Γιουνάιτεντ-Νιούκαστλ για το… πρώτο μετά από καιρό

Τον πρώτο τίτλο της χρονιάς στην Αγγλία διεκδικούν Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Νιούκαστλ στον τελικό του Λιγκ Καπ στο «Γουέμπλεϊ». Μπορεί να πρόκειται για τον λιγότερο λαμπερό τίτλο στο Νησί, ωστόσο και οι δύο μονομάχοι τον θέλουν πολύ, προκειμένου να βάλουν τέλος σε μια ανομβρία ετών.

Για τους «κόκκινους διαβόλους» θα είναι η πρώτη κούπα από το 2017 (!), όταν και κατέκτησαν το ίδιο τρόπαιο στον τελικό με τη Σαουθάμπτον, ενώ παράλληλα θα πιστοποιήσει πως σταδιακά επιστρέφουν στην… κανονικότητα του πρωταθλητισμού και των διακρίσεων στην Ευρώπη. Η Γιουνάιτεντ φτάνει για δέκατη φορά στον τελικό του θεσμού και διεκδικεί τον έκτο τίτλο.

Στον αντίποδα, οι «καρακάξες» ψάχνουν τον πρώτο τους μεγάλο τίτλο εδώ και 54 χρόνια (!), στην πρώτη τους παρουσία σε τελικό μετά το 1999, όταν έχασαν από τη Γιουνάιτεντ στον τελικό του Κυπέλλου. Στη μοναδική τους παρουσία σε τελικό Λιγκ Καπ, είχαν χάσει με 2-1 από τη Μάντσεστερ Σίτι το 1976.

Ο Έρικ Τεν Χαγκ, που είδε την ομάδα του να νικά την Πέμπτη με 2-1 την Μπαρτσελόνα και να συνεχίζει τη διεκδίκηση ΚΑΙ των τεσσάρων τίτλων της χρονιάς, δεν υπολογίζει στους τραυματίες Κρίστιαν Έρικσεν, Ντόνι Φαν Ντε Μπέικ και Αντονί Μαρσιάλ.

Για την πέμπτη στην Premier League Νιούκαστλ ο Έντι Χάου αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στη θέση του τερματοφύλακα. Ο Νικ Πόουπ είναι τιμωρημένος, ενώ δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής ο (δανεικός από τη Μαν. Γιουνάιτεντ) Μάρτιν Ντουμπράβκα και ο Άντονι Γκόρντον. Έτσι ο κλήρος πέφτει στον… Λόρις Κάριους, που δεν έχει παίξει σε αγγλική ομάδα από την τραγική του εμφάνιση στον τελικό του Champions League το 2018 στο Κίεβο με τη Λίβερπουλ απέναντι στη Ρεάλ.

Πιθανές συνθέσεις:
Μαν. Γιουνάιτεντ:
Ντε Χέα, Ουάν-Μπισάκα, Βαράν, Μαρτίνες, Σο, Κασεμίρο, Φρεντ, Άντονι, Φερνάντες, Σάντσο, Ράσφορντ
Νιούκαστλ: Κάριους, Τρίπιερ, Σερ, Μπότμαν, Μπερν, Λόνγκσταφ, Γκιμαράες, Ζοέλιντον, Αλμιρόν, Γουίλσον, Σεντ-Μαξιμέν.

Πηγή: sportfm

Δειτε Επισης

Η μεταγραφή της χρονιάς για την Τσέλσι-Πρώτος σκόρερ στην Premier League ο Πάλμερ
Η Βερόνα έκανε επικό comeback κι έφυγε με «χρυσό» βαθμό από το Μπέργκαμο
Έριξε «βόμβα» με Φελίπε Άντερσον η Παλμέιρας (pic)
Οι παίκτες της Τσέλσι... πλακώθηκαν για εκτέλεση πέναλτι-Έξαλλος ο Ποτσετίνο
Τέλος καριέρας για τον Ραούλ Γκαρθία
Καταλήγει σε Τιάγκο Μότα η Γιουβέντους ως αντί-Αλέγκρι
Πήρε εξιτήριο ο Εντικά της Ρόμα
Η Τσέλσι διέλυσε την Έβερτον με show του Πάλμερ
Ματσάρες με φόντο τα ημιτελικά του Champions League
Ποδοσφαιριστής κατέρρευσε εν ώρα αγώνα και έφυγε από τη ζωή