Deal Κούμα και Μάριτς για ανταλλαγή διαιτητών

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και η Κροατική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου υπέγραψαν σήμερα συμφωνία για ανταλλαγή διαιτητών για την ποδοσφαιρική περίοδο 2022-2023.

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη με αμοιβαία οφέλη για τις δύο Ομοσπονδία αλλά και για τους διαιτητές μας οι οποίες θα έχουν την ευκαιρία να αποκομίσουν πολύτιμες εμπειρίες διαιτητεύοντας αγώνες στο εξωτερικό.

Η συμφωνία προνοεί ανταλλαγή διαιτητών που είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους Α' Κατηγορίας των δύο χωρών. Η συμφωνία προνοεί επίσης ανταλλαγή διαιτητών που είναι στο πρόγραμμα Elite Talent Mentor για την ποδοσφαιρική περίοδο 2022-2023 καθώς και εκπαιδευτών διαιτησίας.

Εκ μέρους της ΚΟΠ, τη συμφωνία υπέγραψε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Κούμας και εκ μέρους της Ομοσπονδίας της Κροατίας ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας Μπρούνο Μάριτς. 

Σε δήλωση του, ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας, μετά την υπογραφή της συμφωνίας, είπε ότι «είμαι ιδιαίτερα χαρούμενο για την υπογραφή αυτής της συμφωνίας με την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Κροατίας. Είμαι σίγουρος ότι η συμφωνία θα έχει αμοιβαία οφέλη για το ποδόσφαιρο και τη διαιτησία των δύο χωρών. Διαχρονικά οι σχέσεις μας με την Κροατική Ομοσπονδία ήταν στο καλύτερο δυνατό επίπεδο και με τη σημερινή συμφωνία, ενισχύονται ακόμη περισσότερο. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας της Κροατίας Μάριγιαν Κούστιτς και τους συνεργάτες του για την ειλικρινή συνεργασία μας καθώς και τον Πρόεδρο της Επιτροπής διαιτησίας τον κ. Μάζιτς για τη συμβολή του στην επίτευξη της συμφωνίας».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κροατικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Μάριγιαν Κούστιτς, σημείωσε ότι «θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της ΚΟΠ Γιώργο Κούμα και την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου για την αναγνώριση του επιπέδου του ποδοσφαίρου και της διαιτησίας στην Κροατία και για την πρόταση τους για συνεργασία την οποία με χαρά αποδεχτήκαμε. Είμαι σίγουρος πως η εμπειρία και η κατάρτιση των Κροατών διαιτητών θα είναι προς όφελος του Κυπριακού ποδοσφαίρου και πως η αυτή η διεθνής εμπειρία θα συντελέσει στην περαιτέρω εξέλιξη των διαιτητών των δύο χωρών. Ευελπιστώ σε μια επιτυχημένη συνεργασία και για τα δύο μέρη η οποία θα βάλει τα θεμέλια για συνεργασία και σε άλλα επίπεδα μεταξύ των δύο Ομοσπονδιών». 

Εξάλλου, σε δική του τοποθέτηση ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΚΟΠ Μίλορατ Μάζιτς, ανέφερε πως «τέτοιου έιδους συμφωνίες είναι πολύ σημαντικές για το μέλλον της Κυπριακής διαιτησίας αλλά και για την εικόνα του Κυπριακού ποδοσφαίρου γενικότερα. Η Κροατία είναι η πρώτη χώρα με την οποία καταλήξαμε σε συμφωνία ανταλλαγής διαιτητών και ευελπιστώ πως στις επόμενες εβδομάδες θα ακολουθήσουν συμφωνίες με ακόμη μια ή δύο χώρες. Το Πρωτάθλημα της Κροατίας είναι πολύ δυνατό και ανταγωνιστικό. Έχουν κάνει μεγάλη πρόοδο τα τελευταία χρόνια τόσο στο επίπεδο του ποδοσφαίρου τους όσο και της διαιτησίας τους. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής διαιτησίας της Κροατίας Μπρούνο Μάριτς έχει αλλάξει εντελώς την στρατηγική. Έχει ανεβάσει νέους διαιτητές, όπως αρχίσαμε να κάνουμε και εμείς από πέρσι και έχουν ανανεώσει τον κατάλογο με τους διεθνείς διαιτητές τους με άτομα με μεγάλη προοπτική. Αυτή η συμφωνία σημαίνει πολλά για το Κυπριακό Ποδόσφαιρο και θα αποφέρει πολλά οφέλη.»

Τέλος, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της Κροατίας Μπρούνο Μάριτς, υπέδειξε ότι «αποτελεί μεγάλo προνόμιο να αρχίσουμε μια ποδοσφαιρική συνεργασία η οποία επεκτείνει τη φιλία μεταξύ των δύο χωρών και αναπτύσσει το επίπεδο της διαιτησίας τους. Είμαι σίγουρος πως αυτή η συνεργασία αποτελεί την απαρχή μια ευρύτερης συνεργασίας μεταξύ των ποδοσφαιρικών οικογενειών της Κύπρου και της Κροατίας. Εύχομαι καλή τύχη σε όλους, κυρίως στους διαιτητές. Το έργο που έχουμε να επιτελέσουμε δεν είναι εύκολο, όμως, οφείλουμε όλοι να υπηρετήσουμε το ποδόσφαιρο γιατί αυτό απαιτεί ο ρόλος και η θέση μας». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Δειτε Επισης

Αλλαγή ώρας στο Εθνικός Άχνας-Απόλλωνας
Σύσκεψη στην ΚΟΠ για τις διοργανώσεις του Futsal
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές των ημιτελικών του κυπέλλου
Ανυπομονούν για τη ρεβάνς με τον Απόλλων η Πάφος-«Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε τίποτα άλλο»
Τελειώνει από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Παρελθόν από τη Δόξα ο Γιώργος Πετράκης
«Όταν ο Κακόριν πέρασε από τον Πίριτς είχε κάποια επαφή, θα μπορούσε να υπήρχε παράβαση για πέναλτι»
Στο ΓΣΠ το ντέρμπι τίτλου ανάμεσα σε Ομόνοια 29ης Μαΐου και Ομόνοια Αραδίππου
Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Κοριτσιών Κ-15
Το μήνυμα του Μπεζούς-«Να με στηρίξετε, να πιστέψετε και να αγαπάτε την Ομόνοια»