Από τον Γιάννου στον Ράγιος-Η πεντάδα των... ελεύθερων που ψάχνουν ομάδα

Σε ακριβώς μία εβδομάδα κλείνει το μεταγραφικό παράθυρο για τις ομάδες, το οποίο φέτος λόγω της κατάστασης που επικρατεί με τον κορωνοϊό, αντί στις 31 Αυγούστου, θα ολοκληρωθεί στις 15 Σεπτεμβρίου.
 
Ήδη οι πλείστες ομάδες έχουν κλείσει τα ρόστερ τους για τη νέα σεζόν, ωστόσο δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε μεταγραφικές κινήσεις, εάν παρουσιαστεί κάτι το αξιόλογο.
 
Από την άλλη, οι ποδοσφαιριστές που είναι χωρίς ομάδα, όσο πλησιάζει το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, είναι πολύ πιθανόν να ρίξουν τις απαιτήσεις τους, για να βρουν το νέο τους ποδοσφαιρικό σταθμό.
 
Υπάρχουν πέντε ενδιαφέρουσες περιπτώσεις παικτών, που αγωνίστηκαν πέρυσι στο κυπριακό πρωτάθλημα και ακόμα ψάχνουν την επόμενή τους ομάδα.
 
Απόστολος Γιάννου
Θέση: Επιθετικός
Ηλικία: 30 ετών
 
Το συμβόλαιο του Ελληνοαυστραλού επιθετικού Απόστολου Γιάννου με την ΑΕΚ Λάρνακας, ολοκληρώθηκε στο τέλος της περσινής περιόδου, με τoυς κιτρινοπράσινους να αποφασίζουν ότι δεν θα κρατήσουν τον ποδοσφαιριστή για τη νέα σεζόν.
 
Ως εκ τούτου, ο Γιάννου έμεινε ελεύθερος και παρότι όλοι περίμεναν ότι κάποια άλλη κυπριακή ομάδα θα ενδιαφερθεί για να τον αποκτήσει, αφού είναι σε καλή ποδοσφαιρική ηλικία και ταυτόχρονα ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής, εντούτοις μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν συνέβη.
 
Ο Γιάννου, σίγουρα δεν σκοράρει κατά ριπάς, με βάση το βιογραφικό του, αλλά μπορεί να κάνει την… βρώμικη δουλειά στην επιθετική γραμμή. Με τις κινήσεις του, παίρνει πάνω του μαρκαρίσματα, δίνοντας χώρο στους συμπαίκτες του για να σκοράρουν.
Ρούμπεν Χουράδο
Θέση: Επιθετικός
Ηλικία: 34 ετών
 
Με είκοσι γκολ σε 47 παιχνίδια την τελευταία διετία με την φανέλα της ΑΕΛ, κανείς δεν φανταζόταν ότι ο Ισπανός Ρούμπεν Χουράδο θα έμενε μια εβδομάδα πριν το τέλος της μεταγραφικής περιόδου χωρίς ομάδα.
 
Για τον Χουράδο ωστόσο, αλλά και τις ομάδες που μελετούν ή μελέτησαν την περίπτωση απόκτησής του, σημαντικό ρόλο παίζει και η ηλικία του, αφού βαδίζει στα 34 του χρόνια.
 
Από τη στιγμή που υπάρχουν στην Κύπρο ομάδες που ψάχνουν για επιθετικούς, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ο Ισπανός να κατηφορίσει ξανά στο νησί μας.
Γιον Γκαστανιάγα
Θέση: Αμυντικός μέσος
Ηλικία: 29 ετών
 
Ο δεύτερος από τους τρεις παίκτες της ΑΕΛ που συγκαταλέγεται στη λίστα των ποδοσφαιριστών οι οποίοι παραμένουν ελεύθεροι, είναι ο Γιον Γκαστανιάγα, ο οποίος αποχώρησε έπειτα από μια διετία από την ομάδα της Λεμεσού, έχοντας καταγράψει 38 συμμετοχές και ένα γκολ.
 
Ο Ισπανός, παρότι σε κάποια στιγμή της μεταγραφικής περιόδου έπαιξε στο ρεπορτάζ της Ομόνοιας, εντούτοις η περίπτωσή του δεν προχώρησε και ως εκ τούτου, είναι στο ψάξιμο για την επόμενη του ομάδα.
 
Ο Γκαστανιάγα, κατά την παρουσία του στην ΑΕΛ έδειξε καλά στοιχεία, αφού είναι ένας ποδοσφαιριστής μαχητής στο γήπεδο, που παλεύει σε κάθε μονομαχία και θέλει να βγαίνει νικητής. Στα παράσημα του, η κατάκτηση του κυπέλλου με την ομάδα της Λεμεσού, το 2019.
Νιλς Τεϊσέιρα
Θέση: Ακραίος αμυντικός
Ηλικία: 30 ετών
 
Ο Νιλς Τεϊσέιρα, αποχαιρέτησε τη Λεμεσό και την ΑΕΛ έπειτα από δύο χρόνια, αφού ο Ντούσαν Κέρκεζ τον έθεσε εκτός πλάνων. Αφού βρέθηκε η χρυσή τομή, οι δύο πλευρές τράβηξαν χωριστούς δρόμους, με το όνομα του Γερμανού ακραίου οπισθοφύλακα, να ακούγεται έντονα για τον Παναθηναϊκό.
 
Παρά τη μεταγραφική φημολογία, εντούτοις ο Τεϊσέιρα παραμένει χωρίς ομάδα. Είναι σε καλή ποδοσφαιρική ηλικία και ψάχνει ένα από τα τελευταία του καλά συμβόλαια.
 
Ο Τεϊσέιρα, φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΛ 35 φορές τα προηγούμενα δύο χρόνια, ενώ βρήκε δίκτυα τέσσερις φορές.
Ρούμπεν Ράγιος
Θέση: Επιτελικός μέσος
Ηλικία: 34 ετών
 
Ο πέμπτος της παρέας, είναι ο Ρούμπεν Ράγιος, ο οποίος πέρυσι ήταν ο MVP της Ανόρθωσης, αφού σκόραρε 14 γκολ σε 23 παιχνίδια με την ομάδα της Αμμοχώστου.
 
Παρόλα αυτά, δεν τα βρήκε με την Ανόρθωση στο οικονομικό κομμάτι για επέκταση της συνεργασίας τους, με αποτέλεσμα να μείνει ελεύθερος. Στην αρχή της μεταγραφικής περιόδου, πολλές από τις μεγάλες ομάδες ασχολήθηκαν με την περίπτωση του, όμως πρόταση δεν έφθασε στα χέρια του ποδοσφαιριστή.
 
Κι αυτός, όπως και ο Χουράδο, είναι σε προχωρημένη ηλικία, όμως δεν παύει από το να είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να σκοράρει και να μοιράσει ασίστ με μεγάλη ευκολία. Έτσι, σε όποια ομάδα κι αν καταλήξει, μπορεί να προσφέρει αρκετά, στο δημιουργικό κομμάτι.
Η μεταγραφική περίοδος κλείνει σε μια εβδομάδα και είναι ακόμα άγνωστο εάν θα δούμε κάποιον από τους πιο πάνω, ξανά στα κυπριακά
γήπεδα, ωστόσο τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ολοκληρώνεται με δύο αγώνες, η 10η αγωνιστική για τον Β΄ όμιλο του Πρωταθλήματος
Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο