο μετά την έναρξη της επανάληψης: στο 52’ από σέντρα του Ευσταθίου ο Μαραγκουδάκης στο δεύτερο δοκάρι νίκησε με επιτόπιο άλμα τον Ελίζιο και με κεφαλιά «κάρφωσε» την μπάλα στα δίχτυα του Βάλε συμπληρώνοντας μισή ντουζίνα τερμάτων στο τρέχον πρωτάθλημα.

Λίγο αργότερα, σε αντεπίθεση των γηπεδούχων, ο Αουρέλιο είδε εκτός περιοχής τον Βάλε κι επιχείρησε να τον νικήσει με μακρινή λόμπα, η οποία όμως πέρασε άουτ (59’). Το 2-0 ήλθε στο 76’, όταν από γύρισμα του Μαραγκουδάκη ο Ευσταθίου έδωσε κεφαλιά-ασίστ για τον νεοεισελθόντα Γκονσάλες που αμαρκάριστος από κοντινή απόσταση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (σ.σ. δεύτερο τέρμα του στη σεζόν).

Η αντεπίθεση του Απόλλωνα ξεκίνησε από το 80’, όταν ο Νουρεντινόσκι εξουδετέρωσε δύσκολα στη γωνία του σουτ του Στογιάνοβιτς. Στο 86’ ο νεοεισελθών Κολοκούδιας κέρδισε (από τον Μποργκ) πέναλτι, το οποίο αξιοποίησε ο ίδιος για το 2-1 (σ.σ. πρώτο τέρμα του στην τρέχουσα περίοδο), στο 89’ από εκτέλεση φάουλ του ντα Σίλβα η κεφαλιά του Ελίζιο πέρασε ελάχιστα άουτ, αλλά στο 93’ από εκτέλεση φάουλ του ντα Σίλβα ο Κολοκούδιας εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία απομάκρυνσης της μπάλας και σχεδόν εξ επαφής διαμόρφωσε το 2-2 (σ.σ. δεύτερο τέρμα του στο πρωτάθλημα). Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Άρης είχε την ευκαιρία για το γκολ της νίκης, όμως ο Βάλε βγήκε νικητής στο τετ α τετ με τον Αουρέλιο.

ΑΡΗΣ (4-2-3-1): Νουρεντινόσκι - Χριστοφόρου, Μποργκ, Ρέις, Ευσταθίου - Χαραλάμπους, Αουρέλιο - Μαραγκουδάκης, Παναγή (83’ Ράντι), Αντωνίου (27’ Κυριάκου) - Μπόνιφεϊς (63’ Γκονσάλες).
ΑΠΟΛΛΩΝ (4-1-4-1): Βάλε - Πέδρο, Αγγελή, Ελίζιο, Βασιλείου - Σατσέτι (87’ Σλάβτσεφ) - Μέζγκα, ντα Σίλβα, Στογιάνοβιτς, Πίττας (64’ Κολοκούδιας) - Γκιέ Γκιέ.

 

Πέδρο Εμάνουελ: «Ήταν ένα παιχνίδι που θες να δεις ως φίλαθλος. Καμιά ομάδα δεν είναι ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα, αλλά ο αγώνας είχε ένταση μέχρι το τέλος. Στο πρώτο ημίχρονο δεν παίξαμε καλά, ο Άρης μας δημιούργησε προβλήματα. Μας δημιούργησε, όμως, ακόμα περισσότερα η κόκκινη κάρτα. Προσπαθήσαμε να κάνουμε προσαρμογές, για να συνεχίσουμε να έχουμε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεχθήκαμε δύο γκολ, κάτι που έδωσε πλεονέκτημα στον Άρη. Εκεί έρχεται το κομμάτι που θέλω να επικεντρωθώ. Μόνο μια μεγάλη ομάδα με μεγάλους παίκτες, το παλεύει μέχρι το τέλους. Να είσαι πίσω 2-0 και να είσαι με δέκα παίκτες και να σκοράρεις δυο γκολ μετά το 86’, σημαίνει είσαι μεγάλη ομάδα. Θέλω να εκφράσω το σεβασμό μου προς τους παίκτες. Θα μπορούσαμε να χάσουμε στο τέλος, αλλά και πάλι θα ήμουν χαρούμενος, γιατί αυτή η απόδοση της ομάδας είναι αυτό, στο οποίο πιστεύω και θέλω. Για να τελειώσω, θέλω να πω πως ήρθαμε για το τρίποντο, πήραμε ένα βαθμό και θα φανεί στο τέλος, αν είναι πολύτιμος. Είχαμε περισσότερη κατοχή, κόρνερ, τα πάντα, αλλά δεν έφτασε. Ξέραμε πόσο καλή ομάδα είναι ο Άρης στις στημένες φάσεις. Αυτό είναι το παιχνίδι. Το να παίζεις για 52-53 λεπτά με παίκτη λιγότερο είναι δύσκολο και στο τέλος πήραμε τον ένα βαθμό».

Έουγκεν Νεάγκοε: «Ήταν όμορφος αγώνας, πραγματικό ντέρμπι. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να κρατήσουμε τη νίκη και στο τέλος χάσαμε δύο βαθμούς που τους είχαμε στο χέρι. Μετά το 2-0 θα μπορούσαμε να τελειώσουμε το παιχνίδι με ένα τρίτο γκολ, αλλά τα λάθη είναι μέρος του ποδοσφαίρου. Είναι ένα δύσκολο βράδυ για μας και τους παίκτες μου. Φοβηθήκαμε μια μεγάλη νίκη απέναντι σε ένα μεγάλο αντίπαλο, γιατί μετά το προβάδισμά μας δεν κρατήσαμε την μπάλα όπως έπρεπε. Οι παίκτες μου δεν το πίστεψαν, όταν προηγήθηκαν με 2-0. Ο Απόλλωνας είναι μια μεγάλη ομάδα με σπουδαίους και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Προετοιμαστήκαμε κατάλληλα γι’ αυτό το παιχνίδι, όπως και στα άλλα  ματς με Ομόνοια και Ανόρθωση».
 

 

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Η θέση της Πάφου για το αίτημα στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού-«Κάθε ομάδα θα το έκανε»
Σπιλέφσκι: Στην Κύπρο μόλις ανοίξω το στόμα μου, μπαμ κόκκινη
Η επίσημη θέση της Ομόνοιας για το ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ-«Ευχόμαστε ο κόσμος μας να νιώσει ξανά τη χαρά»
Η ανάλυση της ΚΟΠ για τα πέναλτι που κέρδισαν ΑΠΟΕΛ, Απόλλων και Πάφος
Ζητά την άμεση παραίτηση του Φοίβου Βάκη η Apollon Ladies
Αποζημιώνεται ο Καραβίδας από τη FIFA για το... στήσιμο από τον Ουάρντα με 150.000 ευρώ
Στο μικροσκόπιο της Επ. Δεοντολογίας τρεις αγώνες που ενδέχεται να ήταν προσυνεννοημένοι
Κούρης και Σπάρτακος διεκδικούν το τρόπαιο του Κυπέλλου Μικρών Κατηγοριών
Πήρε το διπλό κόντρα στην ΑΕΖ και ακόμη ελπίζει η Δόξα
Πέτυχαν από τρία γκολ Εθνικός και Απόλλωνας και μοιράστηκαν από ένα βαθμό