Οι παίκτες που ύψωσαν το μεσαίο δάκτυλο προς τους οπαδούς και τους εξόργισαν...

Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε η χειρονομία του ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΕΛ, Λούκας Σόουζα, στο ντέρμπι με την ΑΕΛ στο ΓΣΠ, όπου ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής, σε μια επιθετική προσπάθεια της ομάδας του, ύψωσε το μεσαίο δάκτυλο προς την εξέδρα των οπαδών της ομάδας της Λεμεσού, προκαλώντας την οργή τους. 

Αναμφισβήτητα, η χειρονομία του ποδοσφαιριστή των γαλαζοκιτρίνων, δεν πρόκειται να περάσει απαρατήρητη από τον Αθλητικό Δικαστή της ΚΟΠ, Αριστοτέλη Βρυωνίδη, καθώς και στο παρελθόν ποδοσφαιριστές που προχώρησαν σε πανομοιότυπη χειρονομία, τιμωρήθηκαν με βαριά... καμπάνα. 

Η ΟΜΑDA γυρίζει τον χρόνο πίσω και σας παραθέτει στο πιάτο τις άσεμνες χειρονομίες ποδοσφαιριστών προς την κερκίδα που βρίσκονταν οπαδοί της αντίπαλης ομάδας...

Κώστας Καïάφας

Το μεσαίο του δάκτυλο προς την εξέδρα του ΑΠΟΕΛ στο αιώνιο ντέρμπι που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβρη του 2006, ύψωσε ο Κώστας Καϊάφας την ώρα που κατευθυνόταν προς τη φυσούνα για τα αποδυτήρια του σταδίου της πρωτεύουσας. 

Ορλάντο Σα

Με ποινή αποκλεισμού τριών αγωνιστικών και πρόστιμο τιμωρήθηκε επίσης ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ, Ορλάντο Σα, για άσεμνη χειρονομία προς την εξέδρα του ΑΠΟΕΛ σε αγώνα που έγινε στο ΓΣΠ στις 4/1/2014.

Σύμφωνα με την καταγγελία, όπως ενημέρωσε ο Αθλητικός Δικαστής, κατά την διάρκεια του αγώνα ο Ορλάντο Σα επέδειξε αντιαθλητική συμπεριφορά (άσεμνη χειρονομία) κατά παράβαση του άρθρου 4 (γ) και 10.1 (α) του Κανονισμού της Δικαστικής Επιτροπής στον αγώνα Πρωταθλήματος ΓΛΑΥΚΟΣ ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας – ΑΕΛ Λεμεσού/04.01.2014.

Απόφαση: Αποκλεισμός από τρεις αγώνες και πρόστιμο.

Τόμας ντε Βινσέντι

Το μεσαίο του δάκτυλο στον διαιτητή του αγώνα με τον Απόλλωνα, Βασίλη Δημητρίου, έδειξε επίσης ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός του ΑΠΟΕΛ, Τόμας Ντε Βινσέντι το 2015, ο οποίος τιμωρήθηκε με ποινή αποκλεισμού τριών αγωνιστικών από τον Αθλητικό Δικαστή για άσεμνη χειρονομία.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο Αργεντίνος τιμωρήθηκε για αντιαθλητική συμπεριφορά προς τον διαιτητή κατά παράβαση του άρθρου 9 (ια) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ και συγκεκριμένα ο ποδοσφαιριστής κατά το 75ο λεπτό του αγώνα προέβη σε άσεμνη χειρονομία προς τον διαιτητή πράγμα το οποίο δεν είχε αντιληφθεί ο διαιτητής στον αγώνα Πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας ΑΠΟΕΛ – ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ Λεμεσού/05.12.2015.

Απόφαση: Αποκλεισμός από τρεις αγώνες και πρόστιμο 600 ευρώ.

Μάρτιν Μπογκαντίνοφ

Σε άσεμνη χειρονομία προς τον διαιτητή προχώρησε το 2016 ο τερματοφύλακας του Εθνικού Άχνας, Μάρτιν Μπογκαντίνοφ, που του επιβλήθηκε πρόστιμο και αποκλεισμός για δύο αγωνιστικές. 

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο ποδοσφαιριστής τιμωρήθηκε για αντιαθλητική συμπεριφορά προς τον διαιτητή κατά παράβαση του άρθρου 9 (ια) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ και συγκεκριμένα ο ποδοσφαιριστής κατά το 8ο λεπτό του πιο πάνω αγώνα προέβη σε άσεμνη χειρονομία προς τον διαιτητή πράγμα το οποίο δεν είχε αντιληφθεί ο διαιτητής στον αγώνα Πρωταθλήματος CYTA ΕΡΜΗΣ Αραδίππου – ΕΘΝΙΚΟΣ Άχνας/26.09.2016.

ΑΠΟΦΑΣΗ: Αποκλεισμός 2 αγωνιστικές και πρόστιμο.

Μπρούνο Βάλε

Τον Μπρούνο Βάλε του Απόλλωνα τιμώρησε με ποινή αποκλεισμού δύο αγώνων και χρηματικό πρόστιμο ο Αθλητικός Δικαστής της ΚΟΠ, για αντιαθλητική συμπεριφορά στον αγώνα με το ΑΠΟΕΛ και συγκεκριμένα για χειρονομία προς τον Γιώργο Σαββίδη του ΑΠΟΕΛ.

Η περίπτωση του τερματοφύλακα της ομάδας της Λεμεσού, φυσικά, δεν ήταν προς τους οπαδούς, ωστόσο παραπέμφθηκε λόγω μαρτυρίας στα αποδυτήρια.

*Καταγγελία κατά του  ESTEVES DO VALE BRUNO MIGUEL τερματοφύλακα του ΑΠΟΛΛΩΝΑ Λεμεσού για αντιαθλητική συμπεριφορά προς το Γιώργο Σαββίδη/Team Manager του ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας κατά παράβαση των άρθρων 4 (γ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ και για άσεμνη χειρονομία προς την κερκίδα του ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας κατά παράβαση του άρθρου 9 (ι) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.

Απόφαση: Αποκλεισμός από δύο αγώνες και πρόστιμο.

Βινίσιους

Ποινή δύο αγωνιστικών και πρόστιμο δέχθηκε ο ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ λόγω χειρονομίας προς την κερκίδα της ΑΕΚ σε αγώνα της περιόδου 2016-17. 

Η απόφαση:

*Καταγγελία κατά του De Oliveira Franco Vinicius, ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας γιατί στο 63ο λεπτό του αγώνα επέδειξε αντιαθλητική συμπεριφορά προς την κερκίδα της αντίπαλης ομάδας κατά παράβαση των άρθρων 4 (γ) και 9 (ι) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ στον αγώνα Πρωταθλήματος   CYTA A’ Φάση περιόδου 2016-2017 ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας – ΑΕΚ Λάρνακας.

Nτάνι Μπενίτεθ

Με δύο αγωνιστικές τιμωρήθηκε ο Ντάνι Μπενίτεθ της ΑΕΛ για άσεμνη χειρονομία προς την κερκίδα του ΑΠΟΕΛ στο μεταξύ των δύο ομάδων παιχνίδι στις 17 Φεβρουαρίου 2018.

Καταγγελία του GONZALEZ BENITEZ DANIEL ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ Λεμεσού για αντιαθλητική συμπεριφορά που επέδειξε προς την κερκίδα της αντίπαλης ομάδας στο τέλος του ημιχρόνου (ύψωσε το μεσαίο δάκτυλο προς τους οπαδούς της αντίπαλης ομάδας) και μετά το τέλος του αγώνα και κατά παραγόντων της αντίπαλης ομάδας στο τέλος του αγώνα κατά παράβαση των άρθρων 4 (γ) και 9 (ι) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.

Η άσεμνη χειρονομία του πρώην προπονητή του ΑΠΟΕΛ

Σε μια ακραία κίνηση προχώρησε επίσης και προπονητής, με τον Πάουλο Σέρτζιο που βρισκόταν στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ, να χειρονομεί προς τον διαιτητή. 

Συγκεκριμένα, στις 6 Αυγούστου 2013 ο ΑΠΟΕΛ αγωνιζόταν εκτός έδρας κόντρα στη Μάριμπορ, στο πλαίσιο του Γ’ προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι γαλαζοκίτρινοι είχαν σφοδρά παράπονα από το διαιτητή της αναμέτρησης, Αλεξέι Κουμπάκοφ, ο οποίος απέβαλε τον Ίσμα Γκοσνάλβες στο 86’ της αναμέτρησης. Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Πορτογάλος προπονητής του ΑΠΟΕΛ, Πάουλο Σέρτζιο εξοργίστηκε και έδειξε το μεσαίο δάχτυλο στο Λευκορώσο ρέφερι.

 

Δειτε Επισης

Πήρε το διπλό κόντρα στην ΑΕΖ και ακόμη ελπίζει η Δόξα
Πέτυχαν από τρία γκολ Εθνικός και Απόλλωνας και μοιράστηκαν από ένα βαθμό
«Δεν παρακάλεσε ποτέ κανέναν για χρήματα ο Κίρζης, θα καλύψει μόνος του τη ζημιά»
Οι ενδεκάδες Εθνικού και Απόλλωνα στο Δασάκι
Η ανακοίνωση της Πάφου για τον τελικό κυπέλλου
Άκυρο στο αίτημα της Πάφου για να διεξαχθεί σε άλλο γήπεδο ο τελικός Κυπέλλου
Επιστολή της Πάφου στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού κυπέλλου
Αφιερωμένες αγωνιστικές για την τελική φάση του EURO
Δύο παιχνίδια για την 11η αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Στην Περιστερώνα ο τελικός Κυπέλλου Apollon Ladies-Λευκοθέα Λατσιών