Βγαίνουν τα εισιτήρια για τον τελικό του Europa League

Η Γιουβέντους και η Ρόμα μπορούν να παρατείνουν την όμορφη ευρωπαϊκή «άνοιξη» της Ιταλίας με την πρόκρισή τους στον τελικό του Europa League την Πέμπτη, οπότε είναι προγραμματισμένοι οι αγώνες ρεβάνς για τους ημιτελικούς της διοργάνωσης κόντρα σε Σεβίλη (1-1 στο Τορίνο) και Λεβερκούζεν (1-0 στη Ρώμη).

Το ιταλικό ποδόσφαιρο έχει ήδη εξασφαλίσει με την Ίντερ θέση στο  ραντεβού της Κωνσταντινούπολης στις 10 Ιουνίου για τον τελικό του Champions League. Ονειρεύεται επίσης να βρεθεί στην «Πούσκας Αρένα» της Βουδαπέστης στις 31 Μαΐου, όπου το τρόπαιο του Europa League περιμένει τον (νέο) κάτοχό του.

Η Ρόμα του Ζοζέ Μουρίνιο έχει ήδη κάνει το πρώτο βήμα για να ταξιδέψει στην Ουγγαρία, μετά τη νίκη της με 1-0 επί της Λεβερκούζεν στον αγώνα της περασμένης εβδομάδας, χάρη στο γκολ του 21χρονου Εντοάρντο Μπόβε.

Ωστόσο, τους «τζιαλορόσι» περιμένει μία δύσκολη αποστολή στη Γερμανία εναντίον του Μούσα Ντιαμπί και της υπόλοιπης... παρέας του Τσάμπι Αλόνσο, προκειμένου να διασφαλίσει ότι θα παίξει τον δεύτερο ευρωπαϊκό τελικό της σε δύο χρόνια, μετά τη νίκη στο Europa Conference League το 2022 επί της Φέγενορντ.

Η Λεβερκούζεν έχει ηττηθεί στους τελευταίους επτά ευρωπαϊκούς αγώνες της ενάντια σε ομάδες από τη Serie A, ενώ γνωρίζει ότι, τα τελευταία δέκα χρόνια, μόνο τρεις ομάδες έφτασαν στον τελικό αφού έχασαν στον πρώτο ημιτελικό (Μπενφίκα το 2013, Λίβερπουλ το 2016 και Ρέιντζερς το 2022). Ωστόσο, και στις τρεις αυτές περιπτώσεις, οι νικητές έπαιξαν τον δεύτερο αγώνα εντός έδρας.

Ο δρόμος προς τη Βουδαπέστη φαίνεται λίγο πιο δύσκολος για τη Γιουβέντους, η οποία υποχρεώθηκε σε ισοπαλία (1-1) από τη Σεβίλη. Το γρήγορο (26΄) γκολ του Μαροκινού επιθετικού, Γιουσέφ Εν-Νεσίρι, στο Τορίνο κατάφερε να ακυρώσει στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων ο 24χρονος Ιταλός αμυντικός, Φεντερίκο Γκάτι.

Όμως, το πιο δύσκολο κομμάτι μένει να γίνει στην Ανδαλουσία, αντιμετωπίζοντας μία «καυτή» ατμόσφαιρα, μπροστά σε μία ομάδα-ειδική στη διοργάνωση, καθώς έχει κατακτήσει έξι φορές το τρόπαιο (2006, 2007, 2014, 2015, 2016, 2020).

Αμφίβολη παραμένει η συμμετοχή του Αργεντινού εξτρέμ της Σεβίλης, Λούκα Οκάμπος, ο οποίος έχει υποστεί μυικό τραυματισμό, ενώ εκτός θα είναι ο -εκ νέου- τραυματίας Πολ Πογκμπά για τη Γιουβέντους.

Το πρόγραμμα των αγώνων ρεβάνς στην ημιτελική φάση (σε παρένθεση το σκορ της πρώτης αναμέτρησης:

Πέμπτη 18 Μαΐου

22:00 Σεβίλη (Ισπανία)-Γιουβέντους (Ιταλία)  (1-1)

22:00 Λεβερκούζεν (Γερμανία)-Ρόμα (Ιταλία)   (0-1)

Δειτε Επισης

Ο Τσάμπι Αλόνσο ανακοίνωσε ότι παραμένει στη Λεβερκούζεν
Ποσά που... ζαλίζουν-Το αστρονομικό συμβόλαιο της Puma με την Μπαρτσελόνα
Το βίντεο της χρονιάς: Ο Τζον Σίνα τα λέει με τον Χάαλαντ φορώντας περούκα και φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι!
Συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Η Μπαρτσελόνα βγάζει στο σφυρί τρεις παίκτες
Κοντά στην έξοδο ο «Ντέιβιντ Μπέκαμ» των 120 εκατομμυρίων, ο Πεπ δεν περιστρέφεται γύρω από παίκτες
Νέες κατηγορίες που έχουν να κάνουν με παράνομο στοιχηματισμό για τον ήδη τιμωρημένο Τονάλι
Το είδωλο της Αγγλίας που άνοιξε τον δρόμο για το ποδόσφαιρο γυναικών κρεμάει τα παπούτσια της
Ο Ντάνι Άλβες διοργάνωσε πάρτι μετά την αποφυλάκιση του για τα γενέθλια του πατέρα του
Ρούντιγκερ για την σύνδεση του με τον ISIS-«Δεν επιτρέπω να με χαρακτηρίζουν ισλαμιστή»