Ναυάγησε του Σούστερ στην Εθνική Ελλάδος

Ο Μπερντ Σούστερ έγινε προπονητής της Εθνικής για περίπου... μισή ώρα, εν συνεχεία ακυρώθηκε η συμφωνία και πλέον η Εθνική κοιτάζει από την αρχή την διαδικασία να φέρει κόουτς για την άκρη του πάγκου της. Η επόμενη μέρα στο γαλανόλευκο στρατόπεδο.

Κάθε φορά νομίζεις ότι δεν υπάρχει πιο κάτω και έρχεται η σκληρή πραγματικότητα για να σε διαψεύσει. Τα όσα συμβαίνουν στην Εθνική ομάδα τους τελευταίους 15 μήνες δεν έχουν προηγούμενο και δεν είναι μονάχα η αγωνιστική καθίζηση, που έχει φέρει την ομάδα σε επίπεδα που είχαμε ξεχάσει για μια δεκαετία, αλλά και εκτός αγωνιστικών χώρων συμβαίνουν πράγματα που είναι εκτός λογικής.

Αφού... ξεπεραστεί ως γεγονός ότι έχουν καθίσει ήδη τρεις άνθρωποι στον πάγκο σε αυτά τα (καταρεμένα) προκριματικά του EURO 2016, όπου ακόμα η γαλανόλευκη αναζητά την πρώτη της νίκη, έτσι για την τιμή των όπλων και για να έχει να λέει ότι κάποια αντίπαλη ομάδα έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι από το γήπεδο και όχι η ίδια, φτάνουμε στο φιάσκο με τον Μπερντ Σούστερ.

Μέσα σε ένα... μισάωρο ουσιαστικά υπήρξε αλλαγή δεδομένων και μια διαφαινόμενη συμφωνία για δυο χρόνια, μετατράπηκε σε ακύρωση. Τι και αν ο Γιώργος Γκιρτζίκης τα είπε μαζί του για 2,5 ώρες την Τρίτη (30/9) και αναλύθηκαν εκτενώς όλες οι πτυχές της συνεργασίας τους. Μεταξύ αυτών βέβαια και το θέμα των συνεργατών του Γερμανού κόουτς, όπως τον Κώστα Τσάνα, τον οποίο η ΕΠΟ θέλει στο πλάι του νέου εκλέκτορα.

Σήμερα (30/), η πλευρά του Σούστερ ενημέρωσε ότι διαφωνούσε στο θέμα του βοηθού και ήθελε τον Γιώτη Σταματόπουλο. Για την Ομοσπονδία το θέμα αυτό αποτελούσε "κόκκινη γραμμή" και δεν δίστασε να τινάξει το deal στον αέρα και να βρεθεί ξανά... ακέφαλη. Επομένως, πάει περίπατο και το χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί από τον ίδιο τον Γιώργο Γκιρτζίκη, ο οποίος είχε πει πως τέλος του μήνα η Εθνική θα είχε προπονητή. Αμ δε...
Φτου και απ' την αρχή, λοιπόν. Η ΕΠΟ κοιτάζει πλέον τις εναλλακτικές επιλογές που έχει. Ήδη ο Γιώργος Γκιρτζίκης έχει κάνει ραντεβού με άλλους προπονητές, αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί χθες μετά την συνάντηση που είχε με τον Σταύρο Κοντονή πως θα τα έλεγε και με δεύτερο κόουτς και δεν θα έμενε στον Σούστερ. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι μια διαδικασία που δεν θα τραβήξει ακόμα, αφού η υπόθεση... μετατίθεται για πιο πίσω. Και έχει ο Θεός...
 
Αντιλαμβάνεται κάποιος πως θα πρέπει να γίνουν εκ νέου συναντήσεις, να τεθούν επί τάπητος όλα τα θέματα και να παρθούν οριστικές και αμετάκλητες αποφάσεις, που δεν θα ακυρώνονται ύστερα από λίγο, εκθέτοντας και την ίδια την Ομοσπονδία, η οποία επέρριψε τις ευθύνες στον ίδιο τον Μπερντ Σούστερ για αθέτηση συμφωνίας και αλλαγής των όρων που είχαν αποφασιστεί. Ενδιαφέρον βέβαια θα είχε να ακουστεί και η δική του άποψη για όσα συνέβησαν.
Το θέμα είναι όμως ότι όλα τα πληρώνει η Εθνική, που δε λέει να σηκώσει κεφάλι και να βρει ηρεμία. Οι προπονητές αλλάζουν, τα αποτελέσματα παραμένουν αρνητικά, η ηρεμία αποτελεί λέξη-ανέκδοτο στον Άγιο Κοσμά και το ένα λάθος διαδέχεται το άλλο, χωρίς απαραίτητα να φταίει πάντα ένας. Σε μια τελική όμως, το αποτέλεσμα δεν αλλάζει. Προπονητής δεν έχει βρεθεί ακόμα και αυτό μετράει.
 


Δειτε Επισης

Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Κεκλεισμένων των θυρών ο τελικός κυπέλλου στην Ελλάδα στο Πανθεσσαλικό
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Το μήνυμα του Κουρμπέλη μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας-«Πονέσαμε πολύ...»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Γιακουμάκης: Δέχτηκα άπειρες... ευχές, με καταρράκωσε που δεν κράτησα την υπόσχεση στην οικογένειά μου
Εξαιρετικά δύσκολη η παραμονή του Πογιέτ στον πάγκο της Ελλάδας
Σύσκεψη στην ΕΠΟ για τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό με Μπέο, Αλαφούζο, Καρυπίδη
Λουτσέσκου: Ποιητής του ποδοσφαίρου ο Κωνσταντέλιας