Το κοντέρ συνέχισε να γράφει με τριάρα στον Λεβαδειακό και έφυγε για Τούμπα η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ είδε τον Λεβαδειακό να στήνει τείχος μπροστά από το τέρμα του Στογιάνοβιτς, ωστόσο κατάφερε να κάμψει την αντίστασή του επικρατώντας 3-0 στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League. Τα τέρματα για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα πέτυχαν οι Γκαρσία, Άμραμπατ και Φαν Βέερτ, ενώ οι κιτρινόμαυροι διατήρησαν το απόλυτο στην OPAP Arena (13 νίκες σε 13 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις).  

Οι κιτρινόμαυροι άνοιξαν το σκορ στο 37ο λεπτό. Ο Γκαρσία εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ που κέρδισε ο ίδιος και ο Βινίσιους άλλαξε με το κεφάλι του την πορεία της μπάλας και αυτή κατέληξε στα δίχτυα, με τον Στογιάνοβιτς να μην μπορεί να αντιδράσει.

Λίγο πριν από την εκπνοή του πρώτου μέρους, οι κιτρινόμαυροι πέτυχαν ένα ακόμα γκολ. Ο Γκαρσία αφού απέφυγε ωραία τον Τζημόπουλο μπήκε στην περιοχή και ο στόπερ του Λεβαδειακού τον ανέτρεψε μέσα στην περιοχή και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Άμραμπατ, ο οποίος νίκησε τον Στογιάνοβιτς.

Στο δεύτερο μέρος οι κιτρινόμαυροι συνέχισαν να παίζουν κυριαρχικό ποδόσφαιρο, εκμεταλλευόμενοι το αριθμητικό πλεονέκτημα και επιβραβεύθηκαν με ένα ακόμα γκολ. Ο Φαν Βέερτ σκόραρε στο 84ο λεπτό, έπειτα από παράλληλο γύρισμα του Νίκλας Ελίασον.

Μάλιστα έχασε και πέναλτι στο 77ο λεπτό, σε πέναλτι που κέρδισε ο Ολλανδός φορ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τσούμπερ και έστειλε την μπάλα ψηλά.

Η ΑΕΚ ανέβηκε στους 50 βαθμούς, ούσα στο -1 από τον Παναθηναϊκό με παιχνίδι λιγότερο, ενώ ο Λεβαδειακός παρέμεινε κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού στους 13 βαθμούς.

Το ματς

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με ξεκάθαρους αγωνιστικούς προσανατολισμούς. Η ΑΕΚ να πάρει την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων και ο Λεβαδειακός να περιμένει οχυρωμένος στα καρέ του Στογιάνοβιτς.

Η Ένωση βλέποντας αυτή την πολυπρόσωπη άμυνα δυσκολευόταν να απειλήσει τον Λεβαδειακό, αλλά την ίδια στιγμή άφησε τους αντιπάλους του χωρίς τελική προσπάθεια. Στο έβδομο λεπτό οι παίκτες του Αλμέιδα ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Βρακά, έπειτα από γέμισμα του Άμραμπατ. Ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Η πρώτη απόπειρα έγινε στο 14', όταν έπειτα από γλυκιά σέντρα του Άμραμπατ, ο Γκαρσία έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε άουτ.

Οι κιτρινόμαυροι συνέχισαν να έχουν την μπάλα στα πόδια τους και να απειλούν μονίμως την αντίπαλη εστία. Στο 27' το ωραίο σουτ του Ρότα έξω από την περιοχή βρήκε σε πόδι αμυντικού του Λεβαδειακού και πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 29' ο Γκαρσία προσπάθησε να εκτελέσει από δύσκολη γωνία να αιφνιδιάσει τον Στογιάνοβιτς, ο οποίος μπλόκαρε την μπάλα.

Η λύση ήρθε στο 37'. Ο Γκαρσία κέρδισε ένα φάουλ έξω από την περιοχή (και την πρώτη κίτρινη του Τζημόπουλου) και με εκτέλεση που ανέλαβε ο ίδιος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με τη βοήθεια του Βινίσιους.

Δεν έμεινε όμως εκεί, αλλά πέτυχε και δεύτερο γκολ. Ο Γκαρσία απέφυγε με υπέροχη κίνηση τον Τζημόπουλο και τον άφησε πίσω του. Ο στόπερ του Λεβαδειακού τον ανέτρεψε μέσα στην περιοχή και αντίκρυσε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ο Λεβαδειακός δεν άλλαξε τακτική στο δεύτερο μέρος και οχυρώθηκε μπροστά από την περιοχή του Στογιάνοβιτς, παίζοντας με διάταξη 5-3-1, ενώ η ΑΕΚ συνέχισε το παιχνίδι της.

Ο Αραούχο βρήκε δίχτυα στο 48ο λεπτό, ωστόσο ήταν από αντικανονική θέση. Στο 51ο λεπτό ο Πινέδα κινήθηκε σε θέση φορ και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα προς την εστία, έπειτα από σέντρα του Γκαρσία. Ο 25χρονος φορ της ΑΕΚ, είχε δύο τελικές προσπάθειες στο 55' και το 59', ωστόσο καμία δεν ανησύχησε τον Στογιάνοβιτς.

Ο Λεβαδειακός απείλησε για πρώτη φορά στο 60ο λεπτό. Ο Μεχία έκλεψε την μπάλα από τον Σιμάνσκι και με υπέροχη κάθετη μπαλιά έβγαλε τον φορ Νίκα στον κενό χώρο. Αυτός έφτασε μέχρι την περιοχή, απέφυγε τον Μουκουντί και έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Ο ρυθμός άρχισε σταδιακά να πέφτει, μόλις ο Αλμέιδα προχώρησε σε εκτεταμένες αλλαγές, φρεσκάροντας τη μεσοεπιθετική του γραμμή. Στο 77ο λεπτό η Ένωση έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της για το τρίτο γκολ. Ο Φαν Βέερτ κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Παζ. Ο Τσούμπερ ανέλαβε την εκτέλεση αλλά αστόχησε.

Η Ένωση βρήκε το τρίτο γκολ με τον Φαν Βέερτ στο 84', έπειτα από ασίστ του Ελίασον που επέστρεψε στις ασίστ μετά τον τραυματισμό του. Το 3-0 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα, Άμραμπατ, Αραούχο, Γκαρσία.

Λεβαδειακός: Στογιάνοβιτς, Παζ, Τζημόπουλος, Βινίσιους, Ντεντάκης, Μεχία, Βρακάς, Χάμοντ, Παναγιώτου, Σακό, Νίκας.

Πηγή: sport24

Δειτε Επισης

Ανάμεσα στους κορυφαίους-Υποψήφιος για MVP της εβδομάδας στο Conference League ο Τζολάκης
Μασούρας: Για όλα αυτά τα χαμένα ματς του Ολυμπιακού στο 90’, για τη Γιουβέντους, τον Τζέραρντ, το Ριαθόρ
Μαρινάκης σε Φορτούνη: Θα πάτε για πολλά εκατομμύρια εσείς
Οι αποδόσεις κατάκτησης του Conference League
Κωνσταντής Τζολάκης... Ο 21χρονος φοιτητής του Πανεπιστημίου που σόκαρε την Ευρώπη
BINTEO: Η αγκαλιά του Τζολάκη με τον πατέρα του μετά από τις τρεις αποκρούσεις πέναλτι
Δεν παίζει στο πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Μαρτίνες
BINTEO: Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί του Πρίντεζη για την πρόκριση του Ολυμπιακού
Το φυλαχτό του πατέρα του Τζολάκη στη διαδικασία των πέναλτι-«Πήραμε μαζί την πρόκριση»
Τζέκο: Τα πέναλτι είναι μία ειδική διαδικασία, εμείς δεν ήμασταν τυχεροί