Θρίαμβος για Πόρτο, Ολυμπιακό και Μπαρτσελόνα (όλα τα βίντεο)

Το γκολ που πέτυχαν οι Κυριάκος Παπαδόπουλος και Βασίλης Τοροσίδης δεν στάθηκαν αρκετά για να δώσουν κέρδος σε Λεβερκούζεν και Ρόμα. Οι ομάδες τους έχασαν από Μπαρτσελόνα (2-1) και Μπάτε (3-2) αντίστοιχα. Από εκεί και πέρα, η Πόρτο νίκησε την παραπαίουσα Τσέλσι ενώ σημαντικά διπλά σημείωσαν οι Ντιναμό Κιέβου και Βαλένθια. Σημαντική νίκη για Ζενίτ.

ΠΕΜΠΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Σαν βόλτα στο πάρκο…

Για 80 λεπτά η Μπαρτσελόνα άφηνε τη Λεβερκούζεν να πιστεύει στο «διπλό» και σε δυο λεπτά ανέτρεψε το σκορ, νικώντας 2-1 – Βόμβα της ΜΠΑΤΕ, 3-2 τη Ρόμα!

Σαδιστική μπορεί να χαρακτηριστεί η νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Λεβερκούζεν με 2-1 στο «Καμπ Νόου». Οι Καταλανοί βρέθηκε από νωρίς να κυνηγάνε το σκορ καθώς στο 22ο λεπτό ο Κυριάκος Παπαδόπουλος με κοντινή κεφαλιά έδωσε προβάδισμα στις «ασπιρίνες»!

Μέχρι το 80ο λεπτό η Μπάρτσα προσπαθούσε χωρίς τον Μέσι και βρήκε νέο ήρωα στο πρόσωπο του Σέρτζι Ρομπέρτο ο οποίος στο 80ο λεπτό με κοντινή προβολή ισοφάρισε και στην επόμενη φάση ο Λουίς Σουάρες με απίστευτο σουτ έδωσε στην ομάδα του τη μεγάλη νίκη!
 


«Σφαλιάρα» για Ρόμα
Μετά την ήττα της πρεμιέρας από τη Μπαρτσελόνα η Ρόμα γνώρισε νέα ήττα, αυτή τη φορά στο Μπόρισοφ από τη ΜΠΑΤΕ με 3-2! Μάλιστα, οι γηπεδούχοι προηγούνταν 3-0 στο 30ο λεπτό του αγώνα χάρη στα τέρματα των Στάσεβιτς (8’) και Μλαντένοβιτς (12’, 30’)!

Στο δεύτερο μέρος οι Ρωμαίοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και μείωσαν με τον Ζερβίνιο στο 66’, ενώ «μπήκαν» ξανά στο ματς με κοντινό σουτ του Τοροσίδη στο 82’. Παρόλα αυτά η ΜΠΑΤΕ κράτησε το 3-2 και πανηγύρισε μια πολύ σημαντική νίκη!

ΕΚΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Με τη φόρα του «Λέβα»

«Φωτιά» έχει πάρει ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και οδηγεί τη Μπάγερν Μονάχου σε κάθε… μέτωπο! Με χατ-τρικ του Πολωνού επιθετικού οι Βαυαροί έκαναν επίδειξη δύναμης απέναντι στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ την οποία διέλυσαν 5-0 στο Μόναχο.

Στο 13ο λεπτό του αγώνα ο Ντάγκλας Κόστα «άνοιξε» το σκορ για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, για να ακολουθήσει το πρώτο γκολ του Λεβαντόφσκι στο 21’. Στο 25’ ο Γκέτσε ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 και ο «Λέβα» με το δεύτερο τέρμα του στο ματς στο 28’ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Μπάγερν, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα στο 55’. Κάπως έτσι ο Λεβαντόφσκι έφτασε τα 26 γκολ στο ChampionsLeagueσε 42 ματς. Η Μπάγερν μετά το 55’ έκανε συντήρηση δυνάμεων καθώς προετοιμάζεται ήδη για το ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής με τη Ντόρτμουντ στο Μόναχο.

«Γκρέμισε» το Emirates! 
Ιστορική εμφάνιση και νίκη του Ολυμπιακού στο Λονδίνο όπου κοίταξε στα μάτια την Άρσεναλ και νικώντας τη 3-2 πανηγύρισε την πρώτη νίκη του επί αγγλικού εδάφους!!!

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εξαιρετικοί στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, καθώς έκλεισαν τους… διαδρόμους προς την εστία του Ρομπέρτο, χτύπησαν… αρχικά με τον Πάρντο στο 33’ και εν συνεχεία με τον Φορτούνη (40’), είχαν σωστή αντίδραση και στις δύο περιπτώσεις που οι Λονδρέζοι έφεραν το ματς στα ίσια με τον Γουόλκοτ (35’) και Σάντσες (65’) και με το πρώτο επίσημο τέρμα του Φινμπόγκασον στο 67’ πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη στους φετινούς ομίλους του Champions League και έκαναν σημαντικό… βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση, μια και στο Μόναχο, η Μπάγερν Μονάχου διέλυσε 5-ο την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Αυτό ήταν το πρώτο «διπλό» του Ολυμπιακού στο «Νησί» μετά από 12 συνεχόμενες ήττες και πλέον, η ομάδα του Πειραιά είναι στην δεύτερη θέση του ομίλου με 3 βαθμούς, όσους έχουν και οι Κροάτες και 3 πίσω από τους Βαυαρούς, την στιγμή που οι Λονδρέζοι βρίσκονται στην τελευταία θέση χωρίς συγκομιδή βαθμών. Τα επόμενα δύο ματς των «ερυθρόλευκων» με την ομάδα του Πάουλο Μασάντο, αρχικά στο Ζάγκρεμπ και μετά στο «Γ. Καραϊσκάκης» θα κρίνουν σε πολύ την πορεία των Νταμπλούχων στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, τη στιγμή που το «συγκρότημα» του Αρσέν Βενγκέρ θα αντιμετωπίσει την Μπάγερν Μονάχου για την 3η και 4η αγωνιστική των ομίλων.


ΕΒΔΟΜΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Νέο σοκ για την Τσέλσι 

Από το κακό στο χειρότερο πάνε οι Πρωταθλητές Αγγλίας και στο «Ντραγκάο» γνώρισαν νέα ήττα με 2-1 από την Πόρτο!

 Ο Ζοζέ Μουρίνιο είδε τους ποδοσφαιριστές του να απογοητεύουν και πάλι, με τον Άντρε στο 39’ να δίνει προβάδισμα στους «δράκους». Το τέρμα του Γουίλιαν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους έδωσε ελπίδες στους Λονδρέζους αλλά ο Μαϊκόν στο 52’ χάρισε τη νίκη στην Πόρτο!

ΠΟΡΤΟ: Κασίγιας, Μάξι Περέιρα, Μάρτινς Ίντι, Μαϊκόν, Μαρκάνο, Νέβες (78’ Εβάνδρο), Μπραχίμι (86’ Οσβάλδο), Αντρέ (80’ Λαγιούν), Ντανίλο, Ιμπουλά, Αμπουμπακάρ.

ΤΣΕΛΣΙ: Μπέγκοβιτς, Ιβάνοβιτς, Αθπιλικουέτα, Ζουμά, Κέιχιλ, Ραμίρες (73’ Μάτιτ), Μίκελ (62’ Αζάρ), Σεσκ, Γουίλιαν, Πέδρο (73’ Κένεντι), Ντιέγκο Κόστα.

Φουριόζα η Ντιναμό

Χωρίς να αντιμετωπίσει προβλήματα η Ντιναμό Κιέβου «άλωσε» το Τελ Αβίβ, επικρατώντας 2-0 της Μακάμπι. Μόλις στο 4ο λεπτό ο Γιαρμολένκο «άνοιξε» το σκορ και στο 50’ ο Μοράες «σφράγισε» τη νίκη της Ντιναμό.

ΜΑΚΑΜΠΙ: Ραΐκοβιτς, Ντάσα, Τίμπι, Μπεν Χαΐμ Ι, Άλμπερμαν, Ζάχαβι, Ρικάν, Βερμούτ (79’ Μίχα), Μίτροβιτς (61’ Ιτζάκι), Πέρετζ, Μπεν Μπασάτ (46’ Μπεν Χαΐμ ΙΙ)

ΝΤΙΝΑΜΟ: Σοβκόβσκι, Ντανίλο Σίλβα, Κασερίντι, Ντράγκοβιτς, Βελόσο (69’ Μπουγιαλσκί), Αντούνιες, Σίντορτσουκ, Ριμπάλκα, Γκονζάλες (78’ Βίντα), Γιαρμολένκο, Μοράες (81’ Κράβετς).


ΟΓΔΟΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Αλάνθαστη η Ζενίτ 

Σαφές προβάδισμα πρόκρισης και πρωτιάς από τη δεύτερη αγωνιστική πήρε η Ζενίτ επικρατώντας 2-1 της Γάνδης, ενώ η Βαλένθια «άλωσε» το «Ζερλάν», επικρατώντας 1-0 της Λιόν.

Οι «νυχτερίδες» επιβεβαίωσαν τον ρόλο του φαβορί που είχαν στο ματς και χάρη σε τέρμα του Φεγκουλί στο 42’ πήραν τους πρώτους τους βαθμούς στο φετινό ChampionsLeague, κρατώντας το προβάδισμά τους μέχρι τέλους.

ΖΕΝΙΤ: Κερζάκοβ, Λόμπερτς (62’ Νέτο), Ανιούκοβ, Σμολνίκοβ, Γκαράι, Ντάνι, Σατόβ (88’ Ριαζάντσεβ), Γκαρσία, Βίτσελ, Χουλκ, Ντζιούμπα (72’ Γιουσούποβ)

ΓΑΝΔΗ: Σελς, Μίτροβιτς, Ραφίνια (89’ Κουλιμπαλί), Ασαρέ, Νίλσεν, Ματόν (84’ Ραμάν), Νέτο, Κουμς, Σαΐεφ, Μιλίσεβιτς (80’ Πέντερσεν), Ντεπουάτρ.

Στην Αγία Πετρούπολη η Ζενίτ χρειάστηκε να παλέψει περισσότερο από όσο περίμενε κόντρα στη Γάνδη, επικράτησε όμως 2-1. Στο 35ο λεπτό ο Τζιούμπα «άνοιξε» το σκορ και συνέχισε να σκοράρει με εντυπωσιακό ρυθμό, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 56’ με τον Ματόν. Δυστυχώς για τη Γάνδη η Ζενίτ ήταν πολύ καλύτερη και στο 67’ ο Σάτοφ χάρισε τους γηπεδούχους τη δεύτερη νίκη τους σε ισάριθμα ματς.

ΛΙΟΝ: Λόπες, Μπίσεβατς, Μορέλ (78’ Γκεζάλ), Ζαλέ, Τολισό, Ουμτιτί, Καλουλού, Γκοναλον, Νταρντέρ (43’ Φερί), Λακαζέτ (74’ Μποβέ), Βαλμπουενά

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Χάουμε Ντομενέκ, Κανσέλο, Ορμπάν, Μουστάφι, Αμπντενούρ (59’Σάντος), Παρέχο, Φεγκουλί, Πέρες (84’ Ντανίλο), Φουέγο, Νεγρέδο (71’ Ροδρίγο), Πιάτι.  
 

Δειτε Επισης

Νέες κατηγορίες που έχουν να κάνουν με παράνομο στοιχηματισμό για τον ήδη τιμωρημένο Τονάλι
Το είδωλο της Αγγλίας που άνοιξε τον δρόμο για το ποδόσφαιρο γυναικών κρεμάει τα παπούτσια της
Ο Ντάνι Άλβες διοργάνωσε πάρτι μετά την αποφυλάκιση του για τα γενέθλια του πατέρα του
Ρούντιγκερ για την σύνδεση του με τον ISIS-«Δεν επιτρέπω να με χαρακτηρίζουν ισλαμιστή»
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Ο Ράτκλιφ... έχρισε τον Γκαρνάτσο ηγέτη του μέλλοντος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Απασφάλισε κατά των Άλβες και Ρομπίνιο ο Φελίπε Μέλο-«Αν το έκαναν στην κόρη μου, δεν νομίζω να ήμουν εδώ»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Μπλεξίματα για τον Ρίντιγκερ-Toν συνδέουν με την τρομοκρατική οργάνωση ISIS
Θέα στον Τάμεση, σεφ με αστέρια Michelin και πισίνα-Ο νέος χώρος φιλοξενίας στο γήπεδο της Φούλαμ προκαλεί ίλιγγο