Πράσινη αντεπίθεση με τεράστιο διπλό με ανατροπή στο Βικελίδης

Ο Παναθηναϊκός αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο Κλεάνθης Βικελίδης από το γκολ του Οντουμπάτζο στο 10' κατάφερε με σκόρερ τους δύο Αργεντινούς, αρχικά τον Μαντσίνι στο 36' και εν συνεχεία τον Παλάσιος στο 86' να φέρει τούμπα το ματς και να πάρει ένα σημαντικό διπλό και να βρεθεί στο +4 από την ΑΕΚ που έχει δύο παιχνίδια λιγότερα.

Το τριφύλλι πήρε μια ακόμη νίκη εκτός έδρας, εκεί όπου έχει συγκεντρώσει 25 βαθμούς ενώ στη Λεωφόρο έχει πάρει 26 από τους 51 συνολικά και πήρε μια νίκη αντεπίθεσης ενόψει της τελικής ευθείας του πρωταθλήματος και των playoffs που θα ακολουθήσουν στη συνέχεια.

Από την άλλη ο Άρης γνώρισε μια ακόμη ήττα σε ντέρμπι και ψάχνει τους βαθμούς για να "κλειδώσει" την είσοδο του στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος.

Πήρε προβάδισμα με Οντουμπάτζο ο Άρης

Και οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με αλλαγές στο αρχικό τους σχήμα. Για τον Άρη που δεν είχε τον Μπράμπετς ο Ενκουλού βρέθηκε στο κέντρο της άμυνας ενώ ο Καμαρά πήρε θέση βασικού στο αρχικό σχήμα, στην κορυφή της επίθεσης των γηπεδούχων. Από την άλλη το τριφύλλι έπαιξε με βασικούς τους Χουάνκαρ και και Κουρμπέλη αντί των Πούχατς και Κλεϊνχέισλερ.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ μόλις στην πρώτη ευκαιρία που είχαν στο ματς. Στο 10' ο Ιτούρμπε έκανε την κίνηση από τα δεξιά, έδωσε στον Οντουμπάτζο ο οποίος ήταν ανενόχλητος μέσα στην περιοχή του Παναθηναϊκού. Έκανε την ενέργεια και το σουτ με το αριστερό με τη μπάλα να βρίσκει στο πόδι του Σάρλια, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του τριφυλλιού για το 1-0 του Άρη.

Τρία λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός βρήκε την πρώτη καλή στιγμή στο ματς με τον Μαντσίνι. Ο Αργεντινός έκανε την προσπάθεια, κέρδισε τις κόντρες, μπήκε στην περιοχή, επιχείρησε και το διαγώνιο σουτ αλλά ο Κουέστα με ωραία επέμβαση έδιωξε τη μπάλα.

Ο Άρης θα μπορούσε να κάνει το 2-0 στο 17' όταν ο Οντουμπάτζο αυτή τη φορά έγινε δημιουργός, καθώς έκανε ωραία σέντρα προς τον Καμαρά. Ο επιθετικός του Άρη υποδέχτηκε τη μπάλα έκανε και το σουτ το οποίο έφυγε σύριζα έξω από το δεξί δοκάρι του Μπρινιόλι. Δέκα λεπτά αργότερα είχαμε μια αντίστοιχη φάση με τον μπακ του Άρη αυτή τη φορά να γυρνάει παράλληλα και συρτά προς τον Καμαρά ο οποίος ήταν ανενόχλητος στο ύψος του πέναλτι, επιχείρησε και το σουτ αλλά αυτό ήταν κακό και η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Σκόραρε με Μαντσίνι που πανηγύρισε για τον Άλκη

Ο Παναθηναϊκός που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά όχι τις τελικές θα μπορούσε να φέρει το ματς στα ίσια στο 31' όταν ο Μπερνάρ έκανε το κόρνερ από τα αριστερά με τον Κουρμπέλη να πιάνει την κεφαλιά ανενόχλητος αλλά η μπάλα δεν πήρε κατεύθυνση προς την εστία.

Στο 36' όμως οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έφτασαν στην ισοφάριση. Ο Πέρεθ έκλεψε και έκανε βαθιά μπαλιά προς τον Ιωαννίδη ο οποίος μπήκε στην περιοχή και πάλι, όπως και μια εβδομάδα νωρίτερα με τη Λαμία, γύρισε τη μπάλα προς τον Μαντσίνι προλαβαίνοντας Ενκουλού και Κουέστα με τον Αργεντινό να κάνει το πλασέ σε κενή εστία και να ισοφαρίζει με το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του τριφυλλιού.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να απειλεί πρώτος. Στο 51' ο Μαντσίνι έβγαλε όμορφη σέντρα από τα δεξιά με τον Ιωαννίδη να πιάνει την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και να την στέλνει πάνω από το δοκάρι του Κουέστα. Ο Άρης απάντησε στο 60' όταν ο Νταρίντα άνοιξε αριστερά στον Λουίς Πάλμα ο οποίος μπήκε στην περιοχή έκανε το σουτ με τον Μπρινιόλι να διώχνει με τα πόδια σε κόρνερ.

Ο Παλάσιος ήρθε από τον πάγκο και έδωσε τη νίκη

Οι δύο προπονητές ξεκίνησαν τις κινήσεις τους με τον Γιοβάνοβιτς πρώτα να ρίχνει στο ματς τον Παλάσιος και εν συνεχεία τους Σπόραρ και Κλεϊνχέισλερ ενώ ο Τερζής απάντησε με την είσοδο των Ρουπ και Χριστοδουλόπουλου που έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο μοναδικός παίκτης που έχει παίξει με τις φανέλες του Big-5 στη Stoiximan Super League.

Ο Παναθηναϊκός απείλησε μισή ώρα μετά στο δεύτερο μέρος όταν ο Κουρμπέλης έδωσε ωραία στον Παλάσιος που έφυγε στην αντεπίθεση από τα δεξιά και έκανε το σουτ με τη μπάλα να φεύγει εκτός της εστίας του Κουέστα.

Ο Αργεντινός όμως στο 86' ήταν αυτός που έδωσε το προβάδισμα στο τριφύλλι. Σε κόρνερ από τα δεξιά ο Σάρλια πήρε την πρώτη κεφαλιά με τη μπάλα να φτάνει στον Παλάσιος αυτός έκανε ένα περίεργο σουτ, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στα δίχτυα του Άρη.

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μαζικού, Φαμπιάνο, Ενκουλού, Ετέμπο (83' Γκρέι), Νταρίντα, Πάλμα (70' Χριστοδουλόπουλος), Ματέο Γκαρσία (83' Νταμπό), Ιτούρμπε (65' Ρουπ), Καμαρά.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Σάρλια, Χουάνκαρ (79' Πούχατς), Πέρεθ, Κουρμπέλης, Τσέριν (63' Παλάσιος), Μαντσίνι (74' Κλεϊνχέισλερ), Μπερνάρ (79' Βέρμπιτς), Ιωαννίδης (73' Σπόραρ).

Δειτε Επισης

Αλλαγές στο πρόγραμμα της Super League - Ορίστηκε φινάλε στις 19 Μαΐου, επηρεάζεται ο τελικός κυπέλλου
Με τον κόσμο της στο Καραϊσκάκης η Άστον Βίλα-Tόσα εισιτήρια πήρε για τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό
Στην Άστον Βίλα μέχρι το 2027 ο Έμερι
Οι θρυλικοί μπέμπηδες του Ολυμπιακού ήρθαν για να μείνουν και να δώσουν ελπίδα σε μία ολόκληρη γενιά
Τα τρομερά μωρά του Ολυμπιακού στην κορυφή της Ευρώπης-Νίκησαν τη Μίλαν και έγραψαν ιστορία
Απίστευτο και όμως αληθινό-Η Μπασακσεχίρ έστησε προτομή στον Πέλκα στα social media (pic)
Σειρήνες από Πορτογαλία για Κωνσταντίνο Τζολάκη
O Oλυμπιακός Πειραιώς διεκδικεί το Youth League απέναντι στη Μίλαν
ΑΕΚ-Ομόνοια με σούπερ προσφορά στην In2Bet – Ποια θα μείνει ζωντανή στη μάχη του τίτλου;
Πώς έφτασε στον υποβιβασμό ο ΠΑΣ Γιάννενα και η επόμενη ημέρα