Η Σεβίλλη έβαλε την τελευταία σφραγίδα σε μία χρυσή δεκαετία για την Ισπανία

Η Σεβίλλη είναι η ομάδα που έχει ταυτιστεί με το Europa League στον 21ο αιώνα και το επιβεβαίωσε πανηγυρικά το βράδυ της Πέμπτης (18/05), αφού επιβλήθηκε με 2-1 της Γιουβέντους στην παράταση στο "Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν" και πήρε την πρόκριση σε 7ο τελικό μέσα από ισάριθμους ημιτελικούς.

Πέρα μάλιστα από το γεγονός πως θα διεκδικήσει στην Βουδαπέστη -απέναντι στην Ρόμα- το έβδομο τρόπαιο στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση, και μόνο από την παρουσία της εκεί μπόρεσε να δώσει συνέχεια σε μία εκπληκτική παράδοση που έχουν χτίσει στη Γηραιά Ήπειρο οι εκπρόσωποι της Ισπανίας.

Συγκεκριμένα, μόνο σε μία από τις 10 τελευταίες σεζόν δεν υπήρχε τουλάχιστον μία ισπανική ομάδα σε έναν από τους δύο μεγάλους ευρωπαϊκούς τελικούς (Champions League και Europa League) αυτή ήταν το 2018-19 όπου η Αγγλία είχε το απόλυτο με 4 ομάδες στους τελικούς (Τότεναμ - Λίβερπουλ το ζευγάρι του τελικού του Champions League και Τσέλσι - Άρσεναλ εκείνο του Europa League).

Αξίζει να σημειωθεί πως σε αυτό το διάστημα, η Σεβίλλη και η Ρεάλ έχουν να επιδείξουν από πέντε παρουσίες έκαστη σε τελικούς, με την Ατλέτικο να ακολουθεί με 3 παρουσίες και τις Μπαρτσελόνα και Βιγιαρεάλ να έχουν από 1 παρουσία σε τελικό.

Πηγή: sport24.gr

Δειτε Επισης

Ποδοσφαιριστής κατέρρευσε εν ώρα αγώνα και έφυγε από τη ζωή
«Όχι» του Σόλσκιερ στην εθνική ομάδα της Ιρλανδίας
Μπριζ: Περισσότεροι από 1000 οπαδοί μας στη Θεσσαλονίκη
H Γουέστ Χαμ ξεκίνησε επαφές με τον Μουρίνιο
Στο στόχαστρο της Ρεάλ Μαδρίτης ο Φρίμπονγκ
Ποδοσφαιριστής στην Ισπανία έδωσε τη φανέλα του σε οπαδό για 50 ευρώ-«Δεν είμαι εκατομμυριούχος»
Τζέκο για τη ρεβάνς με Ολυμπιακό-«Σταθείτε δίπλα μας την Πέμπτη, ακόμη και στα λάθη μας»
Ξύλο από το γήπεδο μέχρι τα… αποδυτήρια σε αγώνα στην Ουρουγουάη-Εννιά αποβολές
Έριξε τριάρα και πλησίασε κορυφή η Μπενφίκα
Κορυφαίος προπονητής για τον Μάρτιο στην Premier League ο Ιραόλα