Ανόρθωση: Δεν έρχεται πρωτάθλημα με τον σταυρό στο χέρι

Θα μπορούσαν να γραφτούν θριαμβολογίες μετά το διπλό της Ανόρθωσης επί της ΑΕΛ. Η «Κυρία» απέδειξε ξανά ότι διαθέτει ποιότητα και ποδοσφαιριστές με προσωπικότητα. Γι’ αυτό άλλωστε είναι στην κορυφή της βαθμολογίας. Το εξαιρετικό τακουνάκι του Ζοάο Βίκτορ που χάρισε στην ομάδα της Αμμοχώστου το τρίποντο, αρκεί από μόνο του για να «απογειώσει» τους φίλους της Ανόρθωσης.
 

Η ομάδα του Αντρέ Πάους θυμίζω ότι είναι αήττητη εντός αγωνιστικών χώρων (η μοναδική της ήττα είναι από τον Απόλλωνα στα χαρτιά) μετρά πέντε νίκες σε εφτά εξορμήσεις μακριά από το «Αντώνης Παπαδόπουλος» πετυχαίνοντας σπουδαία διπλά, διατήρησε ανέπαφη την εστία της για έβδομη φορά σε 13 παιχνίδια (δεν υπολογίζεται ο αγώνα με τον Απόλλωνα) και δείχνει ότι έχει το «μέταλλο» για να διεκδικήσει πολλά περισσότερα απ’ ότι η έξοδος στην Ευρώπη που ήταν και ο πρωταρχικός στόχος που τέθηκε.
 

Την «σφυροκοπούν»
«Το σημαντικό στο ποδόσφαιρο είναι να κερδίζεις», ανέφερε στο τέλος του αγώνα ο τεχνικός της Ανόρθωσης Αντρέ Πάους και δεν μπορεί κανείς να τον αμφισβητήσει. Όσο η ομάδα του κερδίζει- η νίκη επί της ΑΕΛ ήταν η 4η συνεχόμενη και 10η φετινή- όχι μόνο θα πλησιάζει ακόμη περισσότερο τον στόχο της εξασφάλισης ευρωπαϊκού εισιτηρίου, αλλά θα βρίσκεται γερά στο κόλπο της διεκδίκησης του πρωταθλήματος.
 
Αυτό που πρέπει όμως να προβληματίσει πάρα πολύ τον Ολλανδό προπονητή, είναι ότι η Ανόρθωση δέχεται σωρεία ευκαιριών από τον εκάστοτε αντίπαλό της. Κόντρα στην καλύτερη φετινή ΑΕΛ, η οποία παρουσιάστηκε ανεβασμένη μετά τη νίκη επί της Ομόνοιας, η ομάδα της Αμμοχώστου κινδύνεψε αρκετές φορές και χρειάστηκε την τύχη (δοκάρι Σαρδινέρο), την αστοχία των ποδοσφαιριστών του Μάκη Χάβου και τον Κόπριβετς για ν’ αποδράσει με το διπλό.
 

Τα δοκίμασε όλα ο Πάους
Ο Αντρέ Πάους έκανε τα πάντα για να «δέσει» τη μεσοαμυντική του γραμμή, ρισκάροντας μάλιστα την επιθετικότητα της ομάδας του. Άλλαξε τους ανασταλτικούς του μέσους (καθιέρωσε δίδυμο Μαϊσουράντζε-Αμπουρτζάνια) αφήνοντας στον πάγκο έναν από τους ποιοτικότερους μέσους του πρωταθλήματος (Πελέ). Κράτησε στον πάγκο τον «τεμπέλη» Ορλάντι, ώστε οι ακραίοι επιθετικοί να δίνουν περισσότερες βοήθειες στα μπακ, από τους οποίους επιλέγει τους καλύτερους στα ανασταλτικά καθήκοντα (π.χ Σβεσλέν αντί Νούχου).
 
Τα εφτά γκολ παθητικό (τόσα δέχθηκε εντός γηπέδων), καθιστούν την Ανόρθωση δεύτερη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, ωστόσο μόνο αν εθελοτυφλεί κάποιος δεν θα διακρίνει το πρόβλημα της «Κυρίας» στο να κρατήσει τους αντιπάλους μακριά από την εστία του Κόπριβετς. Η ποιότητα της φετινής Ανόρθωσης είναι πολύ περισσότερη απ’ όσα παρουσίασε μέχρι στιγμής στο γήπεδο.
 

Πολυτιμότερος ο Κόπριβετς
Η Ανόρθωση έχει πλειάδα ποιοτικών ποδοσφαιριστών που την οδηγούν από επιτυχία σε επιτυχία, χάρη σε προσωπικές τους εμπνεύσεις. Μαρτίνες, Βίκτορ, Ντλοβού, Πελέ είναι μερικοί από αυτούς που έδωσαν βαθμούς στην «Κυρία». Όμως το γεγονός ότι πολυτιμότερος όλων στην ομάδα της Αμμοχώστου, στις 14 αγωνιστικές που παίχθηκε ποδόσφαιρο, είναι ο Γιάν Κόπριβετς λέει πολλά.
 
Ο Σλοβένος τερματοφύλακας της Ανόρθωσης είναι ο άνθρωπος στον οποίο θα πρέπει να πιστωθει η περισσότερη συνεισφορά. Έσωσε την ομάδα του ουκ ολίγες φορές σε αρκετές αναμετρήσεις, ενώ και στον αγώνα με την ΑΕΛ είπε «όχι» σε 3-4 περιπτώσεις που οι «γαλαζοκίτρινοι» απείλησαν την εστία του.
 

Δειτε Επισης

Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»
ΒΙΝΤΕΟ: Ανακοίνωσε το νέο του προπονητή ο ΑΣΙΛ
Τέλος από την Ανόρθωση ο Σέρχιο Τεχέρα
Οι 18 υποψηφιότητες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Το μήνυμα βουλευτή για την ιστορική πρόκριση της Πάφου στον τελικό
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστική στο δεύτερο γκρουπ
Ο διαιτητής στο ντέρμπι Ομόνοια 29ης Μαΐου-Ομόνοια Αραδίππου
Ορίστηκαν οι διαιτητές των αγώνων της Παρασκευής