Ο πόλεμος στο Κόσοβο, η ζωή στην Αυστρία και οι διχασμένοι οπαδοί της Σέφιλντ

Ο Άντχε Νούχιου, είναι ο εκλεκτός του ΑΠΟΕΛ για την επιθετική γραμμή, με τους γαλαζοκίτρινους να καταβάλλουν προσπάθειες, ώστε ο ποδοσφαιριστής να έρθει όσο το δυνατόν πιο σύντομα στην Κύπρο, για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του.
 
Καταγόμενος από το Κόσοβο, ο Νούχιου πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια, αφού βίωσε στο πετσί του τον πόλεμο, ενώ σε ηλικία εννέα ετών μετανάστευσε με τους γονείς του στην Αυστρία, ώστε να γλυτώσουν από τη φρίκη του πολέμου.
 
Ο 30χρονος στράικερ, σε συνέντευξή του στο football365.gr, περιέγραψε την κατάσταση μετά την μετακόμιση της οικογένειας του στην Αυστρία…
 
«Αυτό που συνέβη στο Κοσσυφοπέδιο ήταν τόσο τρομερό. Η οικογένειά μου και εγώ καταφέραμε να ξεφύγουμε από τη χώρα, αλλά όχι όλοι. Κάποιοι έμειναν πίσω».Πήγαμε στην Αυστρία. Όταν πας από μια χώρα σε άλλη, δεν είναι καθόλου εύκολο».
 
Ο Νούχιου πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια εκεί, αφού οι γονείς του έπρεπε να εργαστούν πολύ σκληρά για να επιβιώσει η οικογένεια του και να είναι ευτυχισμένοι. «Οι γονείς μου ήθελαν να είμαι καλός στο σχολείο, αλλά εγώ αγαπούσα το ποδόσφαιρο. Δεν θα μπορούσα να πετύχω, χωρίς την οικογένειά μου. Η μαμά μου έκανε δύο δουλειές, ο μπαμπάς μου το ίδιο. Δούλεψαν τόσο σκληρά για να έχουμε οτιδήποτε χρειαζόμασταν. Αυτό, είναι κάτι που δεν μπορώ ποτέ να το επιστρέψω με χρήματα. Δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτα χωρίς αυτούς».
 
Τελικά μέσα από το ποδόσφαιρο, βρήκε την ελπίδα και κατάφερε να ξεκινήσει την καριέρα του από την αυστριακή Γουέλς, ενώ πέρασε κι από άλλες ομάδες της χώρας, πριν βρει την Ιθάκη του στην Σέφιλντ Γούενστντέι, το 2013. Στην αγγλική ομάδα παρέμεινε για επτά χρόνια, μέχρι τον Ιούλιο του 2020, όταν τελικά αποφάσισε να αποχωρήσει, καθώς έκλεισε ο κύκλος του.
 
Σε αυτά τα χρόνια, ο Νούχιου απέκτησε μεγάλους φιλάθλους και μεγάλους αντιπάλους, στην κερκίδα της Σέφιλντ. Από τη μια, υπήρχαν οι
οπαδοί που τον στήριζαν και τον αγαπούσαν κι από την άλλη, εκείνοι που θεωρούσαν ότι δεν αξίζει να αγωνίζεται στην ομάδα τους.
 
Όπως ανέφερε ο ίδιος, «δεν μπορώ να τους ευχαριστήσω όλους, αλλά τα δίνω όλα για όλους. Αν θέλουν κάποιον που μπορεί να γίνεται κάθε εβδομάδα ήρωας, τότε πρέπει να πάνε και να παρακολουθούν τον Μέσι».
 
Πάντως, μετά την απόφαση του για αποχώρηση από την Σέφιλντ, τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν ότι υπήρχε ενδεχόμενο επιστροφής του στην ομάδα, κάτι που ωστόσο δεν υφίσταται, αφού η απόφαση του Νούχιου ήταν οριστική και κάπως έτσι προέκυψε η πρόταση του ΑΠΟΕΛ στον ποδοσφαιριστή.
 
Πέραν του αγωνιστικού κομματιού, ο Νούχιου τρελαίνεται όπως ανέφερε πολλάκις σε συνεντεύξεις του, όταν ακούει τον κόσμο της εκάστοτε ομάδας του, να τραγουδά στο γήπεδο. «Μου αρέσει το γήπεδο να πάλλεται από τις φωνές των οπαδών, μου δίνει δύναμη».
 
Σε ότι αφορά στην καριέρα του με την Εθνική του ομάδα, ζει το όνειρό του, αφού κατάφερε να την οδηγήσει μέχρι τα πλέι οφ, για είσοδο στο Euro 2020, το οποίο αναβλήθηκε ελέω του κορωνοϊού, ωστόσο ευελπιστεί ότι θα καταφέρει να παίξει με το Κόσοβο σε μια μεγάλη διοργάνωση πριν ολοκληρώσει την καριέρα του.
 
Τι μπορεί να προσφέρει στον ΑΠΟΕΛ
Η ομάδα προγραμματισμού των γαλαζοκιτρίνων, θέλει έναν επιθετικό που μπορεί να προσφέρει διαφορετικά στοιχεία από τον Μπεν Σαχάρ και ο Νούχιου είναι ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής, αφού έχει μεγάλο πλεονέκτημα στο ψηλό παιχνίδι, αφού βλέπει τον κόσμο από το 1,96.
 
Πάντως, παρά το ύψος του, έχει καλό κράτημα της μπάλας, αλλά και τεχνική κατάρτιση. Είναι επίσης ένας ποδοσφαιριστής που χαρακτηρίζεται από τον καλό του χαρακτήρα, αφού στην καριέρα του δεν δημιούργησε προβλήματα στις ομάδες που αγωνίστηκε.
 
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης ευελπιστεί ότι η μεταγραφή του Νούχιου θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό, ώστε ο ποδοσφαιριστής να αρχίσει προπονήσεις και να μπει στο πετσί της ομάδας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Αλλαγή ώρας στο Εθνικός Άχνας-Απόλλωνας
Σύσκεψη στην ΚΟΠ για τις διοργανώσεις του Futsal
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές των ημιτελικών του κυπέλλου
Ανυπομονούν για τη ρεβάνς με τον Απόλλων η Πάφος-«Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε τίποτα άλλο»
Τελειώνει από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Παρελθόν από τη Δόξα ο Γιώργος Πετράκης
«Όταν ο Κακόριν πέρασε από τον Πίριτς είχε κάποια επαφή, θα μπορούσε να υπήρχε παράβαση για πέναλτι»
Στο ΓΣΠ το ντέρμπι τίτλου ανάμεσα σε Ομόνοια 29ης Μαΐου και Ομόνοια Αραδίππου
Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Κοριτσιών Κ-15
Το μήνυμα του Μπεζούς-«Να με στηρίξετε, να πιστέψετε και να αγαπάτε την Ομόνοια»