Η Ντόρτμουντ απέκτησε τον 14χρονο Έλληνα Γιάννη Κώστογλου

Από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας ο γεννημένος στις 27 Ιουνίου 2009 Γιάννης – Χρήστος Κώστογλου συμφώνησε με την Ντόρτμουντ, υπογράφοντας τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας, αποτελώντας πλέον έναν από τους πλέον ακριβοπληρωμένους 14χρονους στη Γερμανία

Λέγεται Γιάννης - Χρήστος Κώστογλου. Στις 27 Ιουνίου θα συμπληρώσει 14 χρόνια ζωής. Το ένα τρίτο αυτής το έχει περάσει στη Γερμανία μαζί με την οικογένειά του, απόφαση οποία και πάρθηκε για να μπορέσει εκεί, σε προηγμένες συνθήκες να εξελίξει το ποδοσφαιρικό του ταλέντο που από τότε φαίνονταν ιδιαίτερο.

Σε αυτό το διάστημα πέρασε διάφορες φυτωριακές ομάδες (Ροτ Βάις Έσεν, Φορτούνα Ντίσελντορφ), με τελευταία αυτής της συνεχούς ανελικτικής πορείας να είναι η Γκλάντμπαχ. Πολυσύνθετος αριστεροπόδαρος μέσος, με ευχέρεια να επωμιστεί οποιονδήποτε ρόλο στο μεσοεπιθετικό κομμμάτι, ξεχώρισε στα σχετικά ηλικιακά πρωταθλήματα.

Τόσο που μετατράπηκε σε μήλο της έριδος μεταξύ των κορυφαίων γερμανικών ομάδων και την Ντόρτμουντ να είναι αυτή που κέρδισε τη μάχη για την υπογραφή του. Στα μέσα της περασμένης εβδομάδας οι Βεστφαλοί κατέβαλλαν το ποσό των προβλεπόμενων τροφείων και απέκτησαν τον Κώστογλου, ο οποίος υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο.

Πρόσθετα ενδεικτικό του ταλέντου, της δυναμικής και της πίστης που υπάρχει σε αυτόν, η οικονομική παράμετρος της συμφωνίας, μιας και η Ντόρτμουντ μετέτρεψε τον 14χρονο μέσο σε έναν από τους πλέον ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές αυτής της ηλικίας στη Γερμανία, όντας παράλληλα και ένας από τους μετρημένους στα δάχτυλα των δύο χεριών που τη δεδομένη στιγμή και σε αυτήν την ηλικία έχουν – πέραν των υπολοίπων – και χορηγική συμφωνία.

Τελευταία σημείωση: απολύτως αναμενόμενα, οι Γερμανοί σε επίπεδο πια εθνικών ομάδων, δεν γίνονταν να μείνουν ασυγκίνητοι, μιας και ο Κώστογλου βρίσκεται σταθερά στα (αντίστοιχα με τα δικά μας στην Ελλάδα) κλιμάκια των καλύτερων της χώρας, αναμένοντας απλώς την επισημοποίηση με την κλήση για την u15 της "νασινονάλμανσαφτ", κάτι που απλώς είναι θέμα χρόνου να συμβεί.

Εκτός αν (τους) προλάβουμε για μια σπάνια φορά…

Πηγή: sport24

Δειτε Επισης

Κλοπ: Πρέπει να αντιμετωπίσεις όλες τις μικρές αναποδιές
Απαγόρευσε για άλλη μια φορά στις γυναίκες την είσοδο σε γήπεδο ποδοσφαίρου το Ιράν
Λαουτάρο: Έχω ήδη κερδίσει πολλούς τίτλους στην Ίντερ και πρέπει να συνεχίσουμε
Ισοπέδωσε τη Σαουθάμπτον και ετοιμάζεται για τη μεγάλη επιστροφή η Λέστερ
«Δεν θέλω τη φανέλα...»-Απίθανο πανό από πιτσιρικά οπαδό της Τσέλσι
Η Άρσεναλ διέσυρε την Τσέλσι στο «Emirates» με 5-0 και ανέβηκε στην κορυφή
Γλίτωσε τη Γιουβέντους ο Μίλικ και την έστειλε στον τελικό του Coppa Italia
Σοκ στην Premier League-Ποδοσφαιριστές συνελήφθησαν ως ύποπτοι για επίθεση και βιασμό
Φαβορί ο Σλοτ για να διαδεχθεί τον Κλοπ στην τεχνική ηγεσία της Λίβερπουλ
Τερματοφύλακας στο Ιράν τιμωρήθηκε γιατί αγκάλιασε γυναίκα οπαδό σε ποδοσφαιρικό γήπεδο